donderdag 29 maart 2007

Iran 154


De tijd dat England rules the waves ligt ver achter ons. De Independent bericht over de gevangen neming van Britse marinemensen door Iran:
'The Al-Alam television station also displayed a letter that Leading Seaman Turney had written to her family in England. In it she said: "We were out in the boats when we were arrested by Iranian forces as we had apparently gone into Iranian waters. I wish we hadn't because then I would be home with you all right now ... I want you all to know that I am well and safe."
The Ministry of Defence in London stressed that what Leading Seaman Turney had said should be judged in the context of the pressures she had been subjected to while in captivity.'
Dat laatste kan best, maar dat geldt dus helemaal voor burgers die jarenlang onder veel martelendere omstandigheden vastzitten in het gevangenkamp van Quantanamo Bay en dan ineens van alles bekennen. Maar dat melden de autoriteiten en de westerse commerciele massamedia niet.

Intussen is de Volkskrant er helemaal klaar voor en probeert ook zijn lezers rijp te maken voor Amerikaans en Brits oorlogsgeweld, net zoals de krant deed voor de rampzalige bezetting van Irak.
Op de voorpagina onder een maar liefst zes kolommen brede foto van een Amerikaanse patrouilleboot op het punt te worden 'gelanceerd',' zoals de Volkskrant dit noemt, staat: Eén vonkje en het is oorlog in de Golf.
Dat is de boodschap van de Volkskrant, maar wanneer we het artikel lezen, dan blijkt het een uitspraak te zijn van een Amerikaanse marineman, een mening die klakkeloos en zonder aanhalingstekens door de Volkskrant wordt overgenomen. Het zijn altijd mensen die nooit een oorlog van dichtbij hebben meegemaakt en nooit burgers hebben zien sterven, die de geesten rijp maken voor een of andere oorlog.
De Volkskrant meldt terloops ook het volgende: 'De Vincennes schoot in 1988 een Iraans passagiersvliegtuig neer, waarbij 290 passagiers omkwamen, omdat het door de Amerikanen werd aangezien voor een Iraans gevechtsvliegtuig.'
Een_vonkje_en_het_is_oorlog_in_de_Golf
Wat de Volkskrant verzwijgt is het feit dat volgens het officiele onderzoek:
'Disaster was caused by multiple factors:
– Human error
• Poor decision making
• Erroneous expectancies
– Human/system interface mishaps
• System deficiencies
• Lack of training'

Desondanks werden niet goed opgeleide Amerikaanse marinemensen met niet goed functionerende apparatuur naar dit uiterst strategische gebied gestuurd, met als gevolg de dood van 290 burgers. Sterker nog de Volkskrant meldt ook niet dat:

'Note: The Vincennes commander who shot down the airliner was decorated upon return to San Diego. The U.S. government regretted the incident, but never apologized.)* Source: Newsweek, “The Sea of Lies”, 1998'

Waarom werd deze Amerikaanse marineofficier gedecoreerd voor de dood van 290 burgers? Waarom onderzoekt de Volkskrant dit niet? Nooit heeft de VS zijn excuses aangeboden voor de dood van 290 onschuldige burgers. En waarom niet? Omdat volgens president Bush senior destijds: 'I will never apologize for the United States of America ? I don't care what the facts are. -George Bush, Newsweek, August 15, 1989 (Commenting o­n the shooting down of an Iranian airliner by the U.S. warship Vincennes, killing 290 civilian passengers.)'

Zie: http://www.pej.org/html/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=1213&mode=thread&order=0&thold=0

Maar ook daarover geen woord van de Volkskrant. Waarom niet? Is de context niet relevant? Zijn de feiten niet relevant voor de Volkskrant-lezer? Kent de Volkskrant de geschiedenis niet? Bedrijft de Volkskrant propaganda? Ook deze vraag leg ik maar weer eens voor aan de Volkskrant-redactie. Wie weet krijg ik een antwoord.

Geen opmerkingen:

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...