maandag 29 maart 2021

‘We zijn een soort gelegaliseerde knokploegen geworden’

 politie

Foto: Worldwide Demonstration – March 20 2021 Amsterdam (Karen Eliot CC BY-SA 2.0)

Politieagent doet niet meer mee: ‘We zijn een soort gelegaliseerde knokploegen geworden’

“We zijn gewoon een soort gelegaliseerde knokploegen geworden, niet alleen tijdens de demonstraties, maar ook op straat. We doen maar en komen ermee weg want de leiding keurt het goed. Alle ethiek en regels zijn overboord gegooid,” zegt de agent, die zeven jaar deel uitmaakt van het korps.

Dictatuur

“In dictaturen komen ze er tenminste nog voor uit, daar is elk politiegeweld toegestaan. In Nederland wordt hypocriet beweerd dat we een geweldig korps hebben. Nou, van dat geweldige korps van vroeger is niets meer over!” stelt de gewetensbezwaarde politieagent.

Hij gaat verder: “Ik voel mij geestelijk mishandeld. Ik word gedwongen vreedzame demonstranten en overtreders van de maatregelen met geweld aan te houden, te mishandelen dus. Ik voel mij gemanipuleerd. Ik word bedreigd met ontslag, geïntimideerd en vernederd door collega’s.”

Ook arrestanten worden volgens hem bedreigd en geïntimideerd. “Voorbeeld: we hadden een man die was aangehouden op een demonstratie tegen de coronaregels. Zijn vrouw was ook op de demonstratie, maar die had kans gezien op tijd de locatie te verlaten. De man werd bedreigd met aanhouding van zijn vrouw. Hij gaf aan dat zijn twee kleine kinderen thuis waren. Opmerking van de agent: ‘Dan zijn die klotekoters vannacht alleen. Je vrouw niet. Die brengen we een bezoekje in haar cel, zodat ze warm blijft’.”

Droomwereld

Daarnaast worden mensen die aangifte willen doen tegen agenten geïntimideerd en worden arrestanten de hele dag en vaak ook de nacht in een dronkenmanscel gestopt zonder toilet, verklaart de politieagent.

“Ik leef in een soort droomwereld, alsof het niet waar is wat mij overkomt,” zegt de man, die zich ziek gemeld heeft en hulp zoekt bij een therapeut.

Lees hier zijn volledige verklaring.

[BPOC]

https://www.ninefornews.nl/politieagent-doet-niet-meer-mee-we-zijn-een-soort-gelegaliseerde-knokploegen-geworden/

1 opmerking:

Rene Westermann zei

Een politieagent heeft zich bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie gemeld omdat hij vindt dat het stilzwijgen rondom de misstanden bij de politie verbroken moet worden. De agent verklaart dat het geweld tegen demonstranten wordt geïnitieerd door de leiding. “En dan vervolgens de zaken volledig omkeren in de media die net als Rutte de demonstranten de schuld geven van escalatie en geweld.”

En vergeet vooral volksmenners, manipulatoren en machtswellustelingen als Diederik Gommers, Ernst Kuiper, Marianne Koopmans en Sjaak van Dissel niet, de menen de wijsheid in pacht hebben. De ergste van het hele stel is de niet te vergeten Ab Osterhaus. Moet ik voor dit medisch tuig nog respect hebben? Ik kijk wel uit.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...