maandag 27 februari 2023

Verzet Bevolking Europe en VS Tegen Oorlogshetze Groeit

 

VERZET TEGEN WAPENLEVERINGEN DIE DE OORLOG EINDELOOS VERLENGEN. 'Niet onze oorlog' en 'Doneer vrede, geen wapens': in Berlijn zijn tienduizenden mensen de straat op gegaan om te demonstreren tegen de oorlog in Oekraïne. De demonstranten zijn tegen wapenleveranties aan Oekraïne en voor vredesonderhandelingen en vrede. De demonstratie vindt plaats in het centrum van Berlijn, aan beide zijden van de Brandenburger Tor. Een uur voor de betoging begon, schatte de politie dat er zo'n 10.000 betogers bijeen waren, initiatiefnemers schatten het aantal op ten minste 50.000. Het initiatief is van de politica Sahra Wagenknecht van de partij Die Linke en de Duitse vrouwenrechtenactiviste Alice Schwarzer. Op de website van de initiatiefnemers zijn tot en met vanmorgen 640.000 steunbetuigingen geregistreerd. Wagenknecht en Schwarzer zeggen 'onderhandelingen en geen tanks' te willen.
Wagenknecht betoogde dat het belangrijkste is om 'het vreselijke leed van het sterven in Oekraïne' te stoppen. Ze stelt dat wapens sturen naar Oekraïne enkel de kans op een nucleaire wereldoorlog vergroot, maar geen militaire overwinning brengt.
'Strijd is vastgelopen'
Een van de sprekers is generaal Erich Vad, een voormalig militair adviseur van toenmalig bondskanselier Angela Merkel. Hij vindt dat de wapenleveranties een militair doel missen en niet op basis van een militaire strategie worden gedaan.
De strijd in Oekraïne is volgens hem een vastgelopen 'uitputtingsslag' waar de wapenleveranties weinig aan zullen veranderen.
https://www.rtlnieuws.nl/.../oorlog-oekraine-vrede-wapens...
Kan een meme zijn van 3 mensen en de tekst 'Meer dan 50.000 mensen kwamen naar de anti-oorlogsbijeenkomst in Berlijn tegen NAVO-POLITIEK in Oekraïne Lme/IntelRepublic EN KANZLERDAD ANZL ERDAD DIE LINKE Sahra Wagenknecht We do not feel that our interests are represented by the defense industry lobbyist Strack-Zimmermann,'



Geen opmerkingen:

Pankaj Mishra: Misschien is Israël de toekomst van een failliete en uitgeputte wereld.

Dat het Duitse naziregime en zijn Europese collaborateurs zes miljoen Joden hadden vermoord, was na 1945 algemeen bekend. Maar jarenlang had...