zaterdag 18 maart 2023

Voor alle boerenlullen die op miss piggy hebben gestemd


Voor alle boerenlullen die op miss piggy hebben gestemd:

May be an image of 1 person
WAT CAROLINE VERZWIJGT
Caroline van der Plas is geen gewoon mens onder gewone mensen.
Ze mag compassievol overkomen en zeggen dat haar partij BoerBurgerBeweging (BBB) een stem geeft aan de boeren, de plattelanders en “de provincie”. Maar zij zou voor de boeren compasievoller zijn als ze hen uitlegde dat de landbouwsektor onherroepelijk moet inkrimpen en dat die noodzaak al sinds de jaren 1980 bekend is.
Maar daar heeft zij geen boodschap aan. Zij vertegenwoordigt de belangen van de agroindustrie, de ondernemingen die gedijen dankzij de landbouw, en verzwijgt hoe die agroindustrie de boeren voor hun kar spannen door hen aan te sporen naar overleving of zelfs uitbreiding te streven.
Hoe is Caroline van der Plas daar praktisch mee verweven? Haar BBB krijgt geld van marketingbedrijf ReMarkAble. En in het bestuur van de BBB zitten Wim Groot Koerkamp en Henk Vermeer, direct verbonden met ReMarkAble. De BBB en ReMarkAble hebben ook hetzelfde kantoor, aan de Groningerstraat 21 in Deventer. En Deventer, voor de duidelijkheid, is niet het platteland maar een stad, gelegen in de provincie Overijssel.
Wat is er verkeerd aan deze alliantie? ReMarkAble behartigt de belangen van de veevoersector, een deel van de agroindustrie. ReMarkAble doet ook zaken met de omstreden chemiegigant Monsanto en het even omstreden moederbedrijf Bayer.
Monsanto is onder meer de producent van het beruchte gif Agent Orange, waarmee het Amerikaanse leger Vietnam bombardeerde en duizenden slachtoffers maakte. Het was Monsanto dat het beruchte en later verboden insectenbestrijdingsmiddel DDT produceerde. En zij leveren nog altijd de gevaarlijke onkruidverdelger Roundup in landen die dat niet verbieden.
Over zijn bedrijf ReMarkAble schrijft Wim Groot Koerkamp op LinkedIn: "Het is een full service communicatiebureau voor de agro- en foodsector gevestigd in Deventer. Opgericht in 1996 is ReMarkAble met 10 deskundige en enthousiaste medewerkers een gerenommeerde communicatiepartner voor tal van B2B bedrijven.“
Henk Vermeer was directeur van de Deventer Mengvoeder Centrale (DMC), een onderneming die alle belang heeft bij in standhouding van de veehouderij. Hij stapte in 1999 over naar ReMarkAble en in 2017 naar de politiek, “om stem te geven aan het platteland”.
In dit sociale netwerk opereert Caroline van der Plas, als gewaardeerd pion van de agroindustrie en ten onrechte gezien als vertegenwoordiger van gewone mensen.
Foto: Wim Groot Koerkamp

Geen opmerkingen:

POLITICIANS? NO. MAD MEN!

  S.L. Kanthan @Kanthan2030 Western politicians are absolute clowns, but they have no self-awareness. “Iran’s actions are reckless!” Surpr...