donderdag 8 augustus 2019

Jewish Israeli Terror

The Rights Forum
Nieuwsbrief 8 aug 2019
Beste lezer,

Zoals jullie weten werd onze oprichter en erevoorzitter Dries van Agt enkele maanden geleden getroffen door een hersenbloeding. Gelukkig gaat het inmiddels een stuk beter met hem. Fijn dat jullie zo massaal beterschapswensen stuurden! Hij voelt zich er bijzonder door gesteund en heeft een persoonlijk woord van dank geschreven.
Dries van Agt - We gaan door met de nobele strijd om recht
Voor velen van ons is het vakantie. De bezetting van Palestina kent helaas geen vakantie; de schendingen van het internationaal recht gaan onverminderd door.

Israël kondigde deze week de bouw van meer dan 6.000 nieuwe woningen in nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever aan. De VN en de EU hebben het besluit scherp veroordeeld. Onze eigen minister Blok hebben we nog niet gehoord.

Israël doodt een record aantal kinderen

Israël heeft vorig jaar 56 Palestijnse kinderen gedood en er 2.733 verwond, aldus een VN-rapport over de schending van kinderrechten in conflictgebieden, dat vorige week werd gepresenteerd. Alleen in 2014 er werden meer kinderen gedood, tijdens de massale Israëlische bombardementen op Gaza.

Israël is in het rapport één van de grote schenders van rechten van kinderen. In de annex van het rapport staat een "zwarte lijst" met partijen die ernstige schendingen van rechten van kinderen hebben begaan. Israël wordt daar echter niet in genoemd. Blijkbaar zijn de rechten van Palestijnse kinderen minder belangrijk dan het beschermen van de "reputatie" van de Israëlische veiligheidstroepen.

Het CDA, PVV, FvD, SGP, ChristenUnie en VVD stelden onlangs Kamervragen over in hun ogen Israël-kritische VN-resoluties. We horen hen nu niet over het feit dat Israël hier buiten schot blijft.

UNWRA onder vuur

Naar aanleiding van mogelijk wangedrag van enkele topmensen van de VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen UNWRA schort de Nederlandse regering haar jaarlijkse bijdrage op, totdat het onderzoek hiernaar is afgerond. Terecht dat eventueel wangedrag onderzocht wordt. Maar moeten Palestijnse vluchtelingen hiervan het slachtoffer worden?

Vorig jaar heeft Israël in Gaza bijna 200 Palestijnen vermoord en tienduizenden verwond, verminkt en gehandicapt gemaakt. Minister Blok vond toen een "prompt" onafhankelijk onderzoek noodzakelijk. Het onderzoek zou na de zomer van 2018 moeten zijn afgerond. We zijn nu een jaar verder en het onderzoek is er nog steeds niet. Wel ligt er een vernietigend rapport van de VN Mensenrechtenraad, maar daar wordt niets mee gedaan. Ondertussen gaat de economische en politiesamenwerking tussen Israël en Nederland onverminderd verder.
Een onderzoek naar de vraag of de Zwitserse baas van UNRWA wel of niet een relatie met een medewerkster heeft gehad is blijkbaar genoeg reden om miljoenen Palestijnse vluchtelingen te straffen. Het uitblijven van een onderzoek naar de moord op honderden Palestijnen en het verminken van duizenden anderen is voor de Nederlandse regering daarentegen geen aanleiding om druk op Israël op te voeren.

Op onze website hebben we uitgebreid aandacht besteed aan deze affaire, met name aan het suggestieve artikel dat hierover in de Volkskrant verscheen.

Palestijnse Jeugdorkest bezoekt Nederland

Het Palestijns Jeugdorkest geeft op vrijdag 16 augustus een (klassiek) concert in Amsterdam. Het orkest bestaat uit zo’n 80 jonge, Palestijnse musici van over de hele wereld en verenigt muziek uit Arabische en Europese bron. Een mooie kans om jezelf én deze Palestijnse jongeren een fantastische avond te bezorgen.

Meer informatie en kaarten >
Palestijns Jeugdorkest

Het wrede gezicht van de bezetting

Onder bescherming van negenhonderd militairen vallen Israëlische slooptroepen het Palestijnse dorp Sur Baher binnen. Doel: de sloop van 72 woningen. Reden: de woningen stonden te dicht bij de ‘Afscheidingsmuur’ en zouden ‘een bedreiging voor Israëls veiligheid’ vormen.

Zwaarbewapende militairen zetten met grof geweld de bewoners op straat. Daar mogen ze van een afstand toekijken hoe hun bezit met explosieven en bulldozers wordt vernietigd. ‘Heb een fantastische dag’, wenst een militair hen sarcastisch toe. ‘We houden van jullie.’ Lees verder >

Israëlische politie verstopt wapens in Palestijnse woning en 'ontdekt' ze tijdens reality-serie

In een televisieserie over het werk van de politie van Jeruzalem doen de dienders een spectaculaire wapenvondst in de kelder van een Palestijn. Wat er niet bij wordt gezegd: de Israëlische politie heeft de wapens er zelf verstopt. De Palestijn wordt nu door zijn omgeving beschouwd als crimineel en collaborateur. Lees verder >

Geen opmerkingen:

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...