dinsdag 23 januari 2018

Neelie Kroes is in Davos

Neelie Kroes, adviseur Uber en oud-Eurocommissaris

Over Uber:


If “Upstarts” had been grounded in economic evidence about the business model, readers would have quickly recognized that Uber’s growth had been driven by massive subsidies not cutting-edge innovations, that Uber’s investors had always been pursuing industry dominance and market power, and that a company unable to achieve sustainable profits in competitive markets could not possibly be seen as beneficial for society.
If “Weirder and Darker” had been grounded in economic evidence, readers would have quickly recognized that things like lawbreaking and toleration for systemic sexual harassment were inevitable byproducts of a business model that depended on Kalanick’s monomaniacal, hyper-aggressive focus on growth at all costs, and that replacing Kalanick with someone who is “humble, a good listener, and a diplomat” will not reverse $4-5 billion in annual losses within the next 18 months.[7]

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat snappen Nederlanders helemaal niet. Dat kunnen ze niet omdat hun schulden een enorme olievlek op hun netvlies betreffen die hun zicht dusdanig belemmerd dat de denk en rekencellen onherstelbaar zijn beschadigd.

In 2008 gaat de industrie die verantwoordelijk is voor geld creatie technisch failliet aan verpakte hypotheek producten. In NL moeten 4 banken door de staat (belastingbetaler/kiezer/spaarder) gered worden, de bank die wel failliet gaat is de bank van Scheringa waarin Gerrit Zalm een bestuurpositie heeft. Die Zalm vertrekt naar ABN Amro en brengt 'm naar de beurs voor aandelen om in te beleggen. De banken hebben zogenaamd geen geld om uit te lenen en verzinnen dat mensen teveel sparen en op hun geld blijven zitten. De banken manipuleren de spaar-rente naar ongekend lage percentage's waardoor met alle waarschijnlijkheid dit jaar al geld verdient kan worden aan negatieve rente, een nieuw fenomeen. Een boel mensen die aan het sparen waren voor hun eigen huis zonder van 'n corrupt subsidiestelsel gebruik te maken zien hun geld harder verdampen dan ooit het doel verdwijnt voorgoed uit beeld. Gespaard voor wat anders.
De wereldeconomie na de financiële crisis uit 2007/8 is niet voldoende vlot getrokken, centrale banken voeren een politiek van kwantitatieve verruiming of helicoptergeld. Banken beginnen te adverteren met belegingsproducten, nog steeds geen haan die kraait. Hoewel resultaten behaald in het verleden etc. Oplichten steeds eenvoudiger.

2018 is een kantelpunt het gaat harder en harder. De bevolking is inmiddels gewend geraakt aan het hebben van schulden. Er is een enorme escapisme-industrie opgetuigd en schijnwerkelijkheden winnen het van realisme. Men heeft steeds meer moeite met lezen en rekenen en gelooft ondanks alles in dat subsidie problemen oplost. (dat doet social media wel) De gemiddelde huizenprijs in Amsterdam is inmiddels opgelopen naar 4 ton euro. Er gaat op jaarbasis tussen de 12000.000.000 en 13 Miljard op aan Hypotheek-Rente-Aftrek de enige rente die blijft bestaan en geld oplevert. Geld dat de bank uit het niets Creeërde.
Wie kan rekenen weet dat het niet in de krant staat, nooit in de krant zál staan omdat daar mensen werken die maximaal pro-fiteren van dit pyramidespel. HRA kost 34 Miljoen per dag (niet eens alleen werkdagen maar elke dag).

De salarissen houden al jaren de huisprijsstijgingen niet bij. Jonge mensen denken liever aan iets escapistisch om zich prettig te blijven voelen terwijl bijna iedereen zich in de toekomst nooit meer een huis kan veroorloven tenzij men een goede baan heeft. De rest heeft het ongeluk aan zichzelf te danken. Corruptie bestaat niet in Nederland. Bedrijven merken dat aan het begrip verduurzamen meer te verdienen valt, hele bossen met keurmerken en een woud aan gratuite goede bedoelingen manifesten ontnemen de met tijd woekerende loonslaaf de lust om kritisch te willen zijn. Ontsnappen kan met internet. Petra Kramer denkt ook dat we huiseigenaren nog meer moeten subsidiëren in plaats van de industrie, de schuldleners incluis te verplichten energieneutrale woningen in elk geval 'de te bouwen' op straffe van torenhoge rekeningen. Wat een onbenul ineens. Partijpolitiek verdomd? Op het moment dat ze even hard in subsidie gingen geloven als de VVD. Dan breekt een revolutie uit mensen gaan de straat op gooien de ruiten van banken in steken partijkantoren in de fik en plunderen winkels om kadotjes uit te delen aan kansarme armoedzaaiers. Kan ik subsidie krijgen voor dat boek, bij de Geert Mak Foundation ofzo..

Anoniem zei

HAHAHA Zeg dat die gulle anonieme gever niet uit de vooraanstaande adelijke familie Six komt waarover Mak een boekje meende te moeten opendoen, herstel, die Mak een heel boek waard vond om aanzienlijk verheffend en eerzaam zijn spaargeld aan te verdienen zeg maar om een pied a terre van hoofdstedelijke allure in de buurt van het paleis aan te kunnen houden bijvoorbeeld. Dubbel en dwars verdiend. Ga maar een schrijver voordragen via de uitgeverij industrie die vd Universiteit Groningen ofzo.

Anoniem zei

Die ketting die hij draagt op de foto mochten wij vroeger op de kleuterschool om als we naar de wc mochten.

Land of the Free. Home of the Brave

  Going Underground @GUnderground_TV From the country that lectures the world on freedom and press and democracy: State troopers are sent to...