woensdag 4 juni 2014

Kabinet Steunt Zionistische Terreur

Anoniem heeft een nieuwe reactie op uw bericht "De Mainstream Pers 225" achtergelaten: 

Israëliërs vernietigden 1500 fruitbomen van de Tent of Nations (West-Bank), een project met een christelijke eigenaar.

Oorverdovende stilte bij de ChristenUnie die toch altijd snel reageert als Christenen onrecht wordt aangedaan door niet-Christenen. 

Het Nederlandse kabinet van 'liberalen' en 'sociaal democraten' steunt in de praktijk van alledag de Israelische terreur tegen de Palestijnse bevolking. Hier lacht de Nederlandse PVDA-minister van Buitenlandse Zaken, Timmermans, premier Netanyahu vriendelijk toe.

Zaterdag 22 juni 2013 schreef ik op deze weblog:

Afgelopen zondag bezocht ik samen studenten die zich specialiseren in het internationaal humanitair recht, het Palestijnse dorp Nahalin. Ik sprak daar met Daoud Nassar.

Daoud Nassar is een christelijke Palestijn uit Bethlehem die boven het Palestijnse dorp Nahalin vruchtbaar landbouwland heeft met olijfbomen, druivenranken, fruit- en vruchtbomen. De 43-jarige bedrijfskundige, landbouwer en Lutheraans vredesactivist leidde ons rond over zijn land dat op 950 meter hoogte ligt en waar vandaan men bij helder weer de Israëlische stad Ashkelon en de glinsterende Middellandse Zee kan zien. Sinds eind jaren tachtig wordt het grondgebied van Nassar, die eigenaar is van 40 hectare land, steeds verder ingesloten door illegale Joodse nederzettingen op de bezette Westbank. Hoewel hij met officiële documenten uit zowel de Ottomaanse periode als uit de tijd van het Britse mandaat tegenover Israelische rechters heeft aangetoond dat hij de rechtmatige eigenaar van de grond is, wordt hij al decennialang door zowel de zionistische overheid, Israëlische militairen als Joodse kolonisten permanent geïntimideerd en zelfs geterroriseerd. Zo werden tenminste 250 olijfbomen op zijn land omgezaagd in een poging hem te verdrijven. Bovendien worden hij en de bewoners van Nahalin bedreigd door gewapende Joodse fundamentalistische extremisten, die plotseling in de lucht beginnen te schieten. Op die manier proberen ze het leven van de Palestijnse burgers tot zo’n hel te maken dat zij zich gedwongen zien te verdwijnen. Gedocumenteerd tonen de woorvoerders van Palestijnse mensenrechtenorganisaties als Ensan, Badil, Defence for Children International, Addameer, Al Haq dat de ‘stille etnische zuivering’ van bezet Palestijns gebied onverminderd doorgaat. En dit gebeurt zowel via de dagelijkse zionistische terreur in bezet gebied als door officiele confiscatie van hun land. Nadat intimidatie en terreur in het geval van Daoud Nassar niet had gewerkt verschenen op een dag zionistische afgevaardigden op zijn land om hem een blanco cheque aan te bieden. Hij mocht zelf het bedrag invullen wat hij voor zijn grond wilde hebben. Nassar wees het aanbod vriendelijk maar resoluut af en legde de Joodse Israeli’s uit dat zijn land onbetaalbaar was om de simpele reden dat het zijn hele bestaan omvat en dat van zijn familie die hier al zo lang leeft. Hij is hier in een grot geboren, het zweet van zijn grootvader heeft hier de vruchtbare grond besprenkeld. Dit gebied was alles dat hij bezit, zijn ziel is aan het land verbonden. God heeft geen bezwaar gehad dat hij hier leeft. Waarom zouden de zionisten dan bezwaar kunnen hebben? Hij doet niemand kwaad, hij is zelfs een christelijke vredesactivist wiens familie eeuwenlang vreedzaam met Joden heeft samengewoond, tot in 1947 de gewelddadige etnische zuiveringen begonnen onder leiding van de zionistische aartsvader Ben Gurion en zijn militairen. 

De Palestijnse vredesactivist Daoud Nassar voor een mozaiek van een Palestijn en een Jood die vreedzaam naast elkaar leven.

Morgen meer over Daoud Nassar. U kunt alvast hier meer achtergrond informatie over hem en zijn familie lezen, waardoor u een indruk zult krijgen van zijn situatie, en duidelijk zal worden dat de PVDA-minister Timmermans terreur steunt.



Daoud Nassar





Daoud Nassar toont schilderingen van zijn vader, grootvader en oom in de vroegere woonruimte van zijn ouders en grootouders op het land van de 'Tent of Nations'. December 2011.
"We refuse to be enemies": tekst op de grenssteen van 'Tent of Nations',gericht op Israëlische settlers in de omgeving om hen af te houden van het aanrichten van vernielingen. December 2011.
Toegang tot de ondergrondse gebedsruimte van de 'Tent of Nations' bij Bethlehem in een opnieuw uitgegegraven herdersgrot. December 2011.
Daoud Nassar (Beit Jala18 oktober 1970) is een Palestijnse bedrijfskundige en landbouwerLutheraans vredesactivist en oprichter en directeur van het vredesproject "Tent of Nations ", ten zuidwesten van Bethlehem. Nassar is getrouwd met de docente computerwetenschappen Jihan Hawwash. Het echtpaar heeft drie kinderen. Daoud Nassar is een zoon van de christelijke Palestijnse boer Bishara Nassar († 1976). Hij wordt geïnspireerd door de geweldloosheid van Mahatma Ghandi enMartin Luther King. Zijn familiebezit ligt negen mijl ten zuidwesten van Bethlehem.


Inhoud

   [verbergen

Jeugd en opleiding[bewerken]

Nassar bracht zijn jeugd door in Bethlehem. Hij deed in 1989 zijn eindexamen aan de Evangelisch-Lutherse school Talitha Kumi in Beit Jala. Door persoonlijke contacten van een leraar kon hij zijn middelbare schoolopleiding doen aan de Bijbelschool Schloss Klaus in Oostenrijk, hij deed in 1991 eindexamen in Kirchdorf an der Krems. Daarna keerde hij terug naar Palestina, studeerde bedrijfskunde aan de University of Bethlehem en voltooide die met een Master. Na eerst een jaar in Bethlehem gewerkt te hebben, voltooide hij in 1997/1998 aan de University of Applied Sciences in Bielefeldeen postgraduaat "International Tourism Management". Sinds zijn schooltijd heeft Nassar zich intensief beziggehouden met jeugdwerk en nam deel aan verschillende uitwisselingsprogramma's. Hij was coördinator van het Zweedse project "Youth Action Plan for Human Rights" in Bethlehem. Hij werkte beroepsmatig in het toerisme voor pelgrims in de Lutherse Kerk in Bethlehem. Sinds september 2000 is hij directeur van de "Tent of Nations" en organiseert internationale bijeenkomsten voor jongeren op het oude boerenbedrijf van zijn familie. Ze werken er mee bij de aanplant, de verzorging van het terrein en de oogst. Daoud Nasser houdt wereldwijd lezingen en verzamelt fondsen voor zijn project en organiseert er culturele en religieuze evenementen. Daoud Nasser en zijn medewerkers hebben oude, ondergrondse herdersgrotten opnieuw uitgegraven, en er waterbassins, ontmoetingsruimten en een kapel in aangelegd. Hij heeft zijn hele project voorzien van eigen zonne-energie en eigen afvalverwerking.

"Tent of Nations"[bewerken]

"Tent of Nations" ziet zich als symbool van christelijk pacifisme en wil uitgroeien tot een ontmoetingscentrum en een belangrijke alternatieve pelgrimsplaats in de Palestijnse bezette gebieden, vooral voor jonge mensen. Elk jaar slaan veelal christelijke jongerengroepen uit Europa hun tenten op in de "Tent of Nations" om mee te werken in de keuken, de winkel, het kantoor, en bij de verzorging van het land en de dieren. Nassar stelt zich daarbij tot doel om vrede en begrip tussen mensen uit verschillende landen en culturen te bewerkstelligen. Hij ontvangt daarom steeds vaker nieuwsgierige Israëlische groepen, soms ook uit de omringende plaatsen. Bij de ingang van zijn terrein heeft hij een grenssteen opgericht met de tekst: “Wij weigeren vijanden te zijn”. Onder het juridische eigendom van het "Bethlehem Bible College", hebben Daoud Nassar en zijn Palestijnse projectmanagers een beschermingscomité opgericht, dat er sinds 2000 voor moet zorgen dat dit internationale vredeskamp verder kan worden ontwikkeld. Thans wordt "Tent of Nations" gesteund door vriendengroepen over de hele wereld.
"Tent of Nations" heeft ook een plaatselijke opbouwfunctie. Regelmatig verblijft er bijvoorbeeld een groep van ongeveer 30 christelijke Palestijnse jongeren van 16 tot 30 jaar, die opgoeien in de door muren en checkpoints afgesloten steden Bethlehem, Beit Sahur en Beit Jala. Door mee te werken op het land, leren de jongeren dat hun stad ook nog een omgeving kent, waar zij historisch in geworteld zijn. Een ander educatief project betreft ontmoetingen tussen christelijke en moslimjongeren, de laatsten veelal nakomelingen van Palestijnse vluchtelingen die tijdens de Nakba in 1948 en de Zesdaagse Oorlog in 1967 door de Israeli waren verdreven en er zich als afzonderlijke groep in en om het toen nog bijna geheel christelijke Bethlehem hadden gevestigd.

Dreigende confiscatie[bewerken]

Op 14 februari 2012 werd de familie Nassar bezocht door de Civil Administration, het Israëlische bestuursorgaan dat op de Westelijke Jordaanoever opereert. De Civil Administration is een onderdeel van een grotere entiteit, bekend als Coordinator of Government Activities in the Territories (COGAT), die een eenheid is van het ministerie van defensie van Israël. De Civil Administration heeft bij de familie Nassar de boodschap achtergelaten dat de zij 'illegaal' aanwezig zou zijn op het land waar zij wonen. Daoud Nassar kreeg 45 dagen om in beroep te gaan. De Nederlandse kerkelijke organisatie "Kerk in Actie" riep op om de familie Nassar te steunen en voor ze te bidden.[1] Tot nu toe heeft Daoud Nassar zijn zaak tot op het niveau van het Israëlisch Hoog Gerechtshof gewonnen.

Prijzen[bewerken]

Daoud Nassar is al voor verschillende vredesprijzen genomineerd en ontving in 2007 in Rottenburg am Neckar de “Michael Sattler Peace Prize” van het Duitse doopsgezinde Peace Committee.

Externe link[bewerken]




Bronnen, noten en/of referenties




In de grot waar de familie Nassar woonde met portretten van zijn voorvaderen
 die hier al tijdens de Ottomaanse tijd het land bezaten en bewerkten

http://stanvanhoucke.blogspot.nl/search?q=tent+of+nations
Valkley before and after destruction of trees, from Daoud Nassar
Valley before and after destruction of trees, from Daoud Nassar


Tent of Nations trees, terraces destroyed by Israeli military



The following alert is circulated by the Faith Forum on Middle East Policy
Tent of Nations, a peace project located on the 100-acre Nassar family farm near Bethlehem, came under attack on May 19 by the Israeli military. Between 1,500 and 2,000 mature, fruit-bearing apricot and apple trees and grape vines were destroyed along with terraced land, according to a report by Friends of Tent of Nations North America (FOTONNA).
Tent of Nations operates by the motto, “We Refuse to Be Enemies,” hosting international visitors and volunteers, offering activities for local youth, and running educational projects for women in a nearby village.
The Nassar family has papers showing purchase of the land by Daher Nassar in 1916, and they have been working through Israeli military and civil courts for over 20 years to re-register the land in their name. FOTONNA reports, “In late April, the Israeli military authorities placed a warning on the land declaring that the trees were planted on ‘State Land’ and should be ‘evacuated.’” FOTONNA notes that an appeal was filed on May 5, yet while the legal process was still underway, the described destruction took place on May 19 without warning.
The situation of the Nassar family is but one of countless examples of Palestinians who live under the threat of land confiscation or whose land has already been taken by the Israeli government. B’Tselem, an Israeli human rights organization, reports on the process by which Israel takes control of Palestinian land, explaining, “The principal tool used to take control of land is to declare it ‘state land.’... Other methods employed by Israel to take control of land include seizure for military needs, declaration of land as ‘abandoned assets,’ and the expropriation of land for public needs.”
Israeli confiscation of occupied Palestinian land serves the illegal settlement enterprise in the West Bank. As B’Tselem explains, “Despite the diverse methods used to take control of land, all the parties involved - the Israeli government, the settlers, and the Palestinians - have always perceived these methods as part of a mechanism intended to serve a single purpose: the establishment of civilian settlements in the territories … Moreover, since this purpose is prohibited under international law, the methods used to secure it are also unlawful."
The Nassars’ 22-year struggle must come to an end along with all illegal confiscation of Palestinian land by the Israeli government. Contact your elected official today to bring this urgent matter to their attention.
The illegal and unjust confiscation and destruction of property will not serve the interests of peace nor ensure security for Israelis or Palestinians.
Write your senators and representative and urge them to ask the State Department to question the Israeli government about the destruction of the Nassar property, to insist that the Israeli military conduct no further destructive action on the property, and to raise with the Israeli government the broader issue of their confiscation of Palestinian land.
For further action: In addition to writing to members of Congress, you can take action by signing the FOTONNA petition which will be sent to a number of U.S. and Israeli officials.




Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...