zondag 16 mei 2010

Nederlandse Oorlogsmisdadigers Ongestraft 2

'EXECUTIES' ???


De taal van oorlogsmisdadigers en hun opdrachtgevers is altijd belangrijk om te analyseren. De christelijke regering die we nu hebben spreekt van 'EXECUTIES' om toch nog via de taal een schijn van legitimiteit te verstrekken aan illegale oorlogsmisdrijven. EXECUTIES? Dit is de officiele omschrijving van executie:

Voorafgaand aan de uitvoering van de straf (dit wordt een executie genoemd) wordt de dader (eerst: verdachte) berecht en indien schuldig bevonden veroordeeld. De ter dood veroordeelde wordt doorgaans niet onmiddellijk ter dood gebracht, doch veelal voorgaand aan de executie gevangen gehouden, eventueel in verband met het instellen van een rechtsmiddel (hoger beroep of een verzoek om gratie), teneinde de voltrekking af te wenden. Op de dag van de executie wordt de veroordeelde overgebracht naar de plaats waar het vonnis wordt uitgevoerd. Vervolgens vindt de executie plaats volgens een vastgesteld protocol door een van overheidswege bevoegd persoon (de beul) of personen.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Doodstraf

De lafheid dan wel onnozelheid van journalisten die deze verkrachte taal gebruiken. Vanwaar ook die denderende stilte in Nederland rondom dit onderwerp?

1 opmerking:

AdR zei

Het Chinees-Indisch restauriant heet intussen Indonesian restaurant of Takeaway.
It never happened, om met Pinter te spreken.
Er zijn Nederlanders gesneuveld "in Indonesië" hoorde ik weer op 4 mei.
Aan de adembemende schijnheiligheid van de roofstaat aan de Noordzee is sinds de dagen van Multatuli eigenlijk niets veranderd.

Hee, nu heb ik er wel woorden voor.