vrijdag 20 mei 2022

Willy van Damme: 'Neen, dit is geen overgave'

 

Neen, dit is geen overgave

Je acht het misschien niet voor mogelijk maar de berichtgeving in onze media rond Oekraïne is nog duizendmaal erger dan die over Syrië en Libië. Dat werd dezer dagen nog meer eens ten overvloede bewezen. Waarbij volgens onze pers de ene kant alleen maar overwinningen lijkt te behalen en de andere de ene nederlaag na de andere moet incasseren. 

Het probleem hierbij is dat alle verhalen gebaseerd zijn op berichten komende van één oorlogvoerende partij, de regering van fraudeur Dimitri Zelenski. En dat berichten gaat simpel. Eerst citeert men die regering en laat dit dan bevestigen door de Britse of de Amerikaanse overheid of door beiden. 

Azov Bataljon met foto Hitler

Voor de media en de Oekraïense regering zijn dat Azov Bataljon ware helden. Hier het Azov Bataljon, lid van de Oekraïense Nationale Garde met een foto van hun grote held. Ze pogen tegenwoordig hun ware natuur wat te verbergen. 

Hen te openlijk steunen is voor de NAVO een beetje te gênant en dus zullen onze media dit element zoveel mogelijk onder het tapijt vegen. Veel verder dan hen die zeldzame keer als extreem rechts bestempelen durft geen enkele krant gaan. Veelal zijn het voor hen helden. Juist zoals Bin Laden dat ooit was. 

Maar dat wekt geen verbazing. In Kosovo steunde men het UCK waarvan elke politiedienst in Europa wist dat het een zware gangsterbende was die o.a. in harddrugs handelde. Nadien bleken ze bovendien mensen te ontvoeren voor hun organen. In Syrië bewapende men al Qaeda zoals men dat ook deed in Joegoslavië, Libië, Jemen en Afghanistan. 

Gezien deze drie partners in deze oorlog zijn is dat feitelijk een en dezelfde bron. Elkeen die als journalist iets van bronnenkritiek kent ziet dat. Niet echter de ‘specialisten’ en ‘experten’ van de VRT of andere massamedia. Lullen heet dat. Zonder bronnenkriek is men geen journalist. 

Maandag publiceerde men dan een foto die aan de Russische grens zou genomen zijn en die een grenspaal toonde die in Oekraïense kleuren was geschilderd en waarop enkele militairen aan die grenspaal staan wat men dan presenteerde als de zoveelste overwinning van de Oekraïense ‘helden’. 

Maar waar was het bewijs dat die foto inderdaad daar aan een grenspaal was genomen? Waren dat wel militairen en wie weet was die foto genomen in Heereveen of in Vlassenbroek bij Dendermonde. Een bewijs is er niet. Vermoedelijk is dit simpelweg een zoveelste onderdeel van de propagandaoorlog komende van de Angelsaksische pr-bureaus. 

En dinsdag kwam er dan de overgave van het fascistische Azovbataljon die ondergronds weggescholen zaten in de Azovstaalfabriek in Mariupol. Maar als we ‘s morgens naar Radio 1 van de VRT luisterde dan had men het over het ‘verlaten’ door het Azov Bataljon van dat staalfabriek, ‘vertrokken’ die soldaten, werden ze ‘overgebracht’ en ‘geëvacueerd’. 

Oekraïense soldaten aan Russische grens

Weet iemand waar die paal staat? In Heerenveen, Vlassenbroek of toch aan de Russische grens? Wie zal het zeggen? 

Men liet zelfs in het midden of ze wel naar door Rusland bezet gebied waren getrokken. De Standaard was misschien nog het beste en sprak woensdag van de ‘aftocht van de helden’. Zelfs de Duitse nazipers zou zoiets na de nederlaag in Stalingrad in 1943 niet hebben durven schrijven. De Standaard wel! 

Waarbij onze media het hadden over een blijkbaar/mogelijks nu voorbije slag om Mariupol. Een nochtans logisch woord voor deze situatie als ‘overgave’ wou men nergens in de massamedia gebruiken. Pas donderdag gebeurde dat schoorvoetend. 

