woensdag 2 april 2008

Philip Freriks 6


Dit is Philip Freriks ten voeten uit. Elke keer wanneer ik hem zie vraag ik me af waarom hij berichten voorleest, terwijl hij het niet kan. Het probleem met Philip is dat hij tussen het nieuws en de kijker inzit. Je bent je permanent ervan bewust dat hij iets aan het doen is, maar niet kan voorlezen. Je wacht op het moment dat het fout gaat, en ja hoor, bingo. Elke keer weer. Ik zelf heb nooit berichten voorgelezen, maar ik heb wel jarenlang voor de VPRO een radioprogramma gepresenteerd en vandaar dat ik me een oordeel aanmatig. Ik schrijf dit omdat vandaag op de achterpagina van de Volkskrant gemeld wordt: "Zorg over verloop bij NOS, Vele 'vertrekmailtjers' bij NOS Nieuws leiden tot onrust". En zowaar, het hoofd van Philip staat erbij, die met zijn linkerhand aan zijn 'oortje' peutert. Verheugd dat Philip vertrekt begon ik te lezen, het is beter voor hemzelf en beter voor ons. Maar niks hoor, iedereen vertrekt bij de NOS, maar 1 blijft er plakken, en dat is Freriks, die is met geen 100 stokslagen weg te krijgen. Hoe kan dat nou? Het is een raadsel. Misschien is het antwoord de opmerking van een NOS manager, ene Marcel Gelauff, die van Albert Heijn filiaalchef of zoiets is overgestapt naar de NOS, in elk geval zei deze meneer dat er zoveel mensen bij zijn bedrijf opstappen omdat "NOS'ers blijkbaar erg gewild zijn, omdat ze zo goed zijn." Dat moet het wel zijn. Ik kan geen andere reden bedenken waarom Philip blijft zitten waar die zit.

1 opmerking:

Ellen ten Bruggencate zei

Volgens mij gaat het fout omdat hij met zijn gedachte nog bij de vorige zin zit. Hij denkt na over wat hij zojuist gezegd heeft en struikelt dan over het volgende nieuwtje. Het klinkt grappig - maar het is hoogst ergerlijk. Als Sacha presenteert kijk ik. Zie ik Philip, dan zap ik.

Antisemitisme? HAHA

  Abu Har al-Goudhadi @HarryVeenendaal · 32 m Geestig. Nauwelijks Kamerleden tijdens het #antisemitismedebat . Donderdag 16:00 uur. Vrijdag ...