Strop dreigt voor staat bij deal ING
Van onze verslaggevers Robert Giebels, Philippe Remarque
gepubliceerd op 13 mei 2009 02:45, bijgewerkt op 13 mei 2009 07:41
AMSTERDAM/CORONA - De kans wordt steeds groter dat de Nederlandse belastingbetaler geld verliest op de Amerikaanse hypotheekportefeuille van 22 miljard euro, die de staat van bank-verzekeraar ING heeft overgenomen.
Lees verder: http://www.volkskrant.nl/economie/article1197360.ece/Strop_dreigt_voor_staat_bij_deal_ING
Juist ja, de bodemloze put. De sociaal-democratische minister van financien die de windhandel van het kapitalisme overeind probeert te houden ten koste van de belastingbetaler.
4 opmerkingen:
De KANS wordt steeds GROTER????
Dat staat gdvr%&\$&!&* al vanaf het begin vast!!
Welke randdebiel typt dit voor de Volkskrant, die poen moet worden beschouwd als WEG.
Economie les 1: als er mensen zijn die denken dat ergens (bijv. met zo'n zak junk mortgages) geld mee te verdienen valt, komen die wel langs VOORDAT de staat zich ermee hoeft te bemoeien.
Zoals we hier al eerder hebben gezegd, we zijn er door vriend Bos ingeluisd. Hij heeft waarschijnlijk zichzelf er ook ingeluisd.
Ik had niets anders verwacht, want wat is nou een sociaaldemocraat die zijn achterban niet verraadt?
Kan iemand mij nou eens duidelijk en eenvoudig uitleggen hoe dat zit met dat geld van Bos? Bos heeft geld, maakt dit over naar de banken, banken lenen weinig uit omdat dat geld ook ingepikt wordt?
anzi
Er wordt geen geld ingepikt (nou ja, ons geld dus - door de banken via generalissimo Wouter Bos).
De banken (die "gered" zijn) hadden failliet moeten gaan, maar omdat de bankiers de mensheid hebben laten geloven dat ze essentieel zijn voor het systeem, in plaats van wat de feiten zijn, nl. dat ze parasiteren op de rest van de economie, worden ze toch gewoon maar even gered (tegen onvoorstelbare bedragen! Die de staatsschuld aanzienlijk opdrijven).
Als je wilt weten hoe bankieren werkt raad ik vooral aan om de stukken van Michael Hudson te lezen, zie zijn website en teksten van zijn hand op sites als Global Research en Counterpunch.
Wat de banken verder allemaal met hun nieuwe geld doen, ik kan niet in hun boeken kijken, maar ga uit van het opbouwen van reserves, e.d.
Bedankt, Herman, ik ga het lezen!
anzi
Een reactie posten