woensdag 29 januari 2020

Het Fascisme van Greater Israel



De Volkskrant beweert vandaag:

Trump presenteert vredesplan: Israël bereid tot onderhandelen over Palestijnse staat
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/trump-presenteert-vredesplan-israel-bereid-tot-onderhandelen-over-palestijnse-staat~bcc5d51e/ 


Welnu, dit is ronduit propaganda. 

1. Allereerst is dit geen 'vredesplan,' maar, zoals Hanna Luden van het CIDI onbewust stelde, klinkklare chantage. Zij schreef namelijk dat voor de Palestijnen 'onvoorwaardelijk "nee" zeggen  geen optie' is. Het is dus slikken of stikken. Met andere woorden: men kan onmogelijk van een 'vredesplan' spreken wanneer één van de partijen zo onder druk wordt gezet dat er geen sprake meer is van een vrije keuze. Wanneer u wordt beroofd door iemand met een pistool dan kan er niet gesproken worden van het vrijwillig weggeven van uw bezittingen. Ik ben blij dat mevrouw Luden in al haar extreme botheid dit meteen heeft duidelijk gemaakt. 

2. een 'vredesplan' dat niet alleen het besluit probeert te vernietigen van het VN-verdelingsplan uit 1947, waarbij een te vormen Palestijnse staat 47 procent van zijn eigen land kreeg toegewezen, en  waarbij het internationaal recht bepaalt dat het illegaal is om met geweld het land van anderen te veroveren, is geen 'vredesplan,' maar een beloning voor grootschalige terreur. Kortom dit 'vredesplan' zet de hele internationale orde op zijn kop, en sanctioneert daarmee terrorisme, oftewel het recht van de sterkste. 

3. Veel Joden in Israel mogen zich dan wel 'het uitverkoren volk' voelen, superieur aan alle anderen volkeren op aarde, maar deze waan kan natuurlijk nooit een uitgangspunt zijn voor een 'vredesplan.' 

4. Wanneer de zionisten beloond zouden worden voor hun terreur, dan zullen andere volkeren met evenveel recht kunnen claimen dat ook zij gerechtigd zijn stukken land van een ander volk te stelen. De wereld zou daarmee in dezelfde barbarij vervallen als die van de nazi's en fascisten acht decennia geleden. Het sanctioneren van een 'agressieoorlog,' waarvoor het merendeel van de nazi-top in 1946 tot de doodstraf werd veroordeeld, is een stap terug in de geschiedenis. Wanneer de Volkskrant nu spreekt van een 'vredesplan' is dit een saillant voorbeeld van hoe het nihilisme, dat zo kenmerkend was in de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw, nog steeds bestaat onder westerse politici en pers. 

5. Dat 'Israël bereid' is 'tot onderhandelen over Palestijnse staat' is een schoolvoorbeeld van journalistiek cynisme. U wordt bestolen en vervolgens is de dief bereid met u te onderhandelen. De mainstream-media zijn nog slechts propagandakanalen.



Ambassadeur Haim Divon en zijn vrouw Linda vierden samen met premier Mark Rutte Bevrijdingsdag in Groningen.

Ziehier het doortrapte opportunisme van  Nederland, dat 75 jaar na dato zijn excuses heeft aangeboden voor het feit dat het tijdens de Tweede Oorlog collaboreerde met de nazi's, waardoor uit Nederland procentueel twee maal zoveel joden werden gedeporteerd naar de vernietigingskampen dan uit België, en drie keer zoveel als uit Franrijk. Nu collaboreert het met de zelfbenoemde 'Joodse staat' ten koste van de Palestijnse bevolking. Dit land leert nooit iets van zijn eigen morele corruptie. Hier spreekt alleen geld. 




Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...