Uiteraard zweeg men over het karakter van deze groep die grossiert in allerlei fascistische kentekens en soms over dit fascisme pocht. Wat onze media hier presenteren is dan ook een parodie op wat berichtgeving hoort te zijn.

Het Azovbataljon heeft hard gevochten maar zat daar te niksen en liet haar soms zwaar gewonde leden doodbloeden. En dan is een overgave geen schande. Maar neen, onze pers kreeg dat woord ‘overgave’ toen niet over haar lippen. Het mocht blijkbaar niet geschreven worden? Maar van wie? 

Chrystia Freeland en Oekraïne met spandoek UPA - Maart 2022

De Canadese vice-premier Chrystia Freeland (In het midden vooraan) hier tijdens een betoging in Canada. De vlag die ze vast heeft is de rood-zwarte vlag van het UPA, het collaboratieleger dat in de tweede wereldoorlog met de Duitsers vocht. Ze hadden, samen met die uit de Baltische staten een reputatie uiterst gewelddadig te zijn.

Chrystia Freeland komt uit een familie met een nazistische stamboom. Hier loopt ze fier met de vlag van het UPA, De Oekraïense versie maar dan veel brutaler van de Belgische varianten als het Waals Legioen of de Vlaamse SS. 

Haar grootvader Mykhailo Chomiak was in de tweede wereldoorlog hoofdredacteur van een blad in het Poolse Krakow. Feiten die ze decennia poogde te verbergen. Met hulp van de VS is hij met e familie kunnen vluchten. De liefde voor het fascisme is bij Freeland gebleven. (1) 

Na haar studies trok zij in 1988, twee jaar voor de val van de Sovjetunie, naar Oekraïne om zich verder te vervolmaken. In wezen was zij een geldkoerier vanuit de westerse geheime diensten voor allerlei ultranationalistische en fascistische groepjes.

Nadien werd zij journaliste bij The Financial Times en nu vice-premier in de regering van Justin Trudeau. De cirkel is rond. Maar fascisten zijn er volgens onze media in Oekraïne niet. Dat is voor hen propaganda van Poetin.

Hetzelfde verhaal als met Syrië waar men beweerde dat er geen al Qaeda in Syrië was en alles propaganda was van president Assad. De geschiedenis blijft zich herhalen. 

Hoeft men dan verbaasd te zijn om te lezen dat 30% van de door onze media gehersenspoelde Vlaamse bevolking om reden van Oekraïne volgens een opiniepeiling een wereldoorlog willen starten? Tja, wat wil je als je informatie komt van zo’n sterjournalisten. Het toont natuurlijk ook hun heel grote macht. Nazi Joseph Goebbels wist dat al.

Nazi medaille bezoek Palestina - Leoold Edler von Middlestein - 1933

Het verhaal van nazi’s in Oekraïne wordt door onze media weggelachen als te zot voor woorden want een jood is president van Oekraïne. Hier een medaille uitgegeven door Der Angriff, het blad van Joseph Goebbels, naar aanleiding van het bezoek aan Palestina van de verantwoordelijke voor het joodse vraagstuk bij de SS. 

Het was een lovende verhalenreeks? Titel ‘Een Nazi reist naar Palestina’. Dat was toen door de Britten bezet. De Duitse regering is ook pas met de holocaust begonnen na januari 1942 met de conferentie van Wannsee. Voordien was Duitsland de grootste financier van Israël, toen nog Palestina.

Willy Van Damme

1) The Chomiak-Freeland Connection (ncf.ca)

https://willyvandamme.wordpress.com/2022/05/19/neen-dit-is-geen-overgave/?fbclid=IwAR0FyjOaevNK00B1B-XGuAmpWeaXAIOKvGB__8GkIdzbH1wNR8-6kOh-8EU



Geen opmerkingen:

Het Nihilistische Israel

‘Het Westen heeft de wereld niet gewonnen door de superioriteit van zijn ideeën, waarden of religie, maar eerder door zijn superioriteit in ...