zondag 23 oktober 2022

Europa Vernietigt Zichzelf

De wereld staat aan de vooravond van een serie gewelddadige conflicten en wellicht een Derde Wereldoorlog nu de politieke leiders van de Europese Unie in oktober 2022 hebben laten weten gekozen te hebben voor een onmiddellijke confrontatiekoers met zowel Rusland als China, en daarmee in het voetspoor treden van het Witte Huis en het Pentagon, oftewel het Amerikaans militair-industrieel complex, waarvoor al in 1961 de vertrekkende Republikeinse president Dwight Eisenhower zijn landgenoten met klem waarschuwde. Ook als oud-opperbevelhebber van de Geallieerde Strijdkrachten in Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog wist hij hoe machtig de militairen waren geworden sinds de VS aan de strijd tegen de AS-mogendheden begon deel te nemen. Het spreekt voor zich dat het huidige levensgevaarlijke beleid niet democratisch tot stand is gekomen maar achter gesloten deuren is ontwikkeld door de niet democratisch gekozen leden van de Europese Commissie, onder voorzitterschap van de 64-jarige Duitse christelijke havik, Ursula von der Leyen, die eerder vanwege een corruptie-affaire  als minister van Defensie moest opstappen, en tegen wie nu een officieel fraude-onderzoek loopt.  Zij verklaarde op 12 oktober 2022:

De oorlog in Oekraïne is niet alleen een Europese Oorlog, maar een oorlog over de toekomst van de hele mensheid. Dus, de horizon van Europa kan alleen de gehele wereld omvatten.

https://www.youtube.com/watch?v=fW4Sc6JAJEs 


Zes dagen eerder waarschuwde de Amerikaanse president Joe Biden dat het risico van een Armageddon nu net zo groot is als tijdens de Cubacrisis in 1962, toen een nucleaire genocide op het nippertje werd voorkomen dankzij geheime onderhandelingen tussen Robert Kennedy, de broer van president John Kennedy, en de Sovjet- ambassadeur in de VS, Anatoly Dobrynin. Dertien dagen lang dreigde zowel het Witte Huis als het Kremlin tegen hun wil in een nucleaire oorlog te ontketenen, omdat — in de woorden van de Amerikaanse minister van Justitie, Robert Kennedy — ‘an irreversible chain of events could occur against our will. The President does not know how long he can hold out against our generals.’ Hoewel geen enkel zinnig mens in een situatie terecht wil komen dat hij moet beslissen of het moment is aangebroken om de mensheid te vernietigen, was — nadat beide partijen water in de wijn hadden gedaan — de Amerikaanse militaire leiding ziedend:


‘We’ve been had!’ yelled then Navy Chief George Anderson upon hearing on October 28, 1962, how JFK ‘solved’ the missile crisis. Admiral Anderson was the man in charge of the very ‘blockade’ against Cuba.


‘The biggest defeat in our nation’s history!’ bellowed Air Force Chief Curtis Lemay, while whacking his fist on his desk.


‘We missed the big boat,’ said Gen. Maxwell Taylor after learning the details of the deal with Khrushchev.

http://frontpagemag.com/2011/humberto-fontova/the-cuban-missile-crisis-myth-49-years-later/ 


De hoogste Oekraïense militair, Valerii Zaloezjnyi (48), de Commandant der Strijdkrachten.  Om zijn pols een armband met een hakenkruis.


