vrijdag 22 maart 2024

Joodse Nazi Regime gaat verder met Etnisch Zuiveren

 En nu eens kijken wat de witte westerse vredesbeweging van vijf eeuwen kolonialisme hebben geleerd.  Ik vrees: NIETS. Zodra u een zwarte autoriteit in de VN ziet die namens de witte elite spreekt dan weet u zeker dat u geflest wordt. Zeker, wanneer het ook nog eens een vrouw betreft, die haar haar heeft ontkroesd. Godzijdank beseffen de Russen en Chinezen dat in de VS de Joodse lobby  de Amerikaanse buitenlandse politiek bepaalt. Zodra Rusland en China voor een staakt het vuren hadden gestemd dan zou het Palestijnse genocidale lijden al die jaren land helemaal voor niets zijn geweest. Netanyahu en de rest van het Joodse nazi-regime wil namelijk Gaza en de Westbank etnisch zuiveren. Waarom denkt u dat de VS er een tijdelijke haven aanlegt. Reden er maar op dat Ollongren met de nieuwe etnische zuivering akkoord is gegaan. Let   nu op hoe dom de Nederlandse journalistiek zal reageren:


DE DE STAAATSOMROEP NOS BERICHT: 

Netanyahu: we gaan Rafah binnen, ook zonder steun van VS

In dit blog houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het Midden-Oosten.

Hier vind je een overzicht van onze belangrijkste verhalen. Hier lees je de betekenis van een aantal veelgebruikte termen.


Reacties op Russische en Chinese VN-veto's

De Chinese VN-ambassadeur in de Veiligheidsraad noemde de resolutie van de VS "ambigu" en "ongebalanceerd". China vindt dat een resolutie moet oproepen tot een onvoorwaardelijk staakt-het-vuren, terwijl de resolutie van de VS het vrijlaten van de gijzelaars in Gaza verbond aan een wapenstilstand. "Voorwaarden stellen aan een wapenstilstand is niets minder dan een groen licht geven voor verder moorden", stelde de ambassadeur.

In reactie noemde de Amerikaanse VN-ambassadeur de veto's van Rusland en China "schandelijk" en "cynisch". Ze verweet de twee landen nooit de aanval van Hamas op 7 oktober te hebben veroordeeld.

De Franse president Macron zei na de veto's dat Frankrijk nu "in samenwerking met Amerikaanse, Europese en Arabische partners" aan een nieuwe resolutie voor een wapenstilstand gaat werken. Samen met Jordanië en de Verenigde Arabische Emiraten wil Macron Rusland en China overtuigen bij een volgende stemming geen veto meer uit te spreken. Hij zei hoopvol te zijn dat zo'n nieuwe resolutie wel kan worden aangenomen, ook omdat de VS nu niet meer tegen een wapenstilstand is.

Behalve Rusland en China stemde ook Algerije tegen

Netanyahu: we gaan Rafah binnen, met of zonder steun VS

De Israëlische premier Netanyahu heeft opnieuw gezegd dat het noodzakelijk is Rafah binnen te vallen om Hamas te verslaan. De verklaring van Netanyahu op zijn officiële X-account komt direct na een ontmoeting met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Blinken. Die was juist in Israël om Netanyahu en zijn regering onder druk te zetten Rafah niet aan te vallen. Netanyahu zei dat hij hoopte op Amerikaanse steun voor een Rafah-offensief, maar dat als die steun uitblijft, Israël "het alleen zal doen".

1,4 miljoen Palestijnen zitten vast in Rafah, deels in tentenkampen na eerder gevlucht te zijn voor Israëlische aanvallen in andere delen van de Gazastrook. Het is onduidelijk waar deze Palestijnen nog naar toe kunnen vluchten als Israël aanvalt. Er wordt alom gevreesd dat zo'n aanval tot een bloedbad zal leiden.

De Europese Unie riep gisteravond in een gezamenlijke verklaring van alle lidstaten Israël op niet Rafah binnen te vallen. "Doe het niet," zei premier Rutte.

Rusland en China spreken veto uit over Gaza-resolutie VS 

Rusland en China hebben in de VN-Veiligheidsraad tegen een resolutie gestemd van de Verenigde Staten over de oorlog in de Gazastrook. De resolutie riep tot een "onmiddellijk en langdurig" staakt-het-vuren en vrijlating van alle gijzelaars.

De Russische VN-ambassadeur zei dat de resolutie van de VS niet ver genoeg ging en Israël groen licht zou geven Rafah aan te vallen. Ook Algerije, niet-permanent lid van de raad, stemde tegen.

Sinds het uitbreken van de oorlog op 7 oktober was het eerder juist de VS dat resoluties over een wapenstilstand blokkeerde. Dat het land, de belangrijkste bondgenoot en wapenleverancier van Israël, nu zelf oproept tot een bestand, is een teken dat de positie van de VS aan het verschuiven is. Waar de steun voor Israël lang onvoorwaardelijk was, wordt nu de druk opgevoerd de gevechten te stoppen.

Op verschillende plekken vinden er vandaag gesprekken plaats over een bestand. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Blinken is op bezoek in Israël voor een ontmoeting met de Israëlische premier Netanyahu. Het hoofd van de Israëlische inlichtingendienst is in Qatar voor gesprekken met zijn tegenhangers uit Egypte en de VS. Qatar probeert een bemiddelende rol te spelen in het conflict. Gisteren zei Blinken over de onderhandelingen dat de kloof tussen Hamas en Israël kleiner wordt.

De VS-ambassadeur voor de VN-Veiligheidsraad vandaag in New York
https://nos.nl/collectie/13959/liveblog/2513590-netanyahu-we-gaan-rafah-binnen-ook-zonder-steun-van-vs









Geen opmerkingen: