Bijna niemand wil een verdere escalatie van de oorlog in Oekraïne – maar een NAVO-admiraal spreekt nu specifiek over een oorlog tussen de 30 landen van het pact met de Russische Federatie: de NAVO is “nu klaar voor deze confrontatie”.

Slechts vijf dagen geleden verklaarde de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock “per ongeluk” de oorlog aan de Russische Federatie (wat veel reguliere media wilden verbergen), nu spreekt het hoofd van het Militair Comité van de NAVO specifiek over een directe confrontatie van de 30 NAVO-lidstaten met het Russische leger:

De Nederlandse admiraal Rob Bauer verduidelijkte in een interviewmet de Portugese tv-zender RTP dat de NAVO nu “klaar” is voor een oorlog met Rusland.

Waarom loopt Nederland toch altijd voorop? Het is om te janken. Het was zo met de Irak oorlog, met de WEF-agenda, en nu weer met de alreeds verloren oorlog tegen Rusland. De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Wopke Hoekstra, was de eerste die suggereerde dat we ook wel F-16’s konden sturen. En nu deze malloot weer. Zit er iets in ons drinkwater ?

Pravda:

Bauer herinnerde eraan dat het bondgenootschap vorig jaar tijdens de NAVO-top in Madrid heeft besloten vier extra multinationale gevechtsgroepen op te richten in Bulgarije, Hongarije, Roemenië en Slowakije als reactie op het optreden van Rusland in Oekraïne.

“Dit is een belangrijk signaal voor Rusland… Dat wij voorbereid zijn als zij besluiten achter de NAVO aan te gaan. Dit is een rode lijn. Als er een rode lijn is, dan zijn het de Russen die onze grenzen overschrijden”, aldus de voorzitter van het Militair Comité van de NAVO.

Bauer zei dat de NAVO-landen de civiele industriële productie moeten afstemmen op de behoeften van het leger en sprak zijn steun uit voor het idee van een “oorlogseconomie in vredestijd”.

Hij voegde eraan toe dat hij gelooft dat de strategische doelstellingen van Rusland verder gaan dan Oekraïne, waarbij Moskou het grondgebied van de voormalige Sovjet-Unie wil opeisen.

Die paar NAVO-mannetjes in Bulgarije, Hongarije, Roemenië en Slowakije gaan helemaal niks klaarspelen. En van een “oorlogseconomie in vredestijd” waarin “NAVO-landen de civiele industriële productie moeten afstemmen op de behoeften van het leger” kan al helemaal geen sprake meer zijn nu we geen energie en grondstoffen meer kunnen kopen, omdat we de halve wereld sancties opgelegd hebben.

We hebben niks. We hebben al onze maak-industrie geëxporteerd, het beetje dat we nog hadden wordt stilgelegd omdat het niet kan draaien op wind- en zonne-energie fabeltjes.

Eén van de weinige industrieën waarin we nog voorop liepen, wordt nu de nek omgedraaid door Rutte omdat de Yanks elke Europese concurrentie uit de weg willen ruimen.

Wat wordt die legertop geleerd op de KMA in Breda vraag ik me we eens af. We hebben generaal Middendorp die serieus beweerde dat we klimaatvluchtelingen krijgen. Generaal Van Uhm die begrip op kon brengen voor de jihadi’s nadat zijn eigen zoon door ze vermoord was met een bermbom.

Een neef van me was kolonel en diende meermaals in Afghanistan. Ik sprak hem 15 jaar geleden voor het laatst, dus hij zal nu ook wel generaal of iets dergelijks zijn, en ik vroeg hem wat hij daar dacht te bereiken.

– “We bouwen meisjesscholen en brengen democratie”, zei hij welgemeend.

– “Je bent gek”, zei ik, “Als je je omdraait zijn die meisjesscholen weer dicht, en democratie willen ze niet”.

Het gesprek duurde wat langer dan deze twee zinnen, maar dat is werkelijk wat ze geloven. En het is nergens op gebaseerd.

Zo kan het ook dat Admiraal Rob Bauer denkt dat de “NAVO klaar is voor een directe confrontatie met Rusland”.

Dat is ook nergens op gebaseerd.

Er zijn geen Oekraïners meer om een oorlog mee te voeren. De Oekraïners zijn op.

Zelfs Rob de Wijk beseft dat we niet kunnen winnen en dat de laatste mogelijkheid is dat “wij” manschappen gaan leveren: