woensdag 9 oktober 2019

Sonja van den Ende: Noord Syrië

http://freesuriyah.eu/?p=3594  


Turkse tanks paraat om Noord-Syrië binnen te vallen, de Turkse regering spreekt nog niet van een “grondoffensief”. Foto: AFP

Het Turkse parlement heeft dinsdag het mandaat van de regering verlengd om “anti-terreur” operaties in buurland Syrië te starten, waardoor het plan van president Erdogan om een enorme inval in het noorden van Syrië voort te zetten daadwerkelijk zal worden uitgevoerd.
 Koerden vertegenwoordigen 9% van de bevolking van Syrië , in totaal ongeveer 1,6 miljoen mensen.  Dit maakt ze de grootste etnische minderheid in het land. Ze zijn meestal geconcentreerd in het noordoosten en het noorden, maar er zijn ook significante Koerdische populaties in Aleppo en Damascus. Koerden spreken vaak Koerdisch in het openbaar, tenzij alle aanwezigen dit niet doen. Volgens Amnesty International worden Koerdische mensenrechtenactivisten mishandeld en vervolgd. Wat een totale onzin is, Koerden waren en zijn nooit mishandeld in Syrië, dit is graag wat het westen wil horen en ook veel Koerden voeren dit argument op, om zo aandacht voor hun zaak te krijgen.
Erdogan zei afgelopen zaterdag dat het nodig is om de People’s Protection Units (YPG) uit de regio te verwijderen, zodat Turkije een veilige zone kan creëren waar het miljoenen vluchtelingen heen zal sturen. Zoals de “vluchtelingen” uit Kamp Al-Hol, in Bargouz, het kamp met de meeste IS vluchtelingen (waaronder duizenden, schattingen zeggen zo’n 8000 buitenlandse vrouwen en kinderen).
Geschokt door de plotselinge stopzetting van Washington van steun aan de Koerdische troepen en de weg vrij te maken voor een Turkse inval, noemde het SDF het “een steek in de rug”. Maar zeg nou zelf, een ieder die een beetje verstand van “geopolitiek” heeft zal zeggen, nooit de VS en het Westen (EU/NATO) vertrouwen als het om hulp gaat. De VS en haar Westerse bondgenoten geven alleen hulp als het profijt oplevert voor henzelf.
Afbeeldingsresultaat voor de koerdische droom kapot
De Koerden, hebben Syrië en Irak verraden, zo ook de Syrische bevolking om de droom van hun eigen staat te verwezenlijken. Als zij met het Syrische Leger meegevochten hadden, was misschien Noord-Syrië wel grotendeels bevrijd van IS.
Maar Trump zegt “steun” te blijven bieden aan de Syrische Koerden en verwerpt berichten dat de VS hen de rug heeft toegekeerd.
“Op geen enkele manier hebben we de Koerden verlaten, die speciale mensen en geweldige vechters zijn,” zei hij in een tweet. Tja wat is een tweet waard deze dagen!
 Ondertussen heeft het vooruitzicht op een totale oorlog tussen het SDF en de Turkse strijdkrachten bezorgdheid en totale verontwaardiging gewekt in de meeste EU/NATO landen over het lot van meer dan 12.000 vermoedelijke IS terroristen, waaronder veel buitenlanders (EU staten burgers), die worden vastgehouden in verschillende door het SDF geleide gevangenis kamp, zoals Al-Hol, Bargouz, in Noord-Syrië .
Volgens rapporten wonen er ook meer dan 58.000 familieleden van de IS terroristen, in het door SDF gecontroleerde gebieden.
De Turkse ambassadeur in Groot-Brittannië, heeft alle landen opgeroepen hun IS terroristen/burgers terug te nemen.
“Alle landen moeten hun eigen terroristen terugnemen. Want toen ze hun landen verlieten, hadden ze hun nationaliteit en paspoort,” verkondigde hij voor diverse reguliere MSM.
De Duitse minister Seehofer is al bezoek geweest in Turkije en bij terugkomst waarschuwde hij dat er een “nieuwe” golf vluchtelingen zal komen, groter dan in 2015. Met die vluchtelingen bedoelt hij de IS-terroristen met hun vrouwen en kinderen. Premier Rutte verzekerde deze week nog dat Nederland de bondgenoot van de VS is en blijft. Dus Nederland zal ook haar IS-terroristen moeten terugnemen, als beweren ze bij hoog en laag dat dit niet gaat gebeuren, onder de druk van VS en de deep-state gaat dit zeker gebeuren.
Europa zal nog “onleefbaarder” worden (West-Europa) en zal geconfontreerd worden met waarschijnlijk nieuwe aanslagen, bijkomend het “grote” boerenprotest 16 oktober a.s. en de klimaat demonstraties, zal Europa op den duur stuurloos maken en zal vervallen tot anarchie.
Maar zei premier Rutte een paar jaar geleden. Het Romeinse rijk is ook gevallen!
Video: Kamp al-Hol, Bargouz, Syrië, een “duivels”oord waar hoog in de rang staande (meestal buitenlandse) IS-vrouwen totaal geradicaliseerd zijn en andere vrouwen straffen, door steniging, brandstichting etc.
Bron: PressTV, Al-Hol, YouTube, AFP, roetinheteten.info, Freesuriyah

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...