zondag 11 november 2018

Willy van Damme over Israel en Georgië


Rusland en de onzin van Katlijn Malfliet


Merkwaardig gesprek met Katlijn Malfliet in De Standaard van dit weekend 10/11-11-2018 ‘We moeten onze relatie met Rusland herijken’. Zeker omdat dit komt van een dame die al gans haar professionele leven elk ogenblik de kans te baat nam om het land voor te stellen als het ‘imperium van het kwaad’. 
Zeker ook omdat dit komt wanneer landen als de VS en Frankrijk nu het einde van de Groote Oorlog herdenken op een ogenblik dat zij open en bloot een niets ontziende oorlog voeren tegen het al voorheen straatarme Jemen. Je moet maar durven natuurlijk. 
Maar geen zorg Katlijn Malfliet blijft haar typerende visie op Rusland als het ultieme kwaad getrouw. Zo zegt ze over de periode van de jaren ’90 onder president Boris Jeltsin: 
‘In die periode heeft Moskou ons een rad voor de ogen gedraaid. De Russen gaven de indruk dat ze bij de Navo en dichterbij de Europese Unie wilden komen. Maar ik ben ervan overtuigd dat Rusland nooit de intentie heeft gehad….’
Grossieren in onzin
Bewijzen hiervoor levert zij natuurlijk niet. En dat is toch iets wat je van een professor verbonden aan een universiteit, een wetenschappelijke instelling, zou mogen verwachten. Feitelijk zelfs eisen. 
Zij vergeet echter dat in die periode toen het land via o.m. het IMF feitelijk onder westerse curatele stond de grootste plunder uit haar geschiedenis plaats had. Kijk maar eens goed naar de affaire met Lukoil, Michael Khodorkovski en BP. Met de VS die via Henri Kissinger/Carlyle Group en BP de Russische olievoorraden wilden bemachtigen. Met de VS en het Verenigd Koninkrijk ieder hun deel. 
Verder zijn er genoeg getuigenissen voorhanden dat de VS en de EU pogingen ondernamen om het land verder in stukken te hakken. De gebeurtenissen toen in bijvoorbeeld Tatarstan en de Kaukasus zijn daar bewijzen voor. 
Maar over die door de VS georganiseerde uithongering van de bevolking (er is in Oxford hierover een goede studie beschikbaar) horen wij niets. Logisch toch dat de Russische bevolking de buik vol had van het Westen. Men was toen trouwens in het Westen al volop bezig met het uitbreiden van de NAVO richting Moskou om zo Rusland definitief in een economische en militaire greep te houden. 
Verder heeft ze het over het Euraziatische samenwerkingsverband waarbij ze waarschuwt dat de EU wel eens onderdanig zou kunnen worden aan Rusland. Complete onzin. Wie goed kijkt naar die Euraziatische plannen ziet dat hier niet Rusland de nummer 1 zal zijn maar eventueel China met daarna de EU en Indië. 
Rusland zal hoogstens de nummer twee kunnen spelen want het is economisch zelfs kleiner dan Duitsland. Een simpele kijk naar de macro-economische cijfers toont dat. Maar dat is natuurlijk veel te hoog gegrepen voor deze ‘wetenschapper’. 
Vladimir Poetin - 9jpg
Zie hier het ultieme kwaad, de duivel in hoogsteigen persoon, Vladimir Poetin. Men zit hem in onze media dag in, dag uit zodanig te demoniseren dat men nog zou gaan denken dat men in het Westen een oorlog tegen Rusland aan het voorbereiden is. Voorlopig is alleen nog de klimaatopwarming niet zijn schuld. Voor hoelang echter nog. 
En uiteraard moet de EU zich niet de les laten spellen door Moskou zoals dat nu gebeurt in de relatie van de EU met de VS. Maar op dit ogenblik voert men vanuit de EU een politieke en economische oorlog tegen Rusland en China. 
De EU steunt bijvoorbeeld indirect extremistische groepen die streven naar afscheiding van Xinjiang, Tibet en nu zelfs Hong Kong. Wat in wezen toch een daad van oorlog is. Steunt China of Moskou afscheidingsbewegingen in de EU? Ik ken er geen. Is het teveel gevraagd dat de EU die oorlog stopt? 
Toogpraat
Maar geen verbazing hier. Onze media en de door de kranten opgetrommelde ‘specialisten’ grossieren over deze zaak in niets anders dan in halve waarheden, verdraaiingen en hele leugens. 
Typerend is David Criekemans die recent in De Tijd schreef dat Rusland in 2008 Georgië had aangevallen. Dit terwijl 100% vaststaat dat het juist het omgekeerde was met het door de VS gecontroleerde Georgische leger dat Zuid-Ossetië was binnengevallen. (1) 
Waarbij men er toen ook troepen van de Russische vredesmacht dode. Soldaten die daar als gevolg van een internationaal door Georgië, de VS en bepaalde EU-landen ondertekend vredesverdrag aanwezig waren. 
Hetzelfde met de interviewster van dit gesprek Corry Hancké die om te weten hoe het zat op de Krim zich in essentie alleen liet voorlichten door topfiguren van de salafistische terreurgroep Hizb ut-Tahrir. 
Het wekt dan ook geen verbazing als Katlijn Malfliet hier in dat interview stelt: ‘De Sovjet-Unie heeft zich bewust laten imploderen om zich politiek te herdefiniëren.”  Toogpraat goed voor café De Zatte Reisduif. Een stelling waarvoor ze uiteraard nog niet de minste aanwijzing geeft en het daarom blijft bij warrige veronderstellingen. En die onzin krijgt in de krant dan twee volle pagina’s. Straffe kost. 
Willy Van Damme 
Lezersbrief naar De Standaard 
1) In 2008 stond het Georgische leger onder leiding van Davit Kezerashvili die zowel de Israëlische als de Georgische nationaliteit had. Voor een inzicht over die relatie van de VS/Israël en Georgië lees: Wired, ‘How Israel Trained and Equiped the Georgian Army’ van 19 augustus 2008 en geschreven door Noah Shachtman. https://www.wired.com/2008/08/did-israel-trai/
Georgië grenst aan Iran. Iets wat de Israëlische interesse meer dan begrijpelijk maakt.

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...