dinsdag 22 januari 2008

De Israelische Terreur 294

Het Parool bericht:

'Verhagen wil bijdragen aan troepen Israël

HERZLIYA - Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) zal zijn uiterste best doen om Nederland te laten bijdragen aan een internationale troepenmacht, mocht deze nodig zijn om na een Israëlisch-Palestijns vredesakkoord het vacuüm van het teruggetrokken Israëlische leger op te vullen. Dat zei de minister gisteravond in een toespraak op de Herzliyaconferentie in Israël. Volgens Verhagen is een sterke internationale troepenmacht de beste manier om, na de eventuele terugtrekking tot overeengekomen grenzen, Israëls veiligheid te garanderen
.'

Lees verder: http://www.parool.nl/nieuws/2008/JAN/22/bin3.html

De Palestijnen en de Nederlandse politici moeten er alles aan doen om minister Verhagen te beletten dit plan uit te voeren. Er zit in de top van het ministerie van Buitenlandse Zaken een pro-Israel lobby groep, waardoor Nederland tesamen met Duitsland bij stemmingen de meest fervente supporter is van Israel. Bovendien gaan veel wapens via Nederland naar Israel en steunt Nederland de Israelische terreur tegen de Palestijnse burgerbevolking ook nog eens op economisch gebied. Nederlandse militairen zijn ook niet opgewassen tegen de terreur van het Israelische leger. Bovendien: waarom zou Nederland zo graag militairen willen leveren? Waarom wil Nederland de onderdrukking van de Palestijnen voor zijn rekening nemen? Want dit conflict gaat gewoon door. Er komt geen rechtvaardige vrede, want die vrede zal het einde van Israel als joodse staat betekenen. Dat begrijpt de Israelische regering maar al te goed, vandaar dat men al jaren spreekt over een 'demografische tijdbom'. Israel is nu bezig zijn eigen Palestijnse bevolking aan te pakken. Er is een wet in de maak die van de Palestijnse Israeli's eist dat ze een eed van trouw aan de joodse staat afleggen. Het gevolg is dat geen enkele Palestijnse ingezetene van Israel nog kan strijden voor 'een staat voor al zijn onderdanen,' de politieke leus van de Palestijnen in een poging gelijkberechtiging te krijgen. Israel is geen democratische staat, de Palestijnen worden op alle niveau's gediscrimineerd. In Israel bestaat alleen democratie voor joden, niet voor Palestijnen. Nederland is de enige staat die ik ken waarvan de regering niets onderneemt tegen het feit dat hun eigen geheime informatie via de pro-zionistische lobbygroep CIDI ook bij de Israelische geheime diensten kan belanden. Dat lijkt me geen juiste houding om Palestijnen te gaan bewaken.

2 opmerkingen:

Sonja zei

Ik wist niet wat ik las in dit ANP/AFP bericht. Daar staat:
"Verhagen verklaarde eerder dat hij zijn uiterste best zal doen Nederland te laten bijdragen aan een internationale troepenmacht, mocht deze nodig zijn om na een Israëlisch-Palestijns vredesakkoord het vacuüm van het teruggetrokken Israëlische leger op te vullen."

1. Staat ons leger straks bij de checkpoints? Wat gaan we daar doen dan: opbouwen? Eerst de Israëlische terreur steunen, en daarna hun rotzooi opruimen?
2. Het vacuüm opvullen? Legertje verwisselen? De bezetting gaan verlengen maar dan door de NAVO?

Ik kan het niet meer volgen, maar dat kan aan mij liggen. En hoe haalt Verhagen het in zijn hoofd om zoiets te verklaren namens Nederland?

Anoniem zei

Nederlanders staan dan klaar om door Israeliers gebombardeerd te worden. Gebeurde al eerder. Gewoon, recent, blauwhelmen onder bommenvuur.

Durft Alex Burghoorn daar eens iets over te schrijven of is het Broertjes weer te groot?

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...