vrijdag 17 januari 2020

Syrië–Moord op bisschoppen gesteund door bisschoppen


Syrië–Moord op bisschoppen gesteund door bisschoppen

Er lijkt nu eindelijk zicht op wat er gebeurde met de twee op 22 april 2013 nabij de stad Aleppo ontvoerde Syrische bisschoppen Paulus (Boulos) Yazigi, Grieks-Orthodox bisschop voor Aleppo en Alexandretto (Iskenderun) in de nu Turkse provincie Antaya, en Gregorius Johannes (Youhanna) Ibrahim, bisschop van Aleppo voor de Syrisch-Orthodoxe kerk.
Het onderzoek  hiernaar is het werk een groep onder leiding van de in de VS verblijvende Syriër Manur Salib. (1) Deze heeft na veel speurwerk ontdekt dat beiden in december 2016 in Aleppo vermoord zijn door leden van de terreurgroep Nour al Din al Zinki. Vlak voor de bevrijding van Aleppo dus.
Nour al Din al Zinki is een groep die veel steun kreeg vanuit het Westen waaronder ook Nederland en België. Volgens de onderzoekers was ook de MIT, de Turkse veiligheidsdienst, betrokken bij de kidnapping. Beiden zouden in Aleppo begraven liggen in een ongemerkt graf.
Bisschop Boulos Yazigi
Bisschop Paulus (Boulos) Yazigi van de Grieks-Orthodoxe kerk, Syrisch martelaar in de strijd tegen de salafistische terreur en het Westen. Vermoord door Nour al Din al Zinki, een door het Westen en Pax Christi gesteunde bende.
Nour al Din al Zinki kwam in het nieuws toen ze op 16 juli 2016 tijdens de strijd voor de controle over Aleppo. Voor het oog van hun camera werd een door hen ontvoerde 12-jarige Palestijnse jongen Abdoellah Tayseer al Issa met het infuus nog aan zijn arm – Het kind leed aan een bloederziekte – onthoofd. Met tijdens en nadien een leuk feestje. Een knalfuif. De groep was een van de leidende salafistische terreurgroepen in Aleppo.
Bisschop Gregorius Youhanna Ibrahim
Bisschop Gregorius Youhanna Ibrahim van de Syrisch-Orthodoxe kerk. Hij was samen met zijn collega in een gammele Toyota op weg naar een bijeenkomst. Hun chauffeur werd onmiddellijk neergeschoten.
Toen het leger eind december 2016 de stad dan eindelijk bevrijdde was er in onze kranten en bij de westerse regeringen een waar tranendal te horen en zien. Nour al Din al Zinki en al Qaeda hadden de strijd immers verloren. Met grote protesten van zogenaamde mensenrechtenorganisaties en bij de kranten vette titels op de voorkant en paginagrote artikels binnenin. Waarbij die terroristen vrij hun geweeklaag konden laten horen.
Ook bij Pax Christi en woordvoerder Brigitte Herremans klonk diezelfde toon want wat zij zagen als de helden van de revolutie hadden de strijd tegen ‘de dictatuur van het Syrische regime’ verloren. Die groep blijkt nu volgens dit onderzoek de moordenaars te zijn van die twee bisschoppen, naast dan o.m. ook nog een zwaar ziek kind. Pax Christi steunde jarenlang die salafistische terreurgroepen en er zich nooit voor verontschuldigd.
Pax Christi Vlaanderen werkt onder toezicht van de Belgische bisschoppenconferentie. Met andere woorden: De Belgische bisschoppenconferentie steunde in wezen dus een organisatie die propaganda maakte voor een bende dieven, verkrachters en moordenaars en zo te horen zelfs ook van bisschoppen. Pax in Nederland waarmee Pax Christi samenwerkt krijgt geld van de VS.
Vorig jaar nog waren leden van Nour al Din al Zinki betrokken bij de moord op 12 oktober op de Syrische Koerdische politica Hevrin Khalaf. De groep verloor later in het gebied rond Aleppo de strijd tegen al Qaeda en trok nadien naar de Syrische regio van Afrin en noemt zich nu het Legioen van de Glorie (Faylaq al Majd). De glorie dus.
Nour al Din al Zinki - Handarat-Aleppo - Juli 2016 - onthoofding Palestijns kind
Nour al Din al Zinki stelde een fout te hebben gemaakt toen ze hun feestje organiseerden. Het Palestijns kind is links bovenaan. Het kleinkind van ouders die uit Palestina werden verjaagd en die nu hun kind zien verliezen aan een door datzelfde Israël gesteunde terreurgroep. Officieel werd de Amerikaanse wapensteun aan dit gezelschap nadien gestopt. Gelukkig is de Turkse president Recep Erdogan er nog. De man met de baard vooraan zat in het ‘gemeentebestuur’ van hun deel van Aleppo.  Een ongetwijfeld glorievol groepje. Ze zouden de twee bisschoppen ook hebben gefolterd. Hallucinant.
Het vormt een onderdeel van het Syrische Nationale Leger, een voor Turkije werkende huurlingengroep die stukken van Noord-Syrië bezet, tegen de PKK/YPG vecht en ook deels in Libië. Daar steunen ze de vanuit de hoofdstad Tripoli werkende Libische regering van Fayez al Sarraj die hulp krijgt van Turkije, Qatar en Italië.
Al Sarraj is een ‘door de VN aangesteld ‘premier’ die voor militaire hulp bijna geheel afhankelijk is van vooral salafistische milities uit enkele naburige steden. Nog een erfenis van het naar ‘mensenrechten’ snakkende Westen. De huidige commandant van deze terreurgroep is Yaser Abdoelbrahim.
Willy Van Damme
1) Orthodox Christianity, 16 januari 2020, ‘Abducted Syrian hierarchs killed in 2016, according to new investigative report’. https://orthochristian.com/127123.html’.
Ook op Medium.com, Mansur Salib, 11 januari 2016, ‘Journalistic investigation: Who is behind the abduction and brutal murder of Syrian Christian hierarchs from Aleppo?’. https://medium.com/@salibmansur/journalistic-investigation-who-is-behind-the-abduction-and-brutal-murder-of-syrian-christian-3dcc65a51583
Het onderzoek is deels gebaseerd op een door het leger gevangen genomen lid van Nour al Din al Zinki. De graven zijn wel nog niet gevonden. Het verhaal van Mansur Halib en zijn groep toont hoe het in realiteit er toen in die regio aan toe ging. Een ander verhaal dan wat de fantasten en leugenaars die onze kranten volschrijven ons wijs maakten.


Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...