donderdag 22 januari 2015

Edward Snowdon Documentary



Off topic.
Nee niet Charlie Manning, Julian Assange maar over Edward Snowden, in (on)vrijwillige ballingschap of ultieme detentie, de weloverwogen (kan dat?) zelf-isolatie kiezend.  
Citizenfour Edward Snowden Documentary (2014) Per vandaag voor iedereen te zien.

Vraag mij af hoeveel van die verontwaardigde mensen die met of zonder bordje 'Je suis Charlie' de straat opgingen bijvoorbeeld, kijken nu al uit naar de vertoning van de nieuwste Hollywood sensatie, over een heroïsche Amerikaanse sluipschutter. Met dank aan, hard boiled, Clint Eastwood die het aandurfde. 




1 opmerking:

Anoniem zei

'Charlie' Manning was geen typo. Het is natuurlijk Bradley Manning of Chelsea. De slimme lezer snapt waarom. (Waarom er hier Snowdon boven staat weet ik niet maar het zal wel 'n echte typo zijn).

Belangrijker echter:
Waarom ging wij 2 jaar geleden niet massal verontwaardigd de straat op toen 'n collega hacker door de Amerikaanse overheid dusdanig geïntimideerd, werd, bedreigd met levenslange opsluiting en exorbitante schadevergoedingen, dat hij het met de dood moest bekopen?
Cenk Uygur van The Young Turks vraagt zich hier terecht af waarom bankiers die de wereldeconomie om zeep hielpen in tegenstelling tot Aaron Schwarts niet vervolgd werden.
Zijn vriend Tim Berners Lee, grondlegger van de World Wide Web, schreef op 'n forum na het bekend worden van zijn dood het volgende:

Aaron is dead.

Wanderers in this crazy world,
we have lost a mentor, a wise elder.

Hackers for right, we are one down,
we have lost one of our own.

Nurtures, careers, listeners, feeders,
parents all,
we have lost a child.

Let us all weep.


timbl


Het fascinerende en tragische levensverhaal van Aaron Schwarts, onder meer mede ontwikkelaar van RSS en oprichter van OpenLibrary.org vervat in de documentaire The internets own boy is, niet in de laatste plaats omdat er hier in de polder zo weinig aandacht voor bestond en omdat het aardig aansluit bij het soort activistische whizkid als Edward Snowden et al en wat ze te verduren hebben, het bekijken eveneens meer dan waard. Nee, cartoons en karikaturen, het recht op humor da's belangrijk. Maar de vrijheid? Be afraid, be very afraid...

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...