zondag 16 juli 2023

Alfred E. Neuman van Nieuwsuur


De Alfred E. Neuman van het reactionaire televisieprogramma Nieuwsuur beweerde dat mevrouw Kaag en haar  'nieuw leiderschap' toch wel 'de hoop voor progressief Nederland' was geweest. Maar wat stellen deze begrippen van spindokters nog voor?


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou , als je het gezonde idee aanhangt dat we in een post-politieke samenleving leven , met een hoog technocratisch gehalte , dan betekent dat inderdaad niets.
Politiek is verworden tot een soort Eurovisie-songfestival , en in een vertegenwoordigende democratie zit natuurlijk al ingebakken dat er een afstand is tussen bestuurders en bestuurden.
Nieuw politiek leiderschap is ongeveer net zo belangwekkend , als dat de BMW-showroom op de hoek een nieuwe verkoper heeft gekregen , of Kroese & Paternotte Makelaars te A. een nieuwe gladjanus.
"De hoop voor progressief Nederland" , suggereert dat er iets te hopen is voor een welomlijnde groep , die in het algemeen iets nastreeft dat er nog niet is. En dat die groep zich onderscheidt van een groep die nergens op hoopt en ook niets nastreeft. Misschien een hoop , om zich op een nieuwe , overtuigendere manier door een nieuwe , welbespraakte minister of partijleider het belang van een bepaald nieuw beleid of stippen aan de horizon aan te laten praten, zodat zij met een gerust hart naar bed kunnen gaan. Beleid en stippen aan de horizon die allang tevoren berekend zijn.
Ik houd op met typen , ik weet dat hier al duizenden boeken over geschreven zijn, door mensen die 1000 keer zo slim zijn als ik.
Nieuwsuur met Clairy Polak was misschien nog net ietsje verteerbaarder, omdat haar persoonlijke kritische denkvermogen nog een beetje de ruimte kreeg.
Het feit dat in Nederland op een gegeven moment het grootste gasveld van Europa werd ontdekt , heeft misschien de scherpste kantjes er sowieso altijd al afgehaald. Ik houd op met mijn geleuter.

Anoniem zei

Wist U trouwens dat MAD staat voor Mutually Assured Disinterest

"Shalom, Shalom from the children of Gaza"

  Syrian Girl  @Partisangirl BREAKING "Shalom, Shalom from the children of Gaza" - Israeli Mossad agent and businessman Ziv Kippe...