woensdag 8 mei 2024

Studenten eisen terugtrekken van alle fondsen uit Israëlische instellingen

 


Studenten veroordelen politieoptreden, lichten eisen toe

De groep betogende studenten van de UvA heeft een persbericht gedeeld waarin ze uitleggen waarom er is gedemonstreerd. De woordvoerder van 'Amsterdam Student Encampment' gaat ook in op het politieoptreden. "Wij veroordelen dit excessieve geweld - dat in het niet valt bij de scholasticide die gaande is in Palestina." De studenten vinden dat de universiteit moet doen wat er ook gebeurde na de invasie in Oekraïne.

Toen veroordeelde het bestuur Rusland en verbrak alle banden met dat land. De studenten verwachten van het universiteitsbestuur dat het onafhankelijk opereert van de Nederlandse overheid, "die onverminderd de genocide heeft gesteund met wapens, geld en diplomatieke steun aan het Israëlische apartheidsregime."

De studenten eisen volledige transparantie over een academische boycot en het terugtrekken van alle fondsen uit Israëlische instellingen. Zolang dat niet gebeurt is de universiteit in hun ogen medeplichtig aan genocide en apartheid. De rector magnificus is volgens de groep bij onderhandelingen de kamer uitgelopen.

https://nos.nl/liveblog/2519773-alleen-nog-protest-op-rembrandtplein-betogers-utrecht-moeten-vertrekken

Geen opmerkingen: