woensdag 24 oktober 2007

Pieter Storms

Wat lees ik nu toch allemaal? Zwendel en Bedrog?

'Pieter Storms voorspelt ondergang Het Gesprek

De nieuwe tv-zender Het Gesprek is geen lang leven beschoren. Dat stelt Pieter Storms vrijdag in het AD. "Het gaat dramatisch slecht, maar dat was te voorspellen", zegt hij. "Dat soort gesprekken levert helemaal geen boeiende tv op. Ik vraag me af hoe lang ze het volhouden. Ze hebben nul komma nul financiering." Geheel onpartijdig is de 52-jarige Storms niet. Onlangs spande hij een rechtszaak aan tegen zijn voormalige zakenpartners Ruud Hendriks, Frits Barend en Derk Sauer.
Storms zegt zelf het idee voor Het Gesprek te hebben bedacht en meent op slinkse wijze uit de zender te zijn gezet. Op zijn verzoek heeft een deurwaarder een inval gedaan in de woning van directeur Hendriks, waarbij beslag is gelegd op dossiers en vertrouwelijke computerbestanden.
Volgens Storms, die onder meer bekend werd door zijn tv-programma Breekijzer, is Hendriks de grote boosdoener. Hoewel hij pas als laatste bij het project werd betrokken, zou hij zich zonder overleg tot directeur hebben benoemd. "Als ik in juli toevallig een vergadering bijwoon, blijkt hij al vier redacteuren in vaste dienst te hebben aangenomen", zegt Storms in de krant.
Toen een fikse ruzie ontstond, zou Hendriks de 25 duizend euro die Storms in de zender had geïnvesteerd, hebben teruggestort. Niet veel later werd Storms verzocht zijn spullen te pakken. "Mijn goede vrienden Frits en Derk laten me in de steek", vindt hij. Maar wat Hendriks doet, kan volgens Storms niet door de beugel.
De voormalige programmadirecteur van RTL 4 zou een nieuwe bv hebben opgericht, alle activa hebben overgeheveld naar zijn nieuwe bedrijf en een lege huls hebben achtergelaten. "Maar dat mag natuurlijk niet", meent Storms. "Dat is pure fraude. Oplichting. Zwendel. In feite zijn ook Frits en Derk misleid."'

Lees verder: http://www.radio.nl/2003/home/medianieuws/010.archief/2007/10/124569.html

Beste Pieter, we kennen elkaar van vroeger. Toen was je een journalist die bij de pinken was. Het moet je ouwe dag zijn, want als je nu ineens denkt dat Derk Sauer is opgelicht, bezwendeld, slachtoffer van fraude is geworden, dan ben je toch het spoor bijster. Onze wederzijds vriend Derk heeft binnen tien jaar tijd meer dan 160 miljoen weten binnen te slepen. In het ineengestorte Rusland nota bene. Ik bedoel maar. Welnu Pieter dan is Derk wel de laatste die ooit bezwendeld kan worden. Derk is juist heel erg uitgeslapen, hij valt niet te bezwendelen. Dat je dat nou niet is opgevallen, tekent het feit dat jij in elk geval wel opgelicht bent. Je bent veel te naief om een goed zakenman te zijn, blijkt nu. Dat wordt nog eens benadrukt door het feit dat onze vriend Derk je onmiddellijk heeft laten vallen, zoals in de rest van het artikel te lezen is. Wakker worden, jongen! Blijf scherp.

Waarom is Het Gesprek een flop? Omdat de geinterviewden allang uitgemolken zijn op de ontelbaar vele Nederlandse zenders. Daarnaast: de meeste bekende Nederlanders zijn totaal oninteressant. Als gemeenschap is Nederland volledig oninteressant. Er gebeurt hier niets. Bovendien: een interview is even interessant als de interviewer. Dat is een oude wet. Als men interessante gesprekken wil, begin dan met interessante interviewers interessante buitenlanders te laten interviewen. Hoe dat moet kun je hier beluisteren: http://www.stanvanhoucke.net/audioblog/

Er zijn miljarden mensen op aarde. Blijf niet dat kleine inteeltclubje interviewen. Maar daar zijn de heren van Het Gesprek niet in geinteresseerd. Die willen zelf veel aandacht en financieel scoren. Vergist u niet: ook het verlies kan als kostenpost van de belasting worden afgetrokken. Dat leerde Derk al bij de VNU. En zo kan men er financieel weer uitspringen. Zakenmensen zijn niet op hun achterhoofd gevallen.

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...