Desondanks oordeelt Von der Leyen zes decennia later dat de huidige Oekraïense oorlog het begin van een strijd is tussen enerzijds de zogeheten ‘op regels gebaseerde orde,’ waarbij allereerst Washington de regels maakt en schendt — zoals ook de recente geschiedenis heeft aangetoond — en anderzijds China en Rusland. Het doel van de Europese Unie is het verijdelen van Chinese- en Russische invloed in de gehele wereld, zo maakte zij duidelijk. De voorzitter van de Europese Commissie ziet het grondgebied van de voormalige Europese koloniën als het toekomstige slagveld in de strijd om noodzakelijke grondstoffen en markten. Zij doelde daarbij allereerst op Azië, Afrika en Zuid-Amerika, ‘want,’ zo zei Von der Leyen, ‘wij weten dat wij energie nodig hebben, wij hebben duurzame energiebronnen nodig, wij hebben waterstof nodig, en Afrikaanse landen bijvoorbeeld bezitten in overvloed alle grondstoffen die noodzakelijk zijn.’  


Eerder al liet de machtigste bestuurder van de EU weten dat Europa de komende vijf jaar 300 miljard euro zal vrijmaken om in ontwikkelingslanden infrastructurele projecten te financieren in een poging China's ‘Belt and Road initiative’ — in feite de nieuwe zijderoute — te dwarsbomen. Het betreft hier een initiatief waarin China vele biljoenen dollars investeert. Dit project behelst een wereldwijde ontwikkelingsstrategie die negen jaar geleden werd gestart, met als doel te investeren in 149 landen en internationale organisaties, zodat allen aangesloten worden op één groot netwerk van spoorlijnen, havens, wegen, industriële- en communicatie-centra.


Kortom: de NAVO-oorlog in Oekraïne is slechts de eerste stap om de opkomst van Azië al dan niet met geweld te stoppen. Dit wordt collectief verzwegen door westerse ‘corporate press.’ 


  • Von der Leyen stelt dat het ware issue de vraag is naar grondstoffen uit de voormalige koloniën, de ‘Global South.’ Die vraag zal volgens haar de komende jaren exponentieel’ toenemen.       


  • Von der Leyen benadrukt dat de EU het Russisch-Chinese bondgenootschap als een wereldwijde bedreiging ziet die dan ook — ik citeer — ‘wereldwijd moet worden bestreden.’ Het gaat het Westen, en in het bijzonder de EU, niet bovenal om mensenrechten en democratie, maar, zoals altijd, om grondstoffen en markten. Zij verklaarde: ‘Neem bijvoorbeeld Lithium of zeldzame metalen; zij zijn van vitaal belang voor onze groene en digitale overgang. Geen enkele windturbine, geen enkel zonnepaneel is mogelijk zonder deze grondstoffen. De vraag ernaar zal exponentieel stijgen. Zoveel is zeker… Het niet zo goede nieuws is: één land beheerst de wereldwijde markt. Dat is China.’


  • In werkelijkheid tracht het Westen zijn hegemonie te behouden, inclusief zijn greep op grondstoffen en markten, nu het machtsevenwicht de afgelopen vier decennia naar Azië is verschoven. Maar nooit eerder hebben de Europese machthebbers zich zo duidelijk daarover uitgesproken. Daarom opnieuw Von der Leyen: 

  • Rusland’s mislukking (in Oekraïne. svh) alleen zal de op regels gebaseerde wereldwijde orde niet redden. Want het revisionisme van het Kremlin is niet de enige en grootste bedreiging van de op regels gebaseerde orde. De zogeheten onbeperkte samenwerking die door Vladimir Poetin en Xi Jinping is afgekondigd is eveneens een duidelijke bedreiging van de naoorlogse orde, gebouwd op de kernwaarden van het VN-handvest… wij moeten deze wereldwijde uitdaging een halt toeroepen, wij moeten het vertrouwen in onze wereldwijde doelen herstellen. 


  • Belangrijk is dat Von der Leyen benadrukt dat de naoorlogse kapitalistische (wan)orde hersteld moet worden. Algemeen bekend is dat de westerse hegemonie met veel geweld in stand werd gehouden sinds de dekolonisatie, de Vietnam oorlog, de illegale inval in Irak, de oorlog in Afghanistan, in Libië, in Syrië, de Amerikaanse interventies in Afrika, en in Zuid- en Midden Amerika, etcetera. Wij Europeanen moeten rekening houden met het feit dat de wereld aan de vooravond staat van een serie oorlogen om het neoliberale systeem te redden, waarbij er een steeds grotere kloof tussen rijk en arm ontstaat. 


