maandag 19 februari 2024

Zelfs NOS Ziet Zich Gedwongen over de Massale Israelische Terreur te Berichten

 Kabinet wil Israëlische kolonisten straffen

Het kabinet onderzoekt of Nederland zelfstandig sancties kan opleggen tegen Israëlische kolonisten op de Westelijke Jordaanoever die geweld gebruiken tegen Palestijnen. Op een vergadering in Brussel probeerden de ministers van Buitenlandse Zaken van de EU tot een gemeenschappelijke aanpak te komen, maar dat is niet gelukt. De meeste landen zijn voor, maar voor sancties is goedkeuring van alle 27 lidstaten nodig.

EU-buitenlandchef Borrell probeert de lidstaten alsnog op een lijn te krijgen. Demissionair minister van Buitenlandse Zaken Bruins Slot wil daar niet op wachten. "Voor Nederland is het ontzettend belangrijk dat we de Palestijnse Autoriteit steunen, zodat ook de Westelijke Jordaanoever nog enigszins stabiel blijft", zei ze. Ze wees erop dat de spanningen snel oplopen, omdat extremistische kolonisten de Palestijnen van hun land jagen.

Een van de sanctiemogelijkheden zou een inreisverbod voor Nederland zijn. Het effect daarvan is beperkt als andere landen binnen het Schengengebied niet ook dergelijke sancties opleggen. Maar Bruins Slot denkt dat dit niet lang gaat duren. "Mijn verwachting is dat in de komende periode meerdere EU-landen dergelijke maatregelen gaan opleggen". Daardoor zal het voor extremistische kolonisten alsnog heel moeilijk worden om naar Europa te komen, ook zonder EU-besluit.

 • gedeelde update

VN-raad wil onderzoek naar berichten over doodschieten vrouwen in Gaza

Experts van de VN-Mensenrechtenraad willen dat er onderzoek komt naar berichten over het doodschieten van Palestijnse vrouwen, meisjes en kinderen in de Gazastrook door het Israëlische leger. De experts noemen die berichten geloofwaardig.

"We zijn geschokt over meldingen van het opzettelijk onder vuur nemen en het zonder vorm van proces doden van Palestijnse vrouwen en kinderen op plaatsen waar ze bescherming zochten of toen ze op de vlucht waren. Sommigen zouden witte doeken hebben vastgehad toen ze door het Israëlische leger of daarbij aangesloten strijdkrachten werden gedood", zeggen ze in een verklaring.

De experts zeggen bijzonder verontrust te zijn over berichten dat Palestijnse vrouwen en meisjes die vastzitten meerdere vormen van seksueel geweld moesten ondergaan. Vrouwen zouden door mannelijke Israëlische officieren worden uitgekleed en onderzocht. "Zeker twee Palestijnse vrouwen zouden zijn verkracht terwijl anderen met verkrachting en seksueel geweld zouden zijn bedreigd."

Ook maken ze zich zorgen over het vastzetten sinds 7 oktober van honderden andere vrouwen en kinderen die in Gaza of op de Westelijke Jordaanoever. Onder hen zouden mensenrechtenactivisten, journalisten en hulpverleners zijn. "Velen zouden inhumaan of vernederend zijn behandeld, kregen geen maandverband, eten of geneesmiddelen en zijn hard geslagen."

Geen opmerkingen:

"Shalom, Shalom from the children of Gaza"

  Syrian Girl  @Partisangirl BREAKING "Shalom, Shalom from the children of Gaza" - Israeli Mossad agent and businessman Ziv Kippe...