zaterdag 27 oktober 2007

CIDI Bestuurslid schendt Internationaal Recht 6


Het VVD-Kamerlid Hans van Baalen toen er voor hem nog veel te lachen was in Israel ten tijde van de terreur bombardementen van de Israelische luchtmacht en artillerie op Zuid Libanon in de zomer van 2006.




Rechts ziet u het CIDI-bestuurlid Doron Livnat wiens bedrijf bouwt aan de volgens het Internationaal Gerechtshof in Den Haag illegale muur op de door Israel bezette Westbank. Ondanks dat Livnat het internationaal recht schendt, vindt het CIDI dit geen enkel probleem, want alles dat goed is voor Israel vindt deze propaganda club ook goed. Nadat United Civilians for Peace hier aan aandacht had besteedt, trachtte het CIDI deze humanitaire organisatie verdacht te maken in de hoop dat ze hun subsidie verliezen. Het is een oude en beproefde techniek van de zionisten wereldwijd.


Haaretz bericht:

'Last update - 02:14 26/10/2007
Report: Dutch gov't funding anti-Israeli organization
By Cnaan Liphshiz, Haaretz Correspondent

The Dutch government is funding an anti-Israeli organization whose speakers advocate Iran's right to posses nuclear weapons, a Hague-based pro-Zionist lobby group stated Thursday in a report that it sent to the Netherlands foreign ministry. The scathing report that the Center for Information and Documentation Israel (CIDI) prepared of United Civilians for Peace (UCP) was written by Yonatan Bar-On, a Dutch-born historian from the Haifa area. After reading the report, parliament member Hans van Baalen from the second largest opposition party, the VVD, reportedly wrote Foreign Minister Maxime Verhagen a letter demanding the government cease funding for the organization. According to Bar-On's report, the government gives UCP 500,000 euros annually.
Advertisement
"UCP is one-sided and biased," Bar-On told Haaretz. "By saying that the Netherlands should engage in dialogue 'with all parties,' it is calling for speaking to Hamas, which runs contrary to the Hague's foreign policy. And that would have been fine, if it weren't for the fact that the Dutch government is paying for this group's actions." Bar-On said UCP had confirmed to him that it receives half a million euros per annum from the government.'

http://www.haaretz.com/hasen/spages/917224.html

Haaretz is een Israelische kwaliteitskrant, die - terecht - het CIDI een 'pro-Zionistische lobby groep' noemt. Het is dan ook wonderlijk dat in Nederland het CIDI telkens weer wordt aangekondigd als het Centrum Informatie Documentatie Israel, en dat deze zionistische lobbygroep telkens weer door de commerciele massamedia wordt uitgenodigd in de hoedanigheid van onafhankelijke informatiebron. Nooit zult u een Nederlandse journalist het CIDI horen of zien aankondigen als een 'pro-Zionist lobby group' zoals Haaretz wel doet.
Opmerkelijk is dat in de ogen van deze zionistische lobbygroep het oproepen tot een dialoog een halsmisdaad is. Dat dit geldt voor de Israelische beleidspalers is allerminst verwonderlijk, die willen geen echte dialoog maar zoveel mogelijk Palestijns land stelen, dat evenwel de Nederlanders die voor het CIDI werken een dialoog afwijzen, is op zijn minst opmerkelijk. In Nederland is het zoeken van een dialoog een normaal verschijnsel. Vandaar dat het standpunt van het UCP hier niet als opruiend wordt gezien. Het CIDI kiest niet voor dialoog maar voor een confrontatie, die natuurlijk door Israel zal worden gewonnen, want de Israeli's bezitten domweg meer wapens om tegen burgers in te zeten dan de Palestijnen. Het Palestijns terrorisme wordt door het CIDI terecht veroordeeld, net zoals het UCP dit veroordeeld. Het CIDI veroordeeld daarentegen het Israelisch terrorisme niet. En dat doet het UCP wel. Terecht ook. In tegenstelling tot het CIDI, is UCP geen zionistische lobbygroep, maar een onafhankelijke mensenrechtenorganisatie.

Voor alle duidelijkheid: het CIDI wordt betaald om propaganda te maken voor 'de joodse natie,' inclusief de Israelische schendingen van het internationaal recht. Voor de rechten van de Palestijnse Israeli's, eenvijfde van de bevolking, komt het CIDI niet op. Het feit dat de Palestijnse Israeli's door de Israelische staat als tweederangs burgers worden behandeld, vindt het CIDI kennelijk niet verwerpelijk. Ik heb het CIDI ook nooit horen pleiten voor het recht op terugkeer van de ongeveer 400.000 Palestijnse Israeli's naar hun dorpen, waaruit ze in 1948 verdreven werden, etnisch gezuiverd door zionistische milities. Het CIDI meet met twee maten, ook zodra het Israelische ingezetenen aangaat. Het CIDI wekt sterk de indruk racistische uitgangspunten te hanteren, hun optreden wekt de suggestie dat een joods leven van meer waarde is dan een Palestijns. Het zou op zijn minst journalistiek fatsoenlijk zijn als het CIDI hier nu eens serieus op aan gesproken wordt. Te lang is deze zionistische lobby groep behandeld alsof het een onafhankelijke, zelfs wetenschappelijke, decente organisatie is.

We hebben te maken met betaalde lobbyisten, die elke kritiek op Israel op elke manier onderuit proberen te halen. Daar worden de CIDI-medewerkers ook voor betaald. Het CIDI heeft zich dan ook nog nooit onomwonden gedistantieerd van de lange reeks terreurdaden van de Israelische Strijdkrachten tegen de Palestijnse burgerbevolking.

United Civilians for Peace heeft aldus gereageerd:

PERSBERICHT UCP: UCP zet zich in voor rechtvaardigheid en vrede
25 oktober 2007
In een recent rapport verwijt het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël (CIDI) United Civilians for Peace (UCP) eenzijdige politieke agitatie tegen Israël en een polariserende invloed in het publieke debat. Volgens UCP zijn de beschuldigingen van de onderzoekers en opdrachtgever CIDI op foutieve informatie gebaseerd, onterecht en misleidend.

De verwijten in het CIDI-rapport zijn niet nieuw. Al eerder hebben ministers van buitenlandse zaken en ontwikkelingssamenwerking opheldering gegeven over activiteiten van UCP, waarbij telkens werd vastgesteld dat UCP opereert binnen het verstrekte mandaat. Niets wat UCP doet of bepleit is in strijd met het buitenlands- en ontwikkelingsbeleid van de Nederlandse regering. UCP spoort de Nederlandse regering juist aan om haar eigen standpunten en verplichtingen ten aanzien van het Israëlisch-Palestijnse conflict te vertalen in effectiever en geloofwaardiger beleid.

UCP erkent het bestaansrecht van beide volkeren en bepleit een oplossing die in overeenstemming met het internationale recht is. Alleen een oplossing op basis van het internationale recht kan tot vrede, respect voor de mensenrechten en duurzame ontwikkeling leiden.

Geregeld heeft UCP kritiek op illegaal beleid van de Israëlische regering, in het bijzonder de grootschalige kolonisatie en de bouw op bezet Palestijns land van de door het Internationaal Gerechtshof veroordeelde muur. Voor dit beleid is Israël door de internationale gemeenschap keer op keer veroordeeld, maar vrijwel nooit, ook niet door de Nederlandse regering, aansprakelijk gehouden – een belangrijke reden voor het voortduren en escaleren van het conflict.

Tegelijkertijd schenkt UCP aandacht aan Palestijnse mensenrechtenschendingen. Recent schreef de organisatie Al Haq in opdracht van UCP een kritisch rapport over het Palestijnse mensenrechtengedrag tijdens en na de machtsovername van Hamas in de Gazastrook (te downloaden via www.unitedcivilians.nl).

UCP is een initiatief van Cordaid, ICCO, IKV PaxChristi en Oxfam Novib, vier organisaties die een centrale plaats in het maatschappelijke middenveld innemen. Sinds 2001 zet UCP zich specifiek in voor een rechtvaardige oplossing van het Israëlisch-Palestijnse conflict. UCP is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een initiatief dat midden in de samenleving staat en dat vitale informatie over het Israëlisch-Palestijnse conflict aan politiek en samenleving beschikbaar stelt. Diverse Israëlische organisaties en Een Ander Joods Geluid (EAJG) zijn belangrijke samenwerkingspartners van UCP.'



Als u meer wilt weten hoe zionistische lobby groepen als het CIDI opereren, dan kunt u hier terecht: http://electronicintifada.net/v2/article4255.shtml En:
http://electronicintifada.net/v2/article4835.shtml
Nu we toch bezig zijn: zou iemand van de immer wakkere Nederlandse parlementaire pers de volksvertegenwoordiger Hans van Baalen kunnen vragen of hij voorafgaand aan een begrotingsbehandeling wel eens gebeld is door de Israelische ambassade? Ik bedoel, nadat hij de portefeuille van Geert Wilders had overgenomen. Toen ik laatst in Den Haag was, hoorde ik dat Wilders voorafgaand aan belangrijke besluiten betreffende het Midden Oosten altijd eerst even langs de Israelische ambassade ging om vooraf overleg te plegen. Het is interessant voor de kiezers te weten of deze informatie juist is. Het is bekend dat de AIVD heeft laten uitlekken dat Wilders wel heel vaak bij de Israelische ambassade langsging. Ik vraag dit speciaal omdat ik nu zie dat ook Van Baalen ineens tegen dialoog is en wil dat de subsidie aan UCP wordt ingetrokken. Er moet natuurlijk niet de indruk ontstaan dat Van Baalen andere belangen dient dan de Nederlandse, nietwaar. Wilders kan dat doen, zijn partij is niet te goeder trouw, maar de VVD, de partij voor de veel geprezen Vrijheid en Democratie? Ik betwijfel het.

6 opmerkingen:

Unknown zei

Dag Stan,

Hulde voor je journaal, wat ik zojuist ont-dekte.
Ook voor sommige "onpartijdige" voorlichting moet je opppassen.
Zo vond ik uit, dat de organisatie die Arabische/Palestijnse (Hamas) teksten vertaalt, MEMRI, uiteindelijk op zijn minst dubieus is.
=This piece of disinformation via deliberate mistranslation came out of MEMRI, a group Norman Finkelstein calls "a main arm of Israeli propaganda."=
Zie ook: http://www.guardian.co.uk/elsewhere/journalist/story/0,7792,773258,00.html
http://kurtnimmo.com/?p=906

Unknown zei

Dag Stan,

De link is helaas niet helmaal goed overgekomen. Excuus.
Ik heb hem nu in tweeen gedeeld en hoop dat hij zo WEL goed overkomt.
http://www.guardian.co.uk/elsewhere/jou
rnalist/story/0,7792,773258,00.html
(dus svp aan elkaar plakken)

De pagina van Kurt Nimmo is helaas verdwenen van internet...(sic!) Toch vond ik een andere pagina, waar hij nog wel genoemd wordt.
http://reddit.com/info/5yl1m/comments/c029wbd
Deze link laat eigenlijk nog duidelijker MEMRI's manipulaties zien.

Sonja zei

Herman, MEMRI staat juist bekend om zijn partijdigheid. Zij zijn degenen die o.a. het 'van de kaart vegen' van Israël door Ahmadinejad hebben uitgevonden.
Lees: Lost in Translation

En: MEMRI just happens to be owned by two right-wing neo-con Israelis: Meyrav Wurmser, the wife of one of Dick Cheney’s aides (and ex-special assistant to ‘Strap-on’ John Bolton), David Wurmser and former(?) Israeli Military Intelligence officer, Colonel Yigal Carmon.

Sonja zei

Riwal ,War Child en Den Haag
Rosa - 08.10.2009 08:14
Den Haag is een jaar lang War Child stad en heeft vandaag weer een activiteit.
Optredens en tegelijkertijd de uitreiking van de beste binnenstad van Nederland.
Het podium werd opgebouwd door het bedrijf Riwal wat berucht is om zijn medewerking aan de bouw op Palestijns gebied.

Sonja zei

"De CIA prijst zich gelukkig met de komst van Doron Livnat die met ingang van 1 januari 2005 aantrad als voorzitter van de Raad van Advies. Doron is geboren in Israel en woont al vele jaren in Nederland. Hij is zowel in Nederland als in Israel een succesvol ondernemer. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar educatie en sociale projecten voor de jeugd in Israel. Hij is van mening dat door zitting te nemen in de Raad van Advies hij op de best mogelijke manier dienstbaar kan zijn voor de Zionistische zaak." (Jaarverslag Collectieve Israel Actie 2005 pdf)

Sonja zei

Ter attentie:

Riwal “dienstbaar voor de Zionistische zaak”

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...