vrijdag 22 maart 2019

Rottenberg&Witteman,

Rottenberg&Witteman, 

vrolijkheid met diepgang

de maandelijkse talkshow in het Torpedotheater te Amsterdam

dinsdag 2 april 2019

met: Asis Aynan

reserveren@torpedotheater.nl


Creatieve duizendpoot en bladenmaker Marciel Witteman bundelt de krachten en levenslust met programmamaker en anchorwoman Sandra Rottenbergvoor hun maandelijkse talkshow in het Torpedotheater in Amsterdam.
Op hun eigen prettige wijze ontvangen zij inspirerende schrijvers en kunstenaars en halen verborgen verhalen oper is muziek, zang, dichtkunst en opinie.

 

Vallende Tijd

Asis Aynan (Haarlem, 1980) is schrijver, columnist en docent aan de HvA. Hij is daarnaast de initiatiefnemer - samen met vertaalster Hester Tollenaar - van De Berberbibliotheek, een reeks waarin werk van grote schrijvers uit Berberlanden is verschenen.
‘Elke generatie onderzoekt wat er in haar identiteitsvat zit. Het vat van het tweede generatiekind is – op religie na – vrijwel leeg. Het gevolg daarvan is dat het ons ontbreekt aan cultuurbesef en historisch bewustzijn.’


Als kind van Berberse ‘gastarbeiders’ uit de Rif in Marokko, vraagt Asis Aynan zich af wat er gebeurt met je identiteit als de cultuur van je ouders verdwijnt onder een verstikkende deken van eenvormige ideologie. Hoe geef je daar zelf een invulling aan? En is eigenlijk niet iedereen het product van twee culturen?

Aynan debuteerde in 2007 met het autobiografische Veldslag en andere herinneringen. In 2010 volgde Ik, Driss, over een liefdesrelatie tussen een Marokkaanse gastarbeider en een Nederlandse, dat tot hoorspel en musical is bewerkt en dat hij samen schreef met Hassan Bahara; in 2014 verscheen de verhalenbundel Gebed zonder eind.
In februari 2019 sloot de dichtbundel Vallende Tijd, De Berberbibliotheek-reeks af: een selectie van werk van de vier grootste dichters uit de Rif. Mohammed Chacha, Ahmed Ziani, Fadma el Ouariachi en Mimoun el Walid hebben met gevaar voor verstoting en verbanning, hun leven gewijd aan de poëzie. In de gedichten wordt de liefde bezongen, de migratie verfoeid en om emancipatie geschreeuwd.


Actrice Betty Schuurman leest haar column en er is live muziek van een jonge singer-songwriter én van pianist Pieter Klop.
aanvang: 20.00 uur.
Reserveren verplicht i.v.m. beperkt aantal plaatsen 
reserveren@torpedotheater.nl 

tel: 020-4284993
entree: €10
Torpedotheater

Sint Pieterspoortsteeg 33, 1012 HM Amsterdam

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...