zondag 20 oktober 2019

Nederlands Militair Terrorisme 3


Onder de kop:


Nederlandse luchtaanval in Irak veroorzaakte zeker zeventig burgerdoden

bericht de NOS

Hoe de Nederlandse aanval zo gruwelijk mis kon gaan, is onduidelijk.

Deze informatie is onjuist. Dat blijkt ondermeer uit het begrip 'nevenschade' dat ook de NOS gebruikt. Niet-westerse slachtoffers vormen 'nevenschade,' oftewel 'collateral damage.' Deze schade, zo weet ik uit gesprekken met Amerikaanse militairen, neemt men op de koop toe. Het is meestal niet het doel van de bombardementen, maar mochten burgers getroffen worden dan is dat niet meer dan... juist, 'nevenschade.' Vandaar ook dat, volgens de staatsomroep zelf:

Uit de gesprekken met slachtoffers in Hawija blijkt ook dat schadevergoedingen niet tot nauwelijks worden uitgekeerd. Volgens minister Bijleveld van Defensie kunnen nabestaanden, bij nevenschade door Nederlandse vliegtuigen veroorzaakt, zich melden. 'In eerste instantie moeten de Iraakse burgers terechtkomen bij de Iraakse autoriteiten,' zei ze in mei in de Tweede Kamer.
Inmiddels is recent bekend geworden dat:

Het verzoek van twee Irakezen aan de Nederlandse overheid om openheid te geven over een bombardement in Irak waarbij beiden gewond raakten, is dinsdag door de rechter afgewezen. De Haagse rechtbank oordeelde dat de twee onvoldoende aannemelijk hebben gemaakt dat Nederlandse F-16’s de voertuigen raakten waarmee zij in 2015 probeerden aan Islamitische Staat (IS) te ontkomen.

Zodra het Nederland geld gaat kosten dan ontduiken de politiek verantwoordelijken en hun justitie hun verantwoordelijkheden,  zoals alleen al blijkt uit de oorlogsmisdaden, waaraan Nederlandse militairen zich ruim zeven decennia in Indonesië schuldig maakten.



Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...