zaterdag 21 oktober 2023

Scott Ritter sizes up Israel's readiness for a ground invasion

 


"They are scared to death." Former US intelligence analyst Scott Ritter sizes up Israel's readiness for a ground invasion of Gaza.

1 opmerking:

Anoniem zei

Op Youtube kwam ik uit bij het kanaal van ene Dr. Makram Khoury-Machool (video: "panel @ Cambridge Centre for Palestine studies") , waar Ilian Pappé (minuut 14:59 tot 17:22) de gedachte opwierp dat , tegengesteld aan wat algemeen gedacht wordt , Israël geen groots opgezette inval gaat doen , maar daarentegen eigenlijk net zo te werk zal gaan als het altijd gedaan heeft. Namelijk kruipenderwijs , en stukje bij beetje kleine gebiedjes veroveren , nu ook in Gaza stad.
Met als onderliggende gedachte , dat als dat beleid voor Gazastad voor een aantal jaren wordt volgehouden , er nooit sprake zal zijn van grote aantallen slachtoffers , maar kleine aantallen die het nieuws op den duur nauwelijks zullen halen.
Dat de "oorlog" die aangekondigd is dus op dezelfde structurele manier wordt aangepakt als het , in de tijd uitgesmeerde, landjepik op de Westbank. Waarbij bij het grote publiek niet het idee opkomt , om eens te kijken naar het accumulatieve resultaat van een groot aantal kleine toeëigeningen door de jaren heen.
Eigenlijk analoog aan de strategie , om op basis van een eenmalige zeer brute aanval die de culminatie van decennia van vernedering is , de publieke opinie voor Israël te winnen. Daarbij de bredere historische context "begrijpelijkerwijs" en "gerechtvaardigd" achterwege latend , met de flagrante bruutheid van de terroristen van Hamas als dekmantel.

"Shalom, Shalom from the children of Gaza"

  Syrian Girl  @Partisangirl BREAKING "Shalom, Shalom from the children of Gaza" - Israeli Mossad agent and businessman Ziv Kippe...