donderdag 2 maart 2023

Politiek Links Nederland Steunt Amerikaans Militair-Industrieel Complex

 Deze 12 ‘oorlogshitsende’ partijen steunen het ‘naziregime’ in OekraïnePhoto of Robin de Boer Robin de Boer25 februari 2023 16:00

201 12.696  1 minuut leestijd

Luister naar dit artikel
NineForNews.nl
00:00 / 02:29

Twaalf politieke partijen hebben een steunverklaring aan Oekraïne opgesteld. “Al 365 dagen lang begaan Russische troepen ongekende gruwelijkheden en oorlogsmisdaden tegen onschuldige Oekraïense burgers, met vele doden en miljoenen vluchtelingen tot gevolg,” schrijven de partijen.

“Het is een cynische, criminele en zinloze oorlog, die tegelijk het kantelpunt is in onze geschiedenis,” beweren ze. “Omwille van de vrijheid van Oekraïne en van Europa als geheel, is het aan ons om verenigd achter Oekraïne te blijven staan. Slava Ukraini!

“Wij zullen zij-aan-zij met de Oekraïners blijven staan. Politiek, economisch en militair. Nu, en voor zo lang als nodig,” schrijven Volt, Partij voor de Dieren, GroenLinks, ChristenUnie, SP, CDA, JA21, Denk, PvdA, SGP, D66 en VVD.

Voorheen pacifistische partijen

De steunverklaring leidt tot de nodige kritiek. Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons merkt op: “Ik zie er allemaal voorheen pacifistische partijen tussen staan.”

“Politieke steun? Het bewijs dat de politiek niet het volk vertegenwoordigt. De grote meerderheid wil niks met de oorlog te maken hebben,” twittert Willem Engel.

Rechtsfilosoof en oud-politicus Paul Cliteur reageert: “Zij-aan-zij staan bij het tekenen van dit soort verklaringen is makkelijk, maar in een jarenlange oorlog worden betrokken en je kinderen uitsturen om zich te laten afschieten is iets anders. Denk na over een diplomatieke oplossing voor een cultureel diep verdeeld land.”

Historische fouten

“De 12 historische fouten. We moeten vrede, geen oorlog,” vindt privacyexpert Bas Filippini.

FVD-Europarlementariër Marcel de Graaff trekt fel van leer. “Dit maakt het weer glashelder. De oorlogshitsers die het naziregime in Oekraïne steunen, hangen het nog een keer aan de grote klok.”

“Zoals het CDA al zegt: dienstplicht opstarten zodat onze kinderen kunnen sterven voor de nazi’s,” voegt De Graaff toe.

https://www.ninefornews.nl/deze-12-oorlogshitsende-partijen-steunen-het-naziregime-in-oekraine/?fbclid=IwAR3ievn360gF6qh-fT1FGvX2CrRtaZL5OG6zwMkvjIXs2phzHLlAs-9Pmyw

Geen opmerkingen:

Pankaj Mishra: Misschien is Israël de toekomst van een failliete en uitgeputte wereld.

Dat het Duitse naziregime en zijn Europese collaborateurs zes miljoen Joden hadden vermoord, was na 1945 algemeen bekend. Maar jarenlang had...