woensdag 9 oktober 2013

Karel Knip. Chef Wetenschap NRC

Drs. Karel Knip, die door de Vrije Universiteit werd verheven tot ‘doctoratus honoris causa’ vanwege zijn ‘uitzonderlijke prestatie in de wetenschap, zonder dat daarover verslag is gelegd in een proefschrift.’


Paul heeft een nieuwe reactie op uw bericht "De Mainstream Pers 44" achtergelaten: 

Hoi Stan,

Karel Knip is niet anders te omschrijven dan als een volkomen onwetenschappelijke fanaticus voor wie geen zee te hoog gaat als het gaat om het "masseren" van onwelgevallig bewijsmateriaal. Dat hij zo gerespecteerd is in Nederland is inderdaad veelzeggend over onze intellectuele poldercultuur. 

Dit geval opende destijds mijn ogen vwb Knip: Robert Fisk had in 2003 bij een raketaanval op een markt in Bagdad waarbij 62 doden vielen een stuk van de raket gevonden met daarop de productiecode van de Amerikaanse wapenfabrikant Raytheon: een klinkklaar bewijs dat een Amerikaanse raket was en dat dus de Amerikaanse luchtmacht verantwoordelijk was voor het bloedvergieten. Komt Knip in de NRC met een hele beschouwing waarom het bewiijs geen bewijs was en dat de vorm van de krater etc. etc. duidelijk maakte dat een Amerikaanse raket dit nooit veroorzaakt kon hebben. Het Iraakse leger was hoogstwaarschijnlijk verantwoordelijk, concludeerde Knip. Iemand die zoiets durft te publiceren kun je niet anders noemen dan een verblinde fanaticus.

Dit is een link naar wat Fisk destijds ontdekte over de bewuste aanval: 
http://www.corpwatch.org/article.php?id=11095

Sonja heeft een nieuwe reactie op uw bericht "De Mainstream Pers 44" achtergelaten: 

Zie ook over Fukushima: Wetenschapsjournalist NRC Karel Knip: meltdown is "niks dramatisch" uit een artikel in de NRC van 28 maart 2011, 17 dagen na de ramp. 



Sonja heeft een nieuwe reactie op uw bericht "De Mainstream Pers 44" achtergelaten:
Karel Knip schrijft 1 dag (!) na de ramp in Fukushima: Er dreigt hoe dan ook geen kernramp in Japan.

Karel Knip over Saddam Hoessein's massavernietigingswapens waarin hij (nota bene!) Scott Ritter en zijn "hapklare cowboytermen" belachelijk maakt in: Bagdads laatste vriend (4 oktober 2002) 

Paul heeft een nieuwe reactie op uw bericht "De Mainstream Pers 44" achtergelaten: 


Bedankt Sonja! Vooral Knips stukje over Scott Ritter vind ik leuk. 

Kinp schijft in 2002:
"In het kort komt de analyse van Ritter (oud-marinier en -inlichtingenman) erop neer dat Irak geen noemenswaardige hoeveelheden massavernietigingswapens meer heeft en dus geen bedreiging meer vormt voor zijn directe buren, laat staan voor de VS. Die hebben er geen enkel belang bij om het zittende regime af te zetten, want een volwaardige democratie zou betekenen dat de sjiieten aan de macht zouden komen, een feilloos recept voor burgeroorlog. Ook staat volgens hem vast dat de Iraakse sjiieten het op een akkoordje zouden gooien met de sjiieten van Iran, wat de helft van de olieproductie in het Midden-Oosten onder moslimfundamentalistisch beheer zou brengen."

Achteraf blijkt dat Ritter had er een akelig goede kijk op had. 

Je denkt altijd dat alleen de VS van die klunzige pundits heeft maar met Karel Knip legt ons polderlandje toch ook de nodige eer in, of niet? 

3 opmerkingen:

Hans zei

Karel Knip probeert nu uit alle macht het neerschieten van de MH17 in de schoenen van de Russen te schuiven ondanks alle bewijzen van het tegendeel.

Hans zei

Christopher Bollyn publiceert foto van het neerschieten van MH17 http://www.bollyn.com/satellite-images-show-mh17-shoot-down/

B.M. zei

Karel Knip is redacteur bij NRC en siert zich met de titel doctor.
Op 28 december schreef hij in de NRC de artikelen:
Waarom is het straks Nieuwjaar en
Waarom Nieuwjaar op 1 januari valt

Hij schrijft hier:
"Dat we het nieuwe jaar laten ingaan op het moment dat de maand januari aanbreekt heeft een heel oude geschiedenis, een geschiedenis die 2.200 jaar terug gaat. De Romeinen, aan wie we onze maandindeling en maandbenoeming danken, hadden één maand aan de god Janus gewijd en ze lieten hun jaar met die maand beginnen. Janus kon met zijn twee gezichten tegelijk vooruitzien en terugblikken, dat kwam goed uit."
en
"Na de dood van keizer Augustus kreeg de achtste maand (die tot dan sextilis heette) de naam Augustus."

Dat Knip geen gymnasiast is en later ook geen latijn geleerd heeft maar toch redacteur wetenschap kan zijn bij de NRC is geen fout van hem maar van de NRC.
Wanneer hij deze oude taal wel geleerd dan had hij sextilis niet vertaald met achtste.
Latijnse vertalingen zijn overigens makkelijk op het WEB te vinden..

Wanneer hij bij de geschiedenisles goed had opgelet had hij geweten dat het nieuwe jaar bij de Romeinen op 1 maart valt. Dan ziet hij dat augustus de zesde maand is en inderdaad Sextilis in het latijn.
Ik adviseer hem op Wikipedia te kijken bij Romeinse kalender.