vrijdag 21 augustus 2020

Cuties 2

 

Netflix zegt sorry voor ’misselijkmakende’ filmposter met jonge meisjes


Netflix heeft excuses aangeboden voor een controversiële filmposter van de Franse film Cuties, meldt de LA Times. De streamingdienst deed dat nadat tienduizenden in een petitie online hadden opgeroepen tot het volledig schrappen van de film uit het aanbod.

De film gaat over een 11-jarig meisje dat zich tegen haar familie keert en zich bij een twerking-dansgroep aansluit. Op promotiemateriaal van Netflix waren vier jonge meisjes te zien met korte broekjes en blote buik, iets dat veel mensen niet vonden kunnen. „Misselijkmakend, verontrustend en ziek” waren een aantal van de reacties op de filmposter.

„Het spijt ons ontzettend voor het ongepaste promotiemateriaal dat we gebruikt hebben voor Cuties”, laat Netflix in een reactie op Twitter weten. „Het was niet oké en het was ook niet representatief voor deze Franse film, die een award heeft gewonnen op het Sundance Film Festival. We hebben de beelden en beschrijving geüpdatet.”

Volgens veel ondertekenaars van de petitie is het echter niet genoeg dat Netflix alleen de poster van de film – die op 9 september wereldwijd in première gaat – heeft aangepast. Zij roepen op om de hele film van het platform te verwijderen, maar dat ziet de streamingdienst vooralsnog niet zitten.





Geen opmerkingen:

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...