zaterdag 18 januari 2020

Stef Blok als Lichtgewicht


Jut en Jul Blok uit Nieuwkoop


Ik lees het volgende:

Minister Blok van Buitenlandse Zaken riep Rusland gisteren nogmaals op om aansprakelijkheid voor de MH17-ramp te erkennen. Juist omdat Iran dit bij een vergelijkbare vliegramp wel heeft gedaan.

Nederland is volkomen het spoor bijster, zowel de politici als de mainstream-pers. De logica is zoek. Zonder dat er een rechtelijke uitspraak ligt, heeft minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok al een oordeel. Hij is geen jurist,  maar een man die 

bedrijfskunde [ging] studeren in Groningen. Na zijn studie had Blok verschillende betrekkingen bij ABN AMRO tussen 1988 en 1998. Bovendien was hij sinds april 1994 gemeenteraadslid in Nieuwkoop, waar hij voorzitter was van de VVD-fractie.

Meneer Blok kwam 

op 18 juli 2018 kwam Blok als minister in een tv-uitzending van Zembla onder vuur te liggen door gefilmde uitspraken van hem over de multiculturele samenleving, Oost-Europa, Singapore en Suriname. Hij bleek op 10 juli in een besloten bijeenkomst met zo'n tachtig Nederlanders die werkzaam zijn bij internationale organisaties controversiële opmerkingen gemaakt te hebben. Zo zei hij geen enkel multicultureel of multi-etnisch land te kennen waar mensen vreedzaam met elkaar samenleven en dat daar waarschijnlijk genetische redenen voor zijn. Ook liet hij weten Suriname een 'failed state' te vinden. 'En dat heeft ernstig te maken met de etnische opdeling... zo!,' vond Blok.


Kennelijk weet Stef ook niet dat Nederland een trias politica kent, en daardoor een democratische rechtstaat is, waarbij de rechter en niet een politicus, die economie heeft gestudeerd en uiterst dubieuze opvattingen koestert over genetische voorbestemdheid, bepaalt wie schuldig is. Waarom schuift een partij als de VVD die herhaaldelijk wegens corruptie in opspraak is geraakt, een gemeenteraadslid uit Nieuwkoop naar voren om een grootmacht als Rusland te bedillen? En waarom kennen onze populistische Haagse lichtgewichten de regels van de diplomatie niet?




1 opmerking:

Jannalor zei

Nederlandse politici kennen hun eigen wetten niet. Zo bestaat er sinds 2010 de Rijkswet Onderzoeksraad voor Veiligheid, waarvan Artikel 57, Lid 2, héél interessant is. Daar staat namelijk letterlijk in dat de 298 slachtoffers van MH-17 het af moeten leggen tegenover de financieel/economische belangen van de Staat met bevriende naties.

Artikel 57 Rijkswet Onderzoeksraad voor veiligheid

https://maxius.nl/rijkswet-onderzoeksraad-voor-veiligheid/artikel57

US Jews and Non-Jews Working Together

  Husam Zomlot @hzomlot · 12 u Moving 12:07 a.m. · 25 apr. 2024 · 11,8K Weergaven https://twitter.com/ofercass/status/1783256489295052990