maandag 28 september 2009

De Israelische Terreur 951

Ik kreeg dit bericht:

Anoniem heeft een nieuwe reactie op uw bericht "De Israelische Terreur 949" achtergelaten:

De SGP is voorzitter van de commissie Irael geworden in het Europees parlement.
Kunnen zij een scheiding maken tussen god en internationaal recht?

En inderdaad:

Bas Belder (SGP) is Voorzitter EP-delegatie voor de betrekkingen met Israël

Zie: http://radio.tros.nl/?page=detail&p=37838&type=blogs&col=right&userPage=kamerbreed

Het officiele standpunt van de christen fundamentalisten van de SGP ten aanzien van 'de joodse staat' is het volgende:

Israël

De SGP is solidair met het Joodse volk en de staat Israël...

Voor de SGP is solidariteit met het Joodse volk onopgeefbaar. In het verlengde daarvan, zetten we ons in voor een veilig bestaan van de staat Israël op het grondgebied dat het volk door God is toegewezen. Die solidariteit hebben we tot uitdrukking gebracht in artikel 29b van ons Program van Beginselen:

“Gods hand leidt het wereldgebeuren, en daarmee ook het ontstaan, voortbestaan en verdwijnen van volken. Israël, als volk van het oude verbond, neemt daarbij een bijzondere plaats in: de Joden zijn de “beminden om der vaderen wil”, die door de HEERE hun land toebedeeld kregen, zoals beschreven is in het Oude Testament. De meest wezenlijke belofte van het genadeverbond is, dat Christus de Enige Naam tot zaligheid is voor Jood en heiden.

Zie: http://www.sgp.nl/Page/nctrue/sp685/letter=I/standid=1809/index.html


Tegelijkertijd is het officiele standpunt van de christen fundamentalisten met betrekking tot een miljoen Nederlanders die islamiet is en de meer dan 13 miljoen islamieten in Europa het volgende:

De SGP ziet de islam als een godsdienst die de stabiliteit van onze democratie en maatschappij in gevaar brengt. De invloed van deze godsdienst, die mensen van het heil afvoert, moet daarom tegengegaan worden.

Zie: http://www.sgp.nl/Page/nctrue/sp685/letter=I/standid=1816/index.html

Voor alle duidelijkheid: christen fundamentalisten geloven dat er maar 1 god is en dat is hun god, met andere woorden: christen fundamentalisten van de SGP beschouwen ook het jodendom als een dwaalleer, zoals onder andere uit deze zin blijkt: De meest wezenlijke belofte van het genadeverbond is, dat Christus de Enige Naam tot zaligheid is voor Jood en heiden.

Kortom, het Europese parlement heeft als voorzitter van de commissie die de Europese politiek tegenover Israel uitstippelt een man benoemd die rotsvast gelooft dat 'de staat Israël op het grondgebied' is gevestigd 'dat het volk door God is toegewezen'. Met andere woorden: dat het internationaal recht ondergeschikt is aan de wil van hun god, en dat de democratie daar geen verandering in kan brengen.

Het feit dat een SGP-er namens de Europese Unie een belangrijke stempel kan drukken op de politieke koers van Europa ten aanzien van 'het uitverkoren volk in het beloofde land' getuigt hoe corrupt en failliet de westerse parlementaire democratie is geworden. We leven in een totalitaire tijd. De parlementaire democratie is een farce geworden. We staan aan de vooravond van een nieuw fascisme.

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Weet iemand wat het antwoord is van de SGP op de vraag of zij van mening zijn dat Israel zich aan internationaal recht en mensenrechten moet houden?

stan zei

anoniem, ik ga ervan uit dat alle europarlementariers dit weten. het antwoord is dat god's wet boven alles gaat, aangezien '“Gods hand het wereldgebeuren [leidt], en daarmee ook het ontstaan, voortbestaan en verdwijnen van volken. Israël, als volk van het oude verbond, neemt daarbij een bijzondere plaats in.' het staat er letterlijk.

stan zei

anoniem

stel jezelf de vraag: hoe kan de christen fundamentalist datgene negeren wat zijn/haar god, de allerhoogste dus, heeft verordonneerd.

Sonja zei

"Als de Messias komt, zal er echt vrede zijn" 2006: "Met zijn onverstoorbare humor weet Hamburger de lachers op zijn hand te krijgen. "Sabotage", mompelt hij als zijn microfoon tot drie keer toe staakt. Het grote applaus is voor Belder, die het optreden van de PLO na de akkoorden van Oslo onder vuur neemt en laat weten niet rouwig te zijn om het uitblijven van de komst van een Palestijnse "schurkenstaat."

Het hele debat kan hier bekeken worden.

“My political message is clear”, [Belder] said. “European institutions should not collaborate, on the ground of their own principles, with mortal enemies of the Jewish people and the Jewish state of Israel. Unfortunately, other totally wrong signals from Europe are not missing, for they don’t take the radical Islamist rejection of the Jewish state seriously.” (2007, bron)


Bas Belder heeft speciaal voor Christenen voor Israel twee artikeltjes geschreven. De bij deze stichting kunt u onder meer voor 115 euro een jood uit de Oekraïne of Ethiopië kopen, waarna deze op het vliegtuig naar Ben Goerion kan worden gezet, alwaar een gedeelte van hen de nederzettingen op de West Bank opvult. waarom Belder sympathiseert met deze stichting? Ik citeer van hun website ten tijde van de aanval op Gaza:

“We treuren over de verschrikkelijke verwoesting van de steden in de Gazastrook en de afschuwelijke menselijke tragedies die daar gebeuren, maar de verantwoordelijkheid voor dit lijden en dood is rechtstreeks neer te leggen bij de Hamas-leiding. Deze misleide mensen denken dat hun god, Allah hen de overwinning zal schenken, maar zijn opgenomen in een gevecht met de ware God van Abraham, Izaäk en Jacob. Een gevecht die ze nooit zullen winnen.”

“Ondertussen laten hulporganisaties in het gebied weer zien waar ze staan. Zij klagen steen en been dat Israël een humanitaire ramp veroorzaakt, terwijl iedereen weet dat Hamas de aanvoer van hulpgoederen belemmert omdat zo’n humanitaire crisis in haar voordeel is. Een Joodse vrachtwagenchauffeur van Nederlandse origine klaagt dat er meer dan genoeg goederen zijn, alleen dat ze niet worden verspreid en dat Israël doorgaat met de toevoer meer vanwege de publieke opinie dan vanwege de werkelijke noodzaak.”

“Chaos in Gaza. Wie Abram zegent, zal zelf gezegend worden. Wat zou er een vrede, een sjalom losbreken als de kinderen van Abram door de Arabieren gezegend zouden worden, als zij zouden aanvaarden dat dit land van Israëls God is en niet toebehoort aan welke andere god dan ook.”

“In die zin is het conflict in Gaza onderdeel van een veel grotere strijd. Het is een onderdeel van het offensief van de tegenstander van God die niet wil dat Zijn rijk en Zijn vrede komt.”

Sonja zei

Wat ik daarmee bedoel te zeggen is dat Belder niet als politicus in het EP zit, maar als zeloot voor De Heere. 'De politieke islam', dat kennen we nu wel, maar 'het politieke christendom' daar spreekt niemand over.

Anoniem zei

Een navolger van Christus mag geen oorlog voeren;niet aan politiek doen....en weet dat het huidige Israel niets met de heere te maken heeft.

Bestudeer het leven van Jezus Christus eens echt!..want dat doen de SGP ers zelf niet!

Anoniem zei

Sowieso is het huidige debat (op bijna elk vlak) gekaapt door fundamentalisten in alle vormen.
Dat is het echte failliet.
Geen discussies meer met argumenten, maar vanuit ideologie en mening.


gr,
Merijn

Anoniem zei

Vraag is vanuit welke ideologie?

anzi

Anoniem zei

Vanuit de eigen vermeende superioriteit of geloof, Anzi.

Ik vind dat tegenwoordig veel mensen vanuit hun eigen 'loopgraaf' bezig zijn en niet meer openstaan voor eerlijke discussie en debat.
Dat is echt ontzettend slecht voor de ontwikkeling van de samenleving.
Ik hoop echt dat dit de komende jaren afneemt.
Merijn

stan zei

volgens mij is het nog erger, merijn. bepaalde zaken mogen niet besproken worden, met of zonder loopgraaf, en worden dus genegeerd.
stan

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...