woensdag 19 juli 2023

‘Oorlogsmisdadiger’ Ollongren onder vuur

 

Mens en Dier

‘Oorlogsmisdadiger’ Ollongren onder vuur vanwege levering ‘rijdende doodskisten’


Help door deze informatie met vrienden op je socials te delen!
Luister naar dit artikel
NineForNews.nl
00:00 / 02:43

We leveren binnenkort opgeknapte M113-voertuigen aan Oekraïne, kondigt demissionair defensieminister Ollongren (D66) vol trots aan op social media.

Dit gepantserde rupsvoertuig helpt onder meer bij veilig transport van militairen. Zo ondersteunen we de infanterie ter plaatse, licht Ollongren toe.

Volgens de New York Times heeft Oekraïne aan het begin van het tegenoffensief tegen Rusland al 20 procent van zijn wapens en pantservoertuigen verloren.

Oorlogsmisdadiger

Het besluit stuit op veel verzet. “Bedankt voor het leveren van deze ijzeren doodskisten. Namens de ouders van de gesneuvelde/te sneuvelen vaak jonge Oekraïense en Russische mannen en namens de Nederlandse en Belgische belastingbetalers,” zegt voormalig Statenlid Daniël Osseweijer, die Ollongren een oorlogsmisdadiger noemt.

Hij krijgt bijval van ON!-redacteur Kim Tjoa: “Deze mevrouw zou wel eens de geschiedenis in kunnen gaan als een oorlogsmisdadiger. Ze heeft er geen idee van dat de Russische beer nog nimmer is verslagen. Wensdenken is haar koers ten koste van vele levens.”

Pas op, deze beelden kunnen als schokkend worden ervaren:

(Video verwijderd? Klik hier...)

Nog meer rijdende doodskisten

Neuroloog Jan Bonte trekt fel van leer: “Ah, nog meer schietschijven voor de Russen. Nog meer rijdende doodskisten voor jochies van 17 en 18 jaar, en oude mannen van boven de 60. Met je ‘militairen beschermen’. Want de ‘parkeerbonnen’ die de Russen uitschrijven zijn niet mals. Dit is immoreel, onethisch en leidt alleen maar tot meer doden. Nogmaals, Oekraïne kan deze oorlog helemaal niet winnen.”

“Ik schaam me kapot voor jullie. Zoveel onschuldige jonge mannen die als kanonnenvlees dienen. Ruim een eeuw na de Eerste Wereldoorlog hebben jullie niks geleerd,” voegt huisarts Els van Veen toe.

Achtpersoons crematoria

Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) las de reacties onder het bericht van Ollongren en stelt vast: “Steeds meer Nederlanders kijken gelukkig dwars door deze walgelijke oorlogspropaganda heen.”

“Er is geen kans voor die jongens die daarin worden geladen. Het zijn achtpersoons crematoria,” merkt data-analist Cees van den Bos op.

Theatermaker George van Houts benadrukt dat het gaat om ‘opgeknapte’ voertuigen. “Ouwe meuk als rijdende doodskisten.”

https://www.ninefornews.nl/oorlogsmisdadiger-ollongren-onder-vuur-vanwege-levering-rijdende-doodskisten/


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Helemaal van de realiteit losgezongen deze mevrouw.
Leeft in een cocon.

Bauke Jan Douma zei

Volgens mij mag je oorlogsmisdadiger zonder de quotes schrijven -- omdat het een politica betreft is dat "political speech", die per definitie beschermd is.
Ordinaire Ollongren is dus gewoon een ordinaire oorlogsmisdadiger.

"Shalom, Shalom from the children of Gaza"

  Syrian Girl  @Partisangirl BREAKING "Shalom, Shalom from the children of Gaza" - Israeli Mossad agent and businessman Ziv Kippe...