donderdag 27 november 2008

De Israelische Terreur 472


Weet u, hier heeft u slechts 1 oorzaak van wat heet 'de islamitische terreur'.

December 2006 berichtte Amnesty International dat sinds het begin van de tweede intifada in de herfst van 2000 ‘Israelische autoriteiten routinematig nalieten onderzoek te doen naar alle beschuldigingen van het onwettig doden en mishandelen van Palestijnen door Israelische troepen en kolonisten […] Israelische troepen hebben duizenden Palestijnen gedood, veelal onrechtmatig en toch wordt er zelden op de juiste wijze onderzoek gedaan naar dergelijke incidenten en nog minder vaak heeft het ertoe geleid dat de schuldigen voor de rechter gedaagd zijn. In de zeldzame gevallen waarin er door de Israelische overheid serieus onderzoek gedaan is naar het doden van Palestijnen, hebben de daaropvolgende rechtzaken over het algemeen niets opgeleverd of er werden straffen opgelegd die niet in verhouding stonden met de misdaad,’ aldus de mensenrechtenorganisatie.'

Deze Israelische terreur gaat volstrekt consequentieloos met steun van het Westen elke dag weer door, ten koste van een veelvoud aan doden vergeleken bij de recente doden in Mumbai. En de commerciele massamedia hier in het westen besteden daar geen structurele aandacht aan. De ramp die zich op dit moment in de Gaza-strook volstrekt wordt door de Nederlandse media totaal doodgezwegen. En waarom? Omdat een blanke dode veel belangrijker is voor de commerciele massamedia hier dan een gekleurde dode. Dat is racisme, maar ook daarover wordty gezwegen.

Dit schreef de Britse journalist Jonathan Cook in het Amerikaanse Counterpunch van 17 november 2008: ‘Bijna een jaar geleden waarschuwde Karen Koning AbuZayd, commissaris-generaal van de VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen, dat “Gaza op het punt staat het eerste gebied te worden dat bewust gereduceerd is tot een staat van rampzalige armoede.” De schuld van het wurgen van Gaza gaf ze direct aan Israel, maar noemde ook de internationale gemeenschap als medeplichtige. Gezamenlijk begonnen ze begin 2006 hulp te blokkeren, na de verkiezing van Hamas… Zoals mevrouw AbuZayd verklaarde, markeerde dat moment het begin van medeplichtigheid van de internationale gemeenschap aan een politiek van collectieve bestraffing van Gaza, ondanks het feit dat de Vierde Geneefse Conventie een dergelijke behandeling van burgers als een oorlogsmisdaad classificeert… In werkelijkheid is de toenemende catastrofe die in Gaza wordt veroorzaakt slechts indirect gerelateerd aan het aan de macht komen van Hamas en de raketaanvallen. Van groter belang voor Israel is wat beide ontwikkelingen vertegenwoordigen: een weigering van de kant van de bewoners van Gaza om hun verzet tegen Israëls voortgaande bezetting te staken. Beide verschaffen Israel het voorwendsel om de bescherming die de burgers van Gaza door het internationaal recht geboden wordt, terzijde te schuiven om hen zodoende te dwingen zich te onderwerpen… De Israëlische media onthulden dit weekeinde dat een van de eerste beleidsdaden van Ismail Haniyeh van Hamas, die in 2006 tot premier werd gekozen, het versturen was van een boodschap aan het Witte Huis waarin een langdurige wapenstilstand werd aangeboden, in ruil voor de beëindiging van de Israëlische bezetting. Zijn aanbod werd niet eens bevestigd. In plaats daarvan hebben, volgens het dagblad de Jeruzalem Post, Israëlische beleidsbepalers getracht de indruk te versterken dat ‘’het zinloos zou zijn voor Israel om Hamas ten val te brengen omdat de bevolking [van Gaza] Hamas is”. Volgens deze gedachtegang is collectieve bestraffing gerechtvaardigd omdat er geen echte burgers zijn in Gaza. Israel is in oorlog met iedere man, vrouw en kind.’

DOOD GEZWEGEN DOOR DE NEDERLANDSE COMMERCIELE MASSAMEDIA!

En let u nu eens op hoeveel aandacht de zogeheten 'moslim terreur' krijgt. De islamitische doden mogen voor de westerling een te verwaarlozen detail zijn, voor de rest van de wereld tellen ze wel degelijk mee.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

"Ask the government to talk to us and we will release the hostages," the militant, identified by the India TV channel as Imran, said, speaking in Urdu in what sounded like a Kashmiri accent.

"Are you aware how many people have been killed in Kashmir? Are you aware how many of them have been killed in Kashmir this week?" he said.

Het was meteen het eerste waar ik aan moest denken toen ik de aanslagen in Mumbay zag. Zoals elke andere aanslag die er plaats heeft gevonden, heeft ook deze een context. India is al tijden bezig om de moslimmeerderheid in het Indiase Kashmir te onderdrukken. Nadat 14 mensen waren doodgeschoten in een recente demostratie, kon je wachten op een tegenzet. India voert sinds kort weer een zeer agressieve politiek tegenover Pakistan en de Kasmiri-buren. Zogezegd, de massale demonstratie was een spontaan en vreedzaam protest. Als zoiets in Georgie gebeurt heet dat in het westen gelijk een Oranje-revolutie, maar gebeurt het in een moslimland dan mag zelfs het schieten op demonstrerende mensen (India placht zich een democratie te noemen) op geen afkeuring rekenen. Ik heb zelfs het woord 'mensenrecht' niet gehoord, druk op de regering of iets in die richting. Het is allemaal zo krom. Echt niet zo vreemd dat mensen het recht in eigen hand gaan nemen.

http://www.guardian.co.uk/world/2008/aug/13/india.kashmir

Sonja zei

Tip van de VolkskrantWatch: De warme Israëlische hoekjes

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...