woensdag 1 maart 2023

Nederlandse Hypocrisie over Oekraine

 

Vlak voor de verkiezingen is het ineens niet meer ‘onze oorlog’? ‘Dit is zo verwrongen en fout’

Help mee door deze info met anderen op je socials te delen!
Luister naar dit artikel
NineForNews.nl
00:00 / 02:31

Vorig jaar juni kreeg premier Rutte tijdens een persconferentie de vraag of we niet langzaam maar zeker een oorlog worden ingerommeld die niet per se de onze is. “Die oorlog daar, is de onze,” zei Rutte met klem. “Laten we het daar nou wel even met elkaar over eens worden.”

Afgelopen maand zei de Oekraïense minister van Defensie Oleksi Reznikov in een interview met de BBC dat Oekraïne de facto lid van de NAVO is geworden.

“Oekraïne als een land, en de strijdkrachten van Oekraïne, werden lid van de NAVO. De facto, niet de jure. Want we hebben wapens en de kennis hoe die te gebruiken,” aldus Reznikov.

Opmerkelijk antwoord

FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen stelde daar vervolgens Kamervragen over aan minister van Defensie Ollongren. Op de vraag of zij het met deze bewering eens is, antwoordde ze: “Oekraïne is geen lid van de NAVO en kan pas lid worden van de NAVO wanneer een lidmaatschapsvraag is goedgekeurd door alle NAVO-bondgenoten.”

Van Houwelingen vroeg ook of Rusland gerechtigd is oorlogsmaterieel op Nederlands grondgebied aan te vallen als dat bijvoorbeeld via de Rotterdamse of Vlissingse haven wordt getransporteerd.

Hij kreeg een opmerkelijk antwoord. “Nederland is geen partij bij het gewapende conflict dat Rusland is gestart tegen Oekraïne. Het internationaal recht biedt geen enkele rechtvaardiging voor een Russische aanval op Nederlands grondgebied. Ook niet als militair materieel bestemd voor Oekraïne op Nederlands grondgebied aanwezig is,” schrijft minister Ollongren.

Hier zijn geen woorden voor

Van Houwelingen reageert: “Oh, wat apart, nu, vlak voor de verkiezingen, is het volgens ons kabinet ineens niet meer ‘onze oorlog’? Maar waarom wordt dit dan keer op keer door onze premier gezegd? En waarom sturen we dan militair materieel naar Oekraïne?”

Hij krijgt bijval van journalist Joost Niemoller, die schrijft: “Nederland ‘is geen partij bij het militaire conflict dat Rusland is gestart met Oekraïne’. Ondertussen wordt Nederlands militair materiaal in Oekraïne door Rusland vernietigd. Dit is zo verwrongen en fout, hier zijn geen woorden voor.”

https://www.ninefornews.nl/vlak-voor-de-verkiezingen-is-het-ineens-niet-meer-onze-oorlog-dit-is-zo-verwrongen-en-fout/#.Y_8aCvdmVlA.twitter

Geen opmerkingen:

POLITICIANS? NO. MAD MEN!

  S.L. Kanthan @Kanthan2030 Western politicians are absolute clowns, but they have no self-awareness. “Iran’s actions are reckless!” Surpr...