dinsdag 28 januari 2020

Zionistisch Terrorisme en het CIDI 2


Hanna Luden: PVDA: Sterker en Socialer. Zioniste.


Het CIDI verdedigt al jaren het terrorisme van Israel. Het is daarom niet verwonderlijk dat de Israelische Hanna Luden,  voorzitter van deze propaganda-organisatie van Israel het volgende beweert:

CIDI: vredesplan Trump goed startpunt voor onderhandelingen

IN ISRAEL / DOOR: HANNA LUDEN / 28 JAN 2020 CIDISTANDPUNT PA TRUMP VREDESPROCES

Het Palestijnse leiderschap is het haar volk verplicht om de dinsdag gepresenteerde ‘Deal van de Eeuw’ aan te grijpen als springplank voor een eigen staat. Het is tijd dat de Palestijnen hun lot in eigen handen nemen en zich constructief opstellen. De dinsdag gelanceerde ‘Deal van de Eeuw’ van de Amerikaanse president Donald Trump biedt de Palestijnen een nieuwe, realistische kans op een eigen staat. ‘Nee’ zeggen tegen het Amerikaanse voorstel is geen optie.

CIDI hoopt dat de partijen de ‘deal’ als startpunt voor nieuwe onderhandelingen inzetten.Persbericht: "CIDI: 'Deal van de Eeuw' goed startpunt voor onderhandelingen"De Israelische demissionaire premier Netanyahu evenals Benny Gantz, leider van Israels grootste politieke partij Blauw-Wit zijn positief over het plan. De Palestijnse president Abbas liet maandag weten alle telefoontjes van Trump te weigeren en het plan bij voorbaat te verwerpen. Met vertegenwoordigers van andere facties worden protestacties gepland.

Hoewel het plan niet perfect is, wordt tegemoet gekomen aan verschillende gerechtvaardigde verlangens van Israel en de Palestijnen. Israel zou in het plan-Trump het bestuur houden over het grootste deel van Jeruzalem, inclusief de Oude Stad, en over een deel van de Westoever waar nu Israeli’s wonen. De Palestijnen krijgen (naast een financiële injectie in de wankele economie) op termijn hun gedroomde eigen staat, in een groot deel van de Westelijke Jordaanoever en de volledige Gazastrook, met Oost-Jeruzalem als hoofdstad.

Directe onderhandelingen

CIDI is voorstander van een levensvatbare, onafhankelijke Palestijnse staat naast een Israel met veilige en erkende grenzen. De door de Amerikanen voorgestelde staat in de Westelijke Jordaanoever en Gazastrook, met grenscorrecties, doet recht aan de Palestijnse nationale aspiraties en geeft hen de kans verantwoordelijk te zijn voor hun eigen bestuur. Een dergelijke staat moet echter het resultaat zijn van onderhandelingen tussen de partijen. CIDI hoopt dat ‘de deal’ dit proces opnieuw in gang zet.

Om vrede te bereiken moeten Israel en de Palestijnen in gesprek en over en weer concessies doen. Zowel Netanyahu als Gantz gaven deze week aan bereid te zijn het plan te implementeren, ondanks het feit dat het terugtrekken uit in 1967 veroverde gebieden in het verleden een groot veiligheidsrisico bleek voor de Joodse staat. Dit is toe te juichen, maar het mag niet bij mooie woorden blijven. De nieuwe Israelische regering moet constructief in gesprek om vrede met de Palestijnen mogelijk te maken.

Dat de Palestijnen zo hun bedenkingen hebben bij een plan waar ze (mede door eigen toedoen) niet bij betrokken waren is begrijpelijk, maar opnieuw onvoorwaardelijk ‘nee’ zeggen is geen optie. Als de PA alle realistische voorstellen blijft verwerpen, en blijft vasthouden aan onmogelijke eisen zoals de terugkeer van alle Palestijnse vluchtelingen en hun nakomelingen, verliest ze definitief alle geloofwaardigheid als vredespartner.

https://www.cidi.nl/cidi-vredesplan-trump-goed-startpunt-voor-onderhandelingen/

Wanneer mevrouw Luden, overigens een PVDA-lid, stelt dat voor de Palestijnen 'onvoorwaardelijk ‘nee’ zeggen  geen optie' is, dan toont het wederom hoe weinig respect deze Joodse organisatie heeft voor het internationaal recht. Het zionist was en blijft een stroming die uit terreur is voortgekomen. Het is de enige taal die de Luden's begrijpen.



Geen opmerkingen:

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...