vrijdag 11 september 2015

SAMSOM WIL SNEL OORLOG

vr 11 sep 2015, 05:30| 340 reacties
|
lees voor

Samsom: Bommen op Syrië kan al snel

door Niels Rigter
DEN HAAG - 
Het kabinet kan volgens PvdA-leider Samsom snel besluiten tot het bombarderen van terreurleger IS in Syrië. Volgens de sociaaldemocraat hoeft het namelijk niet lang te duren voordat er zicht is op een eindoplossing voor Syrië, de laatste voorwaarde voor de PvdA om de missie tegen IS uit te breiden.
    Diederik Samsom Diederik Samsom Foto: Serge Ligtenberg
    „Het kan ook snel gaan”, zegt Samsom. Volgens de PvdA-voorman is het bij die politieke strategie voor Syrië vooral belangrijk wat grote machtsblokken als Rusland, China en Europa met elkaar afspreken. Een bron bij het kabinet bevestigt dit: het kan opeens heel rap gaan. „Als Nederland het idee krijgt dat het alleen komt te staan, moet het wel op die trein springen.”
    Begin oktober moeten ministers Koenders (Buitenlandse Zaken) en Hennis (Defensie) aan de Tweede Kamer rapporteren hoe de missie tegen IS tot nu toe verloopt. Voor die tijd komt het kabinet met een hernieuwd Syrië-standpunt.

    Bij Defensie zien ze het getalm bij de PvdA tandenknarsend toe. Lees meer in De Telegraaf

    Geen opmerkingen:

    Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

    mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...