woensdag 1 december 2021

Nederlandse Staat Oefent en Intimideert. Militairen Arresteren Burgers.

 

Militairen worstelen op straat tijdens oefening in Weerter binnenstad



Vandaag niet ploeteren in de modder van de Weerter- en Budelerbergen, maar een dagje ‘urban’ in de Weerter binnenstad. In het centrum vond een militaire oefening plaats dan voor de nodige verbaasde blikken zorgde.

In diverse groepen werd geoefend bij het vinden van verdachten en het aanhouden ervan. Ook de politie figureerde bij de oefening. Ook kregen de militairen te maken met opstandige omstanders die niet luisterden en de linie wilden doorbreken. Het leidde soms tot worstelingen midden op straat, zoals op de Hoge Kei.

Het was de figuranten alles aan gelegen om zich niet zomaar over te geven. Ze stribbelden flink tegen zodat de militairen ook echt moeite moesten doen om iemand onder controle te krijgen. Het duurde soms een aantal minuten totdat de straat weer kon worden vrijgegeven voor het verkeer. 

BOA’s van de gemeente Weert waren aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden en de omstanders te vertellen dat het een oefening betrof. Sommige mensen vonden de oefening zo realistisch dat de twijfel toesloeg of het wel een oefening betrof.

Bekijk een video via: https://youtu.be/N0xBUObjr1k

https://www.weertdegekste.nl/2021/11/militairen-worstelen-op-straat-tijdens-oefening-in-weerter-binnenstad/





3 opmerkingen:

serendipity zei

Goed zo jongens. Lekker oefenen voor als het straks echt nodig is.

serendipity zei

Waarom schrik ik hier niet meer van?

serendipity zei

In alle openbaarheid het volk laten zien wat er kan gaan gebeuren! Hoe ver kunnen we nog gaan.