vrijdag 10 november 2006

Israelisch Expansionisme 30



Ik kreeg van Anke Polak van het Humanistisch Vredeberaad deze email opgestuurd:

'Het Midden-Oosten beleid moet
radicaal om!


Kies op 22 november voor duurzame vrede

Israël
* Het Israëlische beleid is al 60 jaar lang gericht op verdrijving van de Palestijnen en de verwoesting van hun samenleving ten behoeve van een uitsluitend Joodse staat (politiek Zionisme).
* Israël vormt een permanent gevaar voor de Arabische buurlanden en Iran. Met Irak is- met dank aan de VS en de EU - inmiddels afgerekend. Syrië en Iran bevinden zich in de gevarenzone. Libanon is Israëls meest recente slachtoffer. Dit beleid bedreigt de politieke stabiliteit in de wereld.
* Israël onttrekt zich aan het internationale recht, waaronder aan 39 resoluties van de Veiligheidsraad.
* Israël discrimineert grote delen van de eigen bevolking.
* Op wereldschaal is dit optreden rampzalig voor de onderlinge relaties tussen burgers en leidt tot scherpe toename van discriminatie van Joden en Moslims.

Nederland en het internationale recht
* Nederland pretendeert pal voor het internationale recht te staan; de Grondwet zegt in Artikel 90 niet voor niets: "De Regering bevordert de Internationale Rechtsorde"; Den Haag is De Juridische Hoofdstad van de Wereld, een eretitel. Dat schept verantwoordelijkheden.
* Die verantwoordelijkheden worden niet waar gemaakt in het Midden-Oosten conflict. De Regering schendt de Grondwet! Meest recent legde de Regering het oordeel van het Internationaal Gerechtshof van 2004, dat onder andere de illegale muur moet worden afgebroken, naast zich neer.

Nederland, de EU en duurzame vrede
* Israël is tot stand gekomen dankzij de steun van de wereldgemeenschap. De wereldgemeenschap, en dus ook de EU, is mede verantwoordelijk voor de gevolgen daarvan.
* Israël moet zich, net als ieder ander lid van de Verenigde Naties, houden aan het internationale recht en alle resoluties van de Veiligheidsraad uitvoeren.
* De EU - en dus ook Nederland - moet de Israëlische schendingen van het internationale recht niet langer gedogen en zeker geen steun verlenen aan deze misdaden.
* Israël moet de militairen en de kolonisten onmiddellijk en volledig terugtrekken uit alle in 1967 bezette gebieden.
* Zo niet, dan hoort de EU aan Israël sancties op te leggen.
* Zo ja, dan zal de EU zich tot het uiterste inspannen om samen met de betrokken partijen te komen tot een duurzame vredesregeling op basis van het internationale recht, met veiligheidsgaranties voor alle partijen.

MiddenOosten
Rechtvaardig­heids­ther­mo­meter

Zo hebben de partijen zich in het verleden opgesteldNederland moet eindelijk eens de moed hebben om een rechtvaardig Midden-Oosten beleid te voeren. Kies op 22 november de partij en de kandidaat die zich duidelijk inzetten voor duurzame vrede in het Midden-Oosten.
Kijk op: http://ilps.science.uva.nl/verkiezingen/search.php


Kies op 22 november voor duurzame vrede.'

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...