zaterdag 10 oktober 2020

Wat het CIDI Allemaal Verzwijgt

 

Overwinning: Liverpool wapenbeurs geannuleerd! - stanvanhoucke@gmail.com - Gmail

 

Overwinning: Liverpool wapenbeurs geannuleerd, burgemeester belooft beleid tegen toekomstige wapenbeurzen

In november zou de stad Liverpool (VK) de wapenbeurs Electronic Warfare Europe organiseren in het door de stad gerunde ACC Exhibition Centre. Elbit Systems, Israels grootste particuliere wapenfabrikant wiens wapens regelmatig door het Israelische leger worden gebruikt om Palestijnse burgers te vermoorden, was een van de wereldwijde partners van de beurs.

Wekenlang drong een sterke lokale coalitie, Liverpool Against the Electronic Arms Fair, in samenwerking met Palestine Solidarity Campaign (PSC), de Campaign Against Arms Trade (CAAT) en de Campaign for Nuclear Disarmament (CND) er bij de gemeenteraad op aan om geen onethische gebeurtenis die schendingen van de mensenrechten promoot te hosten.

Op woensdag 16 september hebben de organisatoren van het evenement Electronic Warfare Europe van dit jaar geannuleerd en aangekondigd dat de volgende editie in mei 2021 in Sevilla (Spanje) zal plaatsvinden.

Groepen bleven echter druk uitoefenen en na 40.000 e-mails van burgers en een video van de beroemde komiek Alexei Sayle uit Liverpool, beloofde de burgemeester van Liverpool Joe Anderson op 21 september een ethisch beleid te ontwikkelen dat toekomstige wapenbeurzen in de stad zal voorkomen. lees verder.

Steun ons! Doneer via iDeal

Mensenrechtenverdedigers klagen Duits parlement aan wegens anti-BDS-resolutie

Drie mensenrechtenverdedigers dienen een aanklacht in tegen de resolutie van het Duitse parlement waarin BDS – de boycot-, desinvesterings- en sanctiebeweging voor Palestijnse rechten – wordt veroordeeld. De BDS-aanhangers slepen het Duitse parlement voor de rechter wegens schending van hun recht op vrijheid van meningsuiting en vergadering.

Op basis van de alom bekritiseerde IHRA-definitie die wordt gepromoot door Israel en zijn lobby, wordt in de resolutie die in mei 2019 door de Bondsdag is aangenomen, BDS-activisme weggezet als antisemitisch. De resolutie beweert dat “argumentatie, patronen en methoden van de BDS-beweging antisemitisch zijn.”

In feite is de eis van de BDS-beweging dat Israel de Palestijnse rechten respecteert, stevig geworteld in het internationaal recht. Lees hier verder.

Reminder petitie: Israel must release all Palestinian child prisoners

De onderdrukking van meningsuiting en wetenschap over Palestina moet stoppen

In een open brief roepen meer dan duizend academici en advocaten academische en overheidsinstellingen over de hele wereld op om degenen die gerechtigheid voor Palestijnen verdedigen niet langer te onderwerpen aan censuur en bestraffing.

Als advocaten en academici zijn we diep verontrust en teleurgesteld door de alomtegenwoordige onderdrukking van meningsuiting en wetenschap over Palestina. Dit omvat recente rapporten dat de rechtenfaculteit van de Universiteit van Toronto een aanbod voor een baan aan de bekende internationale mensenrechtenwetenschapper Valentina Azarova heeft ingetrokken na een klacht van een zittende rechter over haar onderzoek naar het bezettingsbeleid van Israel *.

De gerapporteerde behandeling van Azarova valt samen met een breder en intensiever klimaat van onderdrukking. Advocaten, academici, journalisten, leraren, kunstenaars, studenten, activisten en vakbonden in Canada zijn onderworpen aan lastercampagnes, annuleringen van evenementen, fysiek geweld, professionele disciplinaire maatregelen en veroordeling door de premier en andere politieke leiders omdat ze zich verzetten tegen Israels bruto schendingen van het internationaal recht en het betuigen van solidariteit met Palestijnen. In augustus moest de inheemse CBC-journalist Duncan McCue zich verontschuldigen voor het gebruik van het woord ‘Palestina’ in de ether.

Lees hier verder.

 

Staat van Beleg: Overzicht september 2020

Deze maand schrijft Staat van Beleg over klimaatverandering in bezet Palestina. Een aanrader!

Lees verder op de website van Staat van Beleg.

Steun ons! Doneer via iDeal





Geen opmerkingen:

Land of the Free. Home of the Brave

  Going Underground @GUnderground_TV From the country that lectures the world on freedom and press and democracy: State troopers are sent to...