  • De EU is uitgegroeid tot een neoliberaal instituut dat met geweld wil opereren. Zo verklaarde op 13 oktober 2022 de 75-jarige Spaanse sociaal-democraat Josep Borrell, Hoge Vertegenwoordiger voor buitenlands beleid en veiligheid, en vicevoorzitter van de Europese Commissie (commissaris voor een sterker Europa in de wereld), tegenover aankomende diplomaten: ‘Europa is een tuin. De rest van de wereld is een jungle. En de jungle kan de tuin binnenvallen… Europeanen moeten zich veel meer bezighouden met de rest van de wereld, anders dringt de rest van de wereld naar binnen.’ Bovendien waarschuwde Borrell dat de Westerse economische welvaart na het einde van de eerste Koude Oorlog, in 1991, alleen maar mogelijk was door het beleid van deregulering en privatisering en decennialange bezuinigingen, mogelijk gemaakt door het onttrekken van rijkdom uit Rusland en China. ‘Our prosperity was based on China and Russia — energy and market,’  aldus Borrell, daarbij doelend op goedkope energie, lage lonen, goedkope producten en een gigantische markt, waardoor de inkomens in het Westen decennialang bevroren konden worden. 


De vooraanstaande Amerikaanse onderzoeksjournalist, auteur en filmmaker Ben Norton wijst erop dat:


de significante verhoging van de levensstandaard in China zowel als de proxy oorlog in Oekraïne en de boycot van Russische gas en olie, de kosten van het levensonderhoud en het zakendoen met Europa heeft gezorgd dat de Europese producten niet meer kunnen concurreren op de wereldmarkten. Met als gevolg dat het trans-Atlantische kapitalistische systeem in een diepe crisis is beland, waardoor het neoliberale Westen een nieuwe Koude Oorlog met Beijing en Moskou is begonnen in de hoop dat het daardoor opnieuw de beheersing zal krijgen over China’s markten en arbeidskrachten en Rusland’s grondstoffen, zoals het Europese Commissielid Borrell op 10 oktober 2022 tijdens een Ambassadeurs Conferentie in Brussel duidelijk maakte. Zijn opmerkingen deden herinneren aan een commentaar van de Franse president Emmanuel Macron, die in Augustus waarschuwde dat er einde was gekomen aan de neoliberale ‘tijdperk van overvloed.’


* Opvallend is tevens dat Ursula von der Leyen’s toespraak het ‘Strategisch Concept’ van de NAVO overneemt dat dit jaar bekend werd en stelt dat er een tweede Koude Oorlog is begonnen tegen Rusland en China. Welnu, hier hebben we twee instituten: de NAVO en de Europese Commissie die beide niet democratisch zijn, maar die wel de toekomst van de mensheid bepalen, en zeker die van Europa, en van twee nucleaire grootmachten, Rusland en China. Dit is belangrijk te weten omdat Von der Leyen stelt dat ‘er geen ruimte voor inschikkelijkheid’ bestaat. 


  • Hier wordt door een handjevol niet democratisch gekozen autoriteiten over het lot van miljarden mensen beslist. Hier wordt door een bureaucratische elite een complot gesmeed, en burgers mogen daar niet over meepraten, laat staan beslissen. De opvattingen van de huidige leiders werden nog eens duidelijk door een vijf jaar geleden vrij gegeven document van de Amerikaanse militaire planners die ervan uitgingen dat ook al zal een kernoorlog 200 miljoen Amerikaanse burgers doden, die oorlog toch een ‘overwinning’ zou zijn, omdat er dan nog steeds evenveel Amerikanen overblijven als ten tijde van de Amerikaanse burgeroorlog.

  • Obladi, Oblada, Life Goes On. Till We Start a War.


    • Von der Leyen: Ons lot, Europa’s lot, hangt af van onze wereldwijde reikwijdte… De oorlog in Oekraïne heeft het transatlantisch verbond sterker dan ooit gemaakt. Nooit tevoren heb ik op een cruciaal moment zo’n intense samenwerking gezien als dit jaar… Er is sprake van een tectonische verschuiving.    


  • Von der Leyen sprak verheugd over, ik citeer weer, ‘onze trilaterale energie overeenkomst in juni met Egypte en Israel. Het heeft een belangrijke rol gespeeld in onze strategie om van de Russische fossiele brandstof af te komen. Maar mijn bezoeken aan Cairo en Jeruzalem gingen om veel meer dan gas.’

 

Het gaat dus duidelijk niet om het met geweld bezetten en stelen van andermans land, en het vermoorden van burgers, want het Joodse Apartheidsregime in Israel doet niets anders, en het gaat ook niet om democratie en mensenrechten, want in Egypte heerst een dictatoriaal regime dat net als Israel gevangenen laat martelen. Is Von der Leyen nu gek, of is de overgrote meerderheid van de EU-politici krankzinnig, of beiden? En hoe gek zijn de burgers geworden, de eerste gedupeerden, dat zij dit lijdzaam ondergaan?


  • Von der Leyen: Nooit eerder heb ik zo’n intensieve samenwerking meegemaakt met het Witte Huis als dit jaar. Ik was in november (2021) in Washington toen er spanningen ontstonden aan onze oostelijke grens met Wit Rusland. Dus hebben wij samen met Washington dit jaar de sancties voorbereid, en toen Oekraïne werd binnengevallen stonden wij al klaar om te reageren. Wij coördineerden onze sancties, ronde na ronde. Wij hebben aan beide zijden onze energie-coördinatie en energie-voorraden gemaximaliseerd. Het hielp enorm dat ik een overeenkomst had met president Biden over de LNG en zij verhoogden hun LNG toevoer naar de EU. En dit maakte het voor ons mogelijk om af te komen van de Russische fossiele brandstof. En nu is het transatlantisch verbond op een cruciaal moment voor Europa sterker dan ooit. Gelijkgestemde partners als de VS en Noorwegen hebben hun toevoer massaal verhoogd en hielpen ons om ons te bevrijden van onze buitengewoon gevaarlijke afhankelijkheid. 


Volgens Von der Leyden is dit een ‘gigantische tectonische verschuiving.’ Vanzelfsprekend vertelde zij er niet bij dat Europa nu volledig afhankelijk is van de VS, en dat het Amerikaans imperialisme momenteel opnieuw de macht over Europa heeft dat opnieuw gekoloniseerd wordt door de schatrijke Amerikaanse elite. Bovendien verdienen de Amerikaanse concerns ontelbare miljarden aan duurder gas dan Rusland vroeg. Van 41 procent, levert Rusland nu slechts nog 7 procent aan Europa. Ondertussen heeft de Russische Federatie nieuwe Aziatische klanten gekregen, waardoor niet Rusland maar Europa de dupe is geworden, en de Russische roebel stijgt en de euro blijft dalen. Desondanks blijven mijn mainstream-collega’s weigeren dit conflict in een breder kader te plaatsen. Sterker nog, journalisten en intellectuelen zijn de huidige dissidenten die net als ten tijde van de Sovjet Unie geboycot worden door de corrupte westerse journalistiek.  Daar zal Europa de komende eeuw een zeer hoge prijs voor moeten betalen. Daarover volgende keer meer.

Het Laffe Joods Israelische Leger tegen Kinderen.



Geen opmerkingen:

Land of the Free. Home of the Brave

  Going Underground @GUnderground_TV From the country that lectures the world on freedom and press and democracy: State troopers are sent to...