vrijdag 21 mei 2021

Het Griezelige Fenomeen van de Karens


In de VS is het fenomeen de ‘Karen’ een algemeen bekend verschijnsel. Het betreft hier doorgaans oudere vrouwen uit de middenklasse die en plein publique ineens absurd verdrag vertonen en niet voor rede vatbaar meer zijn. Op Youtube kan de geïnteresseerde talloze voorbeelden hiervan zien, vaak lachwekkend, meestal meelijwekkend. Deze dames hebben een geweldige haat tegen de wereld opgebouwd en degenen die hun pad kruisen kunnen de wind van voren krijgen. Zoals bij alles dringt dit verschijnsel nu ook in Nederland door. Naar aanleiding van mijn artikel over de ‘Zionistische Propaganda van de Nieuwe Generatie NRC-Journalisten,’ was ik ditmaal aan de beurt. Een mij verder onbekende mevrouw genaamd ‘Clara Legêne’ reageerde op hoge toon met deze reactie:

Mij ontgaat nut en noodzaak van een aanval op collega-journalisten op dit moment. En als je al begint met Roelants bejaard te noemen (ze is jonger dan jij), dan laat de rest ook maar zitten. Ik heb na deze rampzalige week alleen geduld voor constructieve stukken. Sorry!


Dat Clara L. niet begrijpt hoe doortrapt de NRC-journalisten functioneren  wanneer zij de waarheid verdraaien en tendentieuze suggesties doen, is tot daaraan toe, maar haar razernij over het feit dat ik vermeld dat de Midden Oosten-commentator van de NRC Carolien Roelants ‘bejaard’ is, blijft ronduit absurd. Kennelijk beschouwt Legêne dit zo beledigend dat zij de behoefte heeft te beweren dat Roelants ‘jonger’ is dan ik (minder dan een jaar), een volslagen irrelevante opmerking. Op mijn gedocumenteerde kritiek op de NRC-journalistiek over de Palestijnen gaat Clara L. niet in, omdat zij ‘alleen geduld voor constructieve stukken’ heeft. Ik moest meteen aan Karen denken. Wat mankeren deze oudere vrouwen toch? Ik meen dit serieus, want hun opgekropte woede lijkt veel op de razernij van Amerikaanse jonge mannen die ineens met een machinegeweer iedereen overhoop schieten die in hun schootsveld komen. Deze knapen zijn net als de Karens een symptoom van de totaal verziekte westerse beschaving. Zij allen passen net zo naadloos in onze beschaving als de zionistische nazi’s die nu in Israel groepsgewijs Palestijnse burgers aanvallen, en als  de Joodse extremistische leiders die door  Europa en de VS worden gesteund. 

https://www.youtube.com/results?search_query=karen





Geen opmerkingen: