zondag 30 juni 2013

The USA Versus Europe

En let u nu op hoe de Nederlandse mainstream media die niets uitzoeken gaan reageren en hoe onze immer wakkere volksvertegenwoordigers in het geweer komen, of beter nog, niet werkelijk stappen zullen eisen tegen de Obama-regering. Ze verkopen liever zichzelf en de Nederlandse bevolking uit.

Attacks from America: NSA Spied on European Union Offices

By Laura Poitras, Marcel Rosenbach, Fidelius Schmid and Holger Stark
June 30, 2013 "Information Clearing House - "Spiegel" -- America's NSA intelligence service allegedly targeted the European Union with its spying activities. According to SPIEGEL information, the US placed bugs in the EU representation in Washington and infiltrated its computer network. Cyber attacks were also perpetrated against Brussels in New York and Washington.
Information obtained by SPIEGEL shows that America's National Security Agency (NSA) not only conducted online surveillance of European citizens, but also appears to have specifically targeted buildings housing European Union institutions. The information appears in secret documents obtained by whistleblower Edward Snowden that SPIEGEL has in part seen. A "top secret" 2010 document describes how the secret service attacked the EU's diplomatic representation in Washington.
The document suggests that in addition to installing bugs in the building in downtown Washington, DC, the EU representation's computer network was also infiltrated. In this way, the Americans were able to access discussions in EU rooms as well as emails and internal documents on computers.
The attacks on EU institutions show yet another level in the broad scope of the NSA's spying activities. For weeks now, new details about Prism and other surveillance programs have been emerging that had been compiled by whistleblower Snowden. Details have also emerged that the British intelligence service GCHQ operates a similar program under the name Tempora with which global telephone and Internet connections are monitored.
The documents SPIEGEL has seen indicate that the EU representation to the United Nations was attacked in a manner similar to the way surveillance was conducted against its offices in Washington. An NSU document dated September 2010 explicitly names the Europeans as a "location target"
The documents also indicate the US intelligence service was responsible for an electronic eavesdropping operation in Brussels. A little over five years ago, EU security experts noticed several telephone calls that were apparently targeting the remote maintenance system in the Justus Lipsius Building where the EU Council of Ministers and the European Council is located. The calls were made to numbers that were very close to the one used for the remote administration of the building's telephone system.
Security officials managed to track the calls to NATO headquarters in the Brussels suburb of Evere. A precise analysis showed that the attacks on the telecommunications system had originated from a building complex separated from the rest of the NATO headquarters that is used by NSA experts.
A review of the remote maintenance system showed that it had been called and reached several times from precisely that NATO complex. Every EU member state has rooms in the Justus Lipsius Building that can be used by EU ministers. They also have telephone and Internet connections at their disposal.

Take Action
Campaign to End NSA Warrantless Surveillance Surges Past 500,000 Signers: Tim Berners-Lee, Inventor of the World Wide Web, Joins Half Million Users in Opposing NSA Dragnet Surveillance
What's your response? -  Scroll down to add / read comments 

13 opmerkingen:

Ron zei

Het gevaar van de digitalisering van kranten. Vandaag kan je alleen als je goed zoekt zowel op de Volkskrant-site als op de NRC-site een kleine link naar dit onderwerp vinden (want eergisteren al geplaatst en er is zoveel nieuws te melden, over de Tour de France etc................Stel je voor dat er geen papieren kranten meer zouden zijn......Hoewel...In de Volkskrant van vandaag is het niet belangrijk genoeg om op de voorpagina te zetten,maar staat er een klein stuk op pagina 2. Op de voorpagina staat een stuk over de Mazelenepidemie, dat doet het beter in de losse verkoop..........
Blijkt dus dat "Europa" zo in de tang zit van de VS dat ze er niks aan kan doen zonder consequenties voor haarzelf.........

Ron zei

De Volkskrant is blijkbaar meer geinteresserd in het luisteren naar coureurs in een wielerronde dan het afluisteren van Europa door de VS .Op pagina 3, de belangrijkste pagina van de krant , "Wie LUISTERT er nog naar de coureur ?" Met foto (halve pagina)..............

stan zei

ron,

het kenmerk van een goed krant is dat hij aan follow-ups doet. bovendien dient het nieuws in een context te worden geplaatst, zeker wanneer het zo belangrijk is. de digitalisering maakt dit juist mogelijk! daarom is het zo opmerkelijk dat de Nederlandse mainstream hier doorgaans niets mee doet.

Ron zei

Het opmaak van de home-pagina's van de digitale sites van de Volkskrant en de NRC zijn waardeloos, vaak lijkt het wel of je een weggooikrantje in de trein leest.Doorgaans wordt al het nieuws aan de lopende band achter elkaar gepresenteerd zonder dat belangrijk nieuws zichtbaar blijft. Als er veel items zijn ,al zijn het waardeloze onderwerpen, dan is een belangrijk onderwerp als dit zo weer verdwenen, zoals je vandaag zag. Tenzij er een Hollande of een Merkel iets over te zeggen heeft en dan wordt dat weer even genoemd.Pas aan het eind van de dag verscheen er op de Volkskrant site een "Terugblik....... ?" Daar wordt overigens snel alles op een hoop gegooid en moet je even zoeken om te lezen dat bijv. per maand een half miljard telefoontjes ,e-mails en smsjes worden gemonitord in Duitsland( hoe zit dat met Nederland?)........Hot nieuws dat wordt weggestopt in een "weekend-terugblik".......... Blijkt het nu wel op de voorpagina van de NRC te staan, maar op hun website vindt je het alleen in een van de kleine links omdat Duitsland heeft gereageerd gewoon tussen de Fyra en zomergasten item etc. Natuurlijk heeft digitalisering oneindige mogelijkheden maar de realiteit is anders. De sites lijken op de jongere snel zappende generaties met hun smartphones,ipads e.d. te zijn gericht.....en gemaakt door jonge onervaren journalisten/redacteuren.

Ron zei

De follow -ups en de context , natuurlijk. Maar dat heeft alleen zin als de berichtgeving uberhaupt (iets langer) zichtbaar is en niet snel weggedrukt wordt door onzin items; dat maakt digitalisering ook mogelijk............

stan zei

wat de angelsaksische media doen is onderaan een artikel verwijzingen geven naar de follow ups en wat eraan vooraf ging. het werkelijke probleem ron is dat in nederland journalistiek niet gezien wordt als een vak. er bestaat hier ook geen serieuze geinstitutionaliseerde mediakritiek. het niveau op de universiteiten mbt journalistieke opleidingen is beschamend laag.

Ron zei

toch nog even dit: vandaag op de Volkskrant-site al helemaal niets meer hierover,ja ergens helemaal onderaan een linkje........Maar Snowden vroeg wel asiel aan in Nederland. Jaja we zijn genoemd .............In de Vokskrant zelf staat er iets op pagina 6 en dan alleen over het afluisteren van EU gebouwen(?) ........ En wat staat er bovenaan "Natuurlijk wordt Europa door de VS bespioneerd"( Ben Bot aan 't woord) en " De onrust over de afluisterpraktijken van de Amerikanen groeit nog altijd. Maar hoe verassend is het nu helemaal dat de VS alles nalopen" Een onnozel stuk met boze Hollande en Merkel en het gevaar dat met teveel kritiek we per jaar zo'n 100 miljard euro kunnen mislopen,met als enige nederlander europarlementarier van Baalen aan 't woord die zegt dat Europa moet dimmen ( ? ) met hun kritiek op de VS........Een podium voor Ben Bot en van Baalen ...en verder ..................Je zou je werkelijk moeten schamen als je bij de Volkskrant werkt.......

Ron zei

Het niveau op universiteiten mbt vele opleidingen is beschamend laag. Het zijn efficiente broodjesfabrieken geworden. voor elk afgebakken broodje wordt er subsidie gegeven...............zoals pas in de Groene stond, managers bepalen vaak het efficiente beleid etc.
Nu was het al niet zo best gesteld met de kwaliteit maar de laatste 20 jaar is het snel achteruit gegaan.
Universiteiten waren altijd al bolwerken van intellect, instituten met totaal geen verbintenis met de bevolking etc etc..... een enkele medewerker zal trots zijn dat hij zelf ook ooit een paar weken in een fabriek gewerkt heeft of iets dergelijks, en dan meestal als vakantiebaantje.......................
Kennis/intellect zou niet centraal moeten staan op universiteiten ,en zowiezo in de samenleving , wat nu wel zo is, maar intelligentie,wat veel meer inhoud dan een beetje filosofie of ethiek ..........
Het belang van kennis ( en ook geschiedenis ) is zwaar overschat,is helemaal doorgeslagen, is een eigen authoriteit geworden,(meestal tbv de economie, als het al tbv het welzijn van mensen is dan via de economie..... ) terwijl het ten dienste zou moeten staan van die intelligentie .
Met die intelligentie zijn wezenlijke veranderingen mogelijk, niet met kennis/intellect/intellectuelen etc etc.(intellectuelen zijn ten aller tijden corrumpeerbaar en dat zie ook overal om je heen.Een zich intelligent ontwikkeld mens niet.)
Het intelligentie-nivo van de meeste hoogleraren is belabberd en dan bedoel ik echte intelligentie en niet de afgezwakte vorm van hoe je met kennis kan omgaan, dat is een onderdeel van intellect etc etc
Maar kom daar maar 'ns mee op univerisiteiten ,op al die eilandjes,al die wedijverende toko's, bij al die zogenaamde "autoriteiten"( het zijn meer curiositeiten) etc etc, .....wordt je gewoon uitgelachen........door intellectuelen............veel te veel eigenbelang(macht.prestige etc) op het pluche.......Zag pas een paar afleveringen van een progamma van het humanistisch verbond met de 'guitige' Clairy Polak (?), altijd goed voor een progammalange ironische lach (want weer een lucratieve snabbel) ook wanneer er helemaal geen aanleiding voor is, een progamma over identiteit. Telkens met een paar andere hoogleraren. Werkelijk tenenkrommend wat daar uitgekraamd wordt. Eigengereide "Deskundigen" , stuk voor stuk van het kaliber Geert Mak, welbespraak en intellectueel, maar zonder enige intelligentie............Voor elke deskundige uitwijding zou je met gemak een andere "deskundige" kunnen vinden die precies 180 graden het tegenovergestelde zal zeggen......

Ron zei

Ik dacht laat ik 'ns kijken naar die journalistieke opleidingen op de universiteiten. Kwam direct aL op de site van de VU en las tot mijn verbazing, of beter ontzetting , het volgende : " Meestal zijn het collega’s die bepalen of journalisten een goed journalistiek product hebben gemaakt. In het masterprogramma Journalistiek van de VU wordt de kwaliteit van journalistiek juist beoordeeld vanuit de GEBRUIKER(?) ervan: het publiek. Uit onderzoek(?) blijkt dat mensen journalistieke producten waarderen ALS ZIJ IETS TOEVOEGEN AAN HUN KWALITEIT VAN LEVEN. GOEDE EN BETROUWBARE INFORMATIE LEVEREN IS NIET LANGER GENOEG. Niet alleen ONDERWERPKEUZE, maar juist ook de journalistieke benadering, het taalgebruik en de opbouw bepalen of het nieuws AANSLUIT BIJ DE BEHOEFTEN(?) en interesses(?) van de lezers of kijkers. Het programma Journalistiek van de VU staat in het teken hiervan en is hierdoor uniek in inhoud en profilering. "
De vermarkting van de journalistiek.....
Hoe mainstream wil je journalisten opleiden?

Ron zei

http://www.vu.nl/nl/opleidingen/masteropleidingen/opleidingenoverzicht/i-l/journalistiek/waarom-aan-de-vu/index.asp

Ron zei

Lachertje natuurlijk dat er ook nog staat dat je na deze 1-jarige(!!) master ineens als ONDERZOEKSJOURNALIST aan de slag kan.........."Je hebt een achtergrond die je in staat stelt het nieuws onbevooroordeeld te benaderen en vanuit zijn maatschappelijke context. " ...Waar je verwacht dat je die pas na jaren zou kunnen opbouwen, heb je na 1 jaar ineens een achtergrond etc.etc. "Daarbij heb je een scherp oog voor de CONSEQUENTIES(????) die jouw berichtgeving kan hebben voor het publiek. " Consequenties???? Waar staat er iets over ethiek ,waarheidsvinding,verantwoordelijkheid van journalistiek als cotrole orgaan....nergens......
Om te lachen was het niet om te huilen..............http://www.vu.nl/nl/opleidingen/masteropleidingen/opleidingenoverzicht/i-l/journalistiek/waar-word-je-voor-opgeleid/index.asp

Ron zei

(nog even dit.)Bachelor-studie journalistiek Windesheim.............pffff...........lijkt wel een middelbare school, hooguit mbo ......heeft toch niks met een serieus te nemen studie journalistiek te maken.......bijv. je leert "hoe je op een creatieve(?) manier journalistieke producten(?) maakt waarbij je altijd de doelgroep(?) goed voor ogen houdt"......en"In je derde jaar geef je kleur(?) aan je opleiding met een zelf te kiezen minor bijv. onderzoeksjournalistiek"......'Waar je o.a.leert hoe hoe je zaken onthult die het daglicht niet kunnen verdragen"(?) Onderzoeksjournalistiek,is ondeugend en (dus) weggedrukt als keuzeminor in het derde jaar.Zijn ze helemaal gek geworden.
Werkelijk een broedplaats voor mainstream van de ergste soort. Zouden ze per direct moeten sluiten.

Ron zei

http://www.windesheim.nl/studeren/opleidingen/taal-media-en-communicatie/journalistiek/inhoud-opleiding/

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...