vrijdag 1 november 2019

Willy van Damme: Is Aboe Bakr al Baghdadi dood?

Is Aboe Bakr al Baghdadi dood?

by Willy Van Damme
Met veel toeters en bellen en vooraf uitvoerig in de pers gelekt kondigde de Amerikaanse president Donald Trump de dood aan van Aboe Bakr al Baghdadi, de kalief van de Islamitische staat die hij met zijn kornuiten in 2014 na de verovering van de Iraakse stad Mosoel had gesticht zelf. 
Maar de Syrische president Bashar al Assad twijfelt en zo ook de Russische regering. (1) Het is zoals de Syrische president zegt in een recent interview. Toen ze de Iraakse president Saddam Hoessein en daarna zijn zoons ontdekten werd dat uitvoerig in beeld gebracht. Men kun hun gezichten live zien en zelfs hun pseudorechtszitting en executie. Hier niets.
Het enige wat wij nadien zagen is een hond wiens naam we wegens staatsgeheim niet mochten kennen. Een grap dus. En na veel aarzelen serveerde de buitenwereld wat ontzettend vage beelden met figuren die heen en weer lopen en daarbij enkele knallen. 
Wel zagen we nadien perfecte beelden van een vernielde serie gebouwen en een kapot busje. Wat is er verdomd gevaarlijk aan beelden en getuigenissen van derden die zekerheid konden geven. 
Nu hebben we alleen enkele verklaringen van het Pentagon en het Witte Huis en die van Ferhat Abdi Şahin (alias Mazloum Kobani Abdi), de Turkse PKK’er en baas van de Syrian Democratic Forces, de jarenlang partners van de VS en Israël. Maar kloppen die? 
Ze zijn betrokken partij en die dienen om die reden in twijfel te worden getrokken. Het kan waar zijn, het kan een leugen zijn. Het heet bronnenkritiek. Het is oorlog in Syrië en dan is er heel veel propaganda, leugens verpakt als waarheid. Waren er nu twee of drie kinderen of helemaal geen bijvoorbeeld? 
Journalistiek is er steeds een van vragen stellen en controleren. Maar dat is natuurlijk geen probleem voor de klassieke media die nu al op hun voorpagina’s uitschreeuwen: ‘Hoe Baghdadi aan zijn einde kwam’. Het woord exclusief durven zijn er natuurlijk niet opplakken. 
Hun verhalen zijn nu eenmaal een samenraapsel van verklaringen van Trump, het Pentagon, Mazloum en wat anonieme verklaringen die men heeft overgenomen van o.m. Washington Post en Newsweek. 
En al die bronnen staan gekend als de herauten van het nepnieuws. Baghdadi kan dood zijn maar ook springlevend verder levend onder een valse naam genietend van een welverdiende vakantie in Dubai, de Seychellen, Florida of de Spaanse Costa’s. Een verhaal te zot voor woorden zullen sommigen zeggen? Is dat zo? 
Uit een ganse serie documenten is gebleken dat ISIS of zoals het vroeger noemde Al Qaeda in Irak jarenlang de steun genoot van het Westen, de salafistische rijken op het Arabisch schiereiland en ook Turkije. Daaraan kan men niet twijfelen. De documenten zijn echt en bewijzen o.a. de wapenleveringen aan ISIS. En recent ontdekte gegevens tonen dat de VS nog vorig jaar tonnen Servische mortiergranaten leverde aan ISIS in Jemen. 
Het is van de voornaamste reden om twijfels te uiten bij het verhaal dat de VS ons hier serveert. Uiteindelijk is ISIS en zijn Baghdadi het resultaat van de destabilisering door de VS, en o.m. ook Nederland en het Verenigd Koninkrijk, van Irak door de invasie in 2003 en het vernielen van het staatsstructuur van Saddam Hoessein. Nadien kwam er alleen nog chaos en dat was de natte droom van Israël. 
Hoe men het ook draait of keert al Baghdadi en ISIS zijn in wezen een creatie van de VS. En of ISIS en al Qaeda in de toekomst nog een gevaar zullen zijn hangt in wezen daarvan af. Israël droomde er al jaren van om Irak en Syrië in stukken te hakken. 
Hopend zo al die verschillende groepen van soennieten, Ismaïlieten alewieten, orthodoxen, melkieten, druzen, enzovoort tegen elkaar op te zetten via de stichting van elkaar continue bevechtende ministaatjes. Het einde van Syrië en het obstakel dat het land is voor de zionistische plannen voor totale hegemonie over het Midden-Oosten. 
Vloeien er geen geldstromen meer naar die salafistische terreurgroepen genre ISIS dan zullen die ook geen gevaar meer betekenen voor het Midden-Oosten en de wijdere wereld. Uiteindelijk zijn er tientallen miljarden dollars gestopt in deze oorlog en in de huurlingen van wat ooit de ‘Vrienden van Syrië’ werd genoemd. Cynischer kon de naam trouwens niet zijn. 
Zolang de VS geen tastbare bewijzen levert voor de dood van Baghdadi zijn er gerechtigde twijfels over zijn dood. Hetzelfde voorheen met Osama Bin Laden. Behoudens de VS en al Qaeda was er toen niemand die zijn dood bevestigde. Twee betrokken partijen. Zelfs de Pakistaanse regering, waar de moord op Bin Laden zou hebben plaatsgevonden, twijfelt nog steeds aan zijn dood. De VS moet gewoon zoals dat heet boter bij de vis leveren.
Willy Van Damme
1) Al Masdar News, ‘Syrian president gives rare in-dept interview’, 31/10/2019.  https://www.almasdarnews.com/article/syrian-president-gives-rare-in-depth-interview-full-transcript/
Willy Van Damme | November 1, 2019 at 10:27 am | Categories: Uncategorized | URL: https://wp.me/pgSxv-4c1
Comment   See all comments   Like

Geen opmerkingen:

Zionists Torturing Deaf Palestinian

  Ayman AlKhaled heeft deze post opnieuw geplaatst Dr. Michelle Kalehzan @MichelleKalehz1 Whomever these sadistic IOF bullies are they shou...