maandag 24 augustus 2020

Steven Derix. NRC's Anti-Russische Correspondent


De anti-Poetin correspondent van de NRC in Moskou, Steven Derix,  beweerde op vrijdag 21 augustus 2020 in een artikel, waarvan de toon opmerkelijk opgewonden was, dat:

Vrijwel niemand gelooft intussen dat de diagnose van het ziekenhuis in Omsk klopt.

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/08/21/mannen-in-blauwe-pakken-niet-de-artsen-beslisten-over-navalny-a4009505 


De diagnose was dat de Russische oppositieleider Aleksej Navalny aan een 'stofwisselingsstoornis' leed, maar volgens Derix, had 'de plotselinge ziekte van Aleksej Navalny alle kenmerken van een aanslag, uitgevoerd door de Russische veiligheidsdiensten.' Geen enkel bewijs daarvoor bezat deze oud-sportverslaggever niet, maar dat hoeft ook niet bij de krant die als officieel beginsel bezit dat het de NAVO steunt, en dus geen bezwaar heeft in anti-Russische propaganda. Nu de westerse interne cohesie afbrokkelt, ziet de elite in dienst van de macht zich weer genoodzaakt een externe bedreiging te verzinnen, in de verwachting daarmee de bedreigde neoliberale status quo te handhaven.


  

3 opmerkingen:

Rene Westermann zei

Kijk eens naar de foto. Steven Derix. Kort Amerikaans model.Op zijn borst het woord 'press'. Thank you boys for our liberation.

Bauke Jan Douma zei

Als zelfs onze premier eerst door de Amerikaanse ambassade goedgekeurd moet worden voordat hij het ambt bekleedt, reken maar dat dan zo'n 'pers-muskiet' als Derix op zijn propaganda-kwaliteiten zal worden beoordeeld.
Gelukkig is Nederland een klein landje, en betreft het hier kabouterpropaganda.

Anoniem zei

Die ander is Eva Cukier, komt van het ministerie van buitenlandsche zaken af en is toen corporate media nrc ingerold, met wortels in polen misschien? goed betaalde ministeriebaan opgeven voor wat journalistieke grijpstuivers van nrc? in elk geval vermeen ik uit haar stukken een grote sympathie voor rabiate rusland haters.. en voor binnenlandsch nieuws hebben ze mark lievisse adriaanse die ik verdenk van aivd luikje te spelen, spinnen van nieuws enzo net als chris klomp van het ad met zn werkervaring/training op luchtmachtbasis nieuw-milligen. op israël nieuws heb je jannie schipper die de zionistische agenda mag inkleuren bij nrc. het is allemaal zo voorspelbaar bij de corporate media... maar als je gevangen zit in de glazen stolp aan het rokin zie je niet meer wat er buyten leeft, zoals een clarice gargard altijd de racismekaart trekt, maar nooit eens richting het apartheidsregime van die staat in het midden-oosten tussen de eufraat en de tigris en nooit eens richting het racistische buitenlandbeleid van hillary clinton inzake bijvoorbeeld libië waar duizenden slachtoffers om niets zijn gevallen en nog steeds vallen :-) gegroet !

Pankaj Mishra: Misschien is Israël de toekomst van een failliete en uitgeputte wereld.

Dat het Duitse naziregime en zijn Europese collaborateurs zes miljoen Joden hadden vermoord, was na 1945 algemeen bekend. Maar jarenlang had...