maandag 6 januari 2020

Iran. Waar is de Parlementaire Democratie in Europa?

NAVO 'staat achter de VS' en roept Iran op tot terughoudendheid 

Secretaris-generaal Jens Stoltenberg van de NAVO heeft Iran opgeroepen zich te onthouden van "verder geweld en provocaties". "Een nieuw conflict is in niemands belang", zei Stoltenberg na een spoedberaad met de NAVO-ambassadeurs.
Iran heeft gedreigd met vergelding na de liquidatie van generaal Soleimani, de tweede man van het Iraanse regime. Ayatollah Khamenei waarschuwde direct na de liquidatie voor een "ernstige vergelding". Het Iraakse parlement eiste gisteren dat alle buitenlandse troepen het land verlaten.
Wie heeft dit beslist? Een kleine elite aan de top van de NAVO. Het betreft hier het 'vermoorden' van een Iraanse generaal, zoals zelf Nederlandse mainstream-media toegeven. Moet deze misdaad niet eerst door het Nederlandse parlement worden beoordeeld, zeker gezien de mogelijkheid dat hieruit een oorlog ontstaat? Waar zijn onze volksvertegenwoordigers? Waarom mag een NATO-elite op een ondemocratische wijze, door niemand gecontroleerd, besluiten tot een mogelijke oorlog met Iran? Waar is de parlementaire 'democratie' ineens?

1 opmerking:

Bauke Jan Douma zei

De NATO, een instituut dat zwelgt in "geweld en provocaties", berispt het doelwit en slachtoffer van geweld en provocaties, die al drie jaar duren, door een van haar leden.

Land of the Free. Home of the Brave

  Going Underground @GUnderground_TV From the country that lectures the world on freedom and press and democracy: State troopers are sent to...