zaterdag 5 oktober 2019

Rutte Waarschuwt China en Rusland Voor de Laatste Keer

Rutte: expansiedrift Rusland en China maken NAVO extra nodig

Internationale betrekkingen Premier Rutte heeft begrip voor de kritiek van de Amerikaanse president Trump op internationale organisaties als de NAVO, de VN en de WTO. 
Premier Rutte toont begrip voor de kritiek van president Trump op de geringe bijdrage van Europese landen aan de NAVO Foto Bart Maat/ANP
Europa en de Verenigde Staten hebben elkaar hard nodig, nu Rusland en China hun invloedssfeer proberen uit te breiden - Rusland zelfs met militaire middelen. Dat heeft premier Rutte donderdagmiddag gezegd in een toespraak voor de pro-NAVO-denktank Atlantische Commissie in Den Haag.
Rutte toonde begrip voor de Amerikaanse president Donald Trump, die vaak zijn ongenoegen laat blijken over de in zijn ogen geringe bijdrage van Europese landen aan de NAVO. Ook de kritiek van Trump op de VN, de Wereldhandelsorganisatie WTO en de Mensenrechtenraad vindt Rutte „in de kern” vaak terecht.

Geen opmerkingen:

Land of the Free. Home of the Brave

  Going Underground @GUnderground_TV From the country that lectures the world on freedom and press and democracy: State troopers are sent to...