vrijdag 13 april 2018

Lavrov zet Stef voor het Blok

vrijdag 13 april 2018

Lavrov zet Stef voor het BlokVandaag hebben de Ministers van Buitenlandse Zaken van Nederland en Rusland, Blok en Lavrov, elkaar in Moskou ontmoet. Ze bespraken onder andere Syrie, waar de spanningen duidelijk toenemen, maar niet alleen Syrie.

Het is de eerste ontmoeting in 3 jaar. Lavrov heeft gezegd dat de betrekkingen verre van ideaal zijn, maar er is een begin van herstel. Voor zowel Moskou als Amsterdam is er belang bij de betrekkingen, ook met Nederlands' positie in de VN weiligheidsraad.

Enorm potentieel

Het potentieel om de relatie te ontwikkelen is enorm, maar verschil van politiek inzicht houdt houdt dit tegen. Rutte heeft gezegd begrip te hebben voor een Amerikaanse aanval op Syrië. Moskou wijst erop dat je geen overhaaste mededelingen moet doen want vanuit het nu bevrijde gebied komt steeds meer bewijs dat er geen chemische aanval heeft plaats gevonden.

Geheime dienst Westers land achter Douma Hoax

Lavrov op 1:05: "Onze specialisten die ter plekke zijn hebben voor het gebruik van Chemische wapens of chloor geen enkele aanwijzing gevonden. Daarenboven hebben wij gegevens dat het weer een "staged-event" was. Eén die georganiseerd is met medewerking van de geheime dienst van een land dat voorop loopt in een russofobe campagne."

Lavrov waarschuwt voor nieuwe migrantengolf

Lavrov wijst erop dat zelfs een klein exces kan uitlopen op een nieuwe golf van migranten en andere gevolgen die enkel tot vreugde leidt bij hen die door een oceaan beschermd worden.

Skripal-zaak

Volgens Lavrov zitten er in het rapport van OPCW interessante elementen die in de komende dagen gecommuniceerd zullen worden.

MH17

Lavrov stelt dat Moskou alle benodigde informatie heeft afgegeven aan de Nederlanders waaronder de ruwe, dus niet bewerkte, radarbeelden die verzameld zijn op de dag van de catastrofe. Lavrov: "Op de afgegeven beelden is duidelijk te zien dat er geen raketten zijn vanuit de richting die volgens de onderzoekers de plek is van waaruit de raketten zouden zijn afgevuurd. Na verloop van lange tijd zei men ons dat dat niet zo was en dat er 2 onafhankelijke experts zijn die stelden dat onze radar de raketten niet gezien heeft en niet kon zien omdat hij snel vloog.

Absurd

Voor specialisten is de absurditeit van de opmerking helder. De onderzoeksgroep stelt bijvoorbeeld geen enkele vraag aan Oekraïene. Geen enkele Oekraïense verkeersleider die op die dag dienst had, is ondervraagd. De onderzoekers hebben de radarbeelden van Oekraïne niet ontvangen."


Tegenzin

Nederland geeft met grote tegenzin informatie over het onderzoek aan Rusland. Drie jaar geleden ontving rusland via de officic137le kanalen 1 brief met, volgens Lavrov, een niet concrete inhoud. Moskou rekent erop dat na de ontmoeting van vandaag de situatie verandert.

En dan nog dit...

Wat zou de presentatrice in haar oortje te horen hebben gekregen dat ze het gesprek zo abrupt afbreekt? 


MUST WATCH: Former head of British Armed Forces gets cut off by Sky when he goes off-script on Syria!
0:56
341.705 keer bekeken

Geen opmerkingen:

US Used NZ Spies to Spy on Third Countries

Exclusive: They Spy with Their Little Eye January 18, 2019  •  13 Comments Bewaren   The Five Eyes, a part of what the NSA calls...