zondag 13 juli 2014

NOS Propaganda

Ik kijk en luister al jaren niet meer naar de NOS-berichtgeving, maar de zionistische lobby bij de NOS schijnt weer op volle toeren te draaien:


Clara Legene heeft een facebookpagina geopend waar je foute feiten in het journaal kunt melden: https://www.facebook.com/foutefeiten/info
84 doden en 625 gewonden.
Ankie Rechess berichtte gisteren in Nieuwsuur dat er 1 Israëlische dode was en 1 Israëlische gewonde. Monique van Hoogstraten in datzelfde Nieuwsuur: er zijn aan Israëlische zijde nog geen doden of gewonden gewonden gevallen.


Een verzamelplaats voor aantoonbaar onjuiste FEITEN in de berichtgeving over het Midden-Oostenconflict van de publieke omroep.
Community: 197 mensen vinden dit leuk.



Home » Moslims en samenleving » ‘NOS moet zich schamen’, maar weet niet waarvoor
‘NOS moet zich schamen’, maar weet niet waarvoor

‘NOS moet zich schamen’, maar weet niet waarvoor

‘Shame on you NOS!’
Verbaasde uitdrukkingen op de gezichten van Haagse voorbijgangers als een menigte met Palestijnse vlaggen en ‘Palestina Vrij!’ scanderend langs hen voorbijtrekt. Nog verbaasder is de aanwezige NOS-verslaggeefster, die leuzen aanhoort als: ‘Shame on you NOS!’ en zelfs ‘NOS schande, bloed aan je handen’. Niet verbaasd zijn zij, die de afgelopen dagen social media in de gaten hebben gehouden. Sinds de escalatie in de Gazastrook, waarbij inmiddels meer dan 100 Palestijnen zijn omgekomen, worden op Facebook massaal protestberichten gedeeld. Protestberichten, die vooral protesteren tegen de berichtgeving, die in hun ogen eenzijdig is. En daarbij gruwelijke foto’s van gewonde kinderen, met bijschrift: ‘De Nederlandse media zal je deze beelden niet tonen.’ De berichten werden gedeeld en gedeeld en zorgden voor een zeer hoge aanmelding voor de demonstratie tegen het leed in de Gazastrook en tegen de muur, die vandaag begon op het Spuiplein in Den Haag. Niet eerder zag ik dan ook een demonstratie tegen het geweld in Palestina met zoveel mensen. Hoeveel precies, is gissen. De NRC spreekt van 500, de NOS van duizenden  en een woordvoerder van een van de organisators van de protestmars, ‘Youth for Palestine’, spreekt zelfs van minimaal 7500 demonstranten.
‘Eenzijdige berichtgeving’Het publiek op het Spuiplein is divers. Jonge allochtone jongeren zijn in de meerderheid, maar er zijn ook moeders met buggy’s en autochtone bejaarden op de demonstratie afgekomen. Ze zijn hier om hun solidariteit te tonen, maar in elk gesprek komt de berichtgeving van de Nederlandse media ter sprake. ”De Nederlandse media vertellen wel over een raketje van Hamas, maar zwijgen over de doden, die er vallen in Gaza,” meent een van oorsprong Palestijnse jongen, gehuld in de vlag van zijn vaderland. “De Nederlandse media zijn nog steeds pro-Israël. Dat komt ook door de sterke Israëlische lobby. Als er een medium kritisch durft te zijn, wordt het meteen op de vingers getikt door het CIDI,” valt een andere demonstrant hem bij. Een van de woordvoerders van ‘Youth for Palestine’ vindt het schandalig dat er door de Nederlandse politiek en media wordt gedaan alsof Israël zich op dit moment verdedigt tegen de raketaanvallen van Hamas: “Het is precies andersom. Hamas probeert zich te verdedigen tegen Israël.”
NOS: ‘Wij zijn objectief’De aanwezige verslaggeefster van de NOS zegt geschrokken te zijn van de kritiek omtrent haar werkgever. “Ik denk echt dat wij een medium zijn, dat zo objectief mogelijk opereert. Wij bespreken in elke vergadering of we objectief berichten over de zaak en dat doen we volgens mij.  We hebben zelfs twee correspondenten, één in Israël en één in Gaza.” Volgens de verslaggeefster krijgen ze andersom net zoveel klachten van mensen, die vinden dat ze te pro-Palestina zijn. “Maar ik heb niet het gevoel dat we een kant kiezen.”
Ophef over hakenkruisDe aanwezige jongeren nemen geen genoegen met dit antwoord. Zeker niet als ze via hun smartphones hoogte krijgen van verslagen over de ruim twee uur durende protestmars. De focus wordt gelegd op een vlag met een hakenkruis. “Kijk, dit bedoelen we nou,” vinden drie jongens, die een Palestinavlag omhoog houden, “als je om je heen kijkt zie je alleen maar normale borden en vlaggen, maar dan wordt één zo’n stom bord eruit gepikt om ons te framen.” Een jonge demonstrante met een Palestijnse vlag op haar wang geschminkt knikt instemmend. “Bovendien heeft de organisatie die vlag veroordeeld en gevraagd om hem weg te doen, dus dat is niet waar deze demonstratie om draait,” vindt ze. Inderdaad worden we met name omringd met vlaggen van landen: Palestijnse, maar ook Marokkaanse en Turkse vlaggen en borden met leuzen als: ‘boycot Israel’, ‘Shame on you NOS/PVDA’ ‘Stop het bloedbad in Gaza’ en diverse borden met een foto van de 16-jarige Palestijnse jongen, die vorige week in de media kwam, nadat hij in brand was gestoken als vergeldingsactie voor de drie ontvoerde en gedode Israëlische jongens. Om half zeven eindigt de protestmars na een middagvullend programma, bestaande uit anderhalf uur speeches en twee uur lopen door de hofstad, bij het eindpunt: Den Haag Centraal. De organisatie vraagt mensen een rij te vormen voor een laatste speech, maar veel mensen kiezen ervoor het station binnen te gaan. De demonstranten kwamen uit heel Nederland (van Purmerend tot Enschede) en het duurt inmiddels nog maar drie uurtjes voor de iftar aanbreekt.
Benieuwd naar beelden van de speeches en de mars? Hou onze website dan goed in de gaten.
Maandag volgt een uitgebreide sfeerreportage.

Geen opmerkingen: