zaterdag 23 november 2019

Corrupte NRC-Journalistiek



Een week na het vertrek van de Boliviaanse president Evo Morales is het nog steeds onrustig in het Zuid-Amerikaanse land. Ondanks de belofte van de interim-president Jeanine Áñez om snel verkiezingen uit te schrijven komt het vaak tot een confrontatie met demonstranten en de oproeppolitie.
 Foto Ronaldo Schemidt/AFP



Deze foto wordt geplaatst onder de kop:

'Dit zijn de indrukwekkendste foto’s 

van deze week'

Beste NRC-collega's 

Het indrukwekkende van deze foto is dat hier een gewonde en doodsbange Indiaanse demonstrant in een bus ligt van de gemilitariseerde politie in Bolivia, waar een militaire staatsgreep de gekozen president Evo Morales heeft verjaagd, waardoor nu de eerste Indiaanse president in de Zuid-Amerikaanse geschiedenis van de afgelopen vijf eeuwen heeft moeten wijken voor de coup d'état, georganiseerd door de witte, corrupte Spaanse elite, die racistische opvattingen heeft, zoals de New York Times onlangs berichtte. Dat, beste collega's is de werkelijkheid die jullie verzwijgen, omdat ook de NRC-redactie corrupt is. 


